واضح آرشیو وب فارسی:فارس: هفتمين همايش دوسالانه انجمن متخصصان محيط زيست در اسفند برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: رئيس انجمن متخصصان محيط زيست ايران با بيان اينكه هفتمين همايش ملي دوسالانه انجمن متخصصان محيط زيست با همكاري كميته ملي توسعه پايدار و شهرداري تهران در اسفند برگزار ميشود، گفت: نتايج حاصل از اين همايش در زمينه مسائل زيست محيطي براي دستگاهها و سازمانهاي مسئول ارسال ميشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، مجيد عباسپور در نشست مطبوعاتي هفتمين همايش ملي دوسالانه انجمن متخصصان محيط زيست ايران و چهارمين جشنواره توسعه سبز با بيان اينكه اين همايش در روزهاي 13 و 14 اسفند در محل هتل المپيك برگزار ميشود، گفت: انجمن متخصصان ايران انجمن علمي است كه در سال 1372 شكل گرفته و به عنوان اولين تشكل زيست محيطي غيردولتي پايهگذاري شده است.
وي با بيان اينكه اعضاي اين انجمن از استادان دانشگاهها هستند و در رابطه با موضوعات محيط زيست فعاليت ميكنند، گفت: اين انجمن داراي هزار و 600 نفر عضو در سراسر كشور است و تعاملات بسياري با دانشگاههاي ديگر دارد. اين انجمن داراي فصلنامهاي است به نام انسان و محيط زيست كه 4 بار در سال منتشر ميشود و مسائل محيط زيست را به نقد ميكشاند.
عباسپور گفت: كميتههاي مختلفي كه عضو اين انجمن هستند كميته آلودگي هواي تهران نيز از اعضاي اين انجمن است و اين انجمن به نحو مقتضي با سازمانهاي مختلفي مانند سازمان محيط زيست، مركز پژوهشهاي مجلس و تشخيص مصلحت همكاري دارد و اطلاعات به دست آمده را به اين سازمانها براي ترسيم وضعيت محيط زيست كشور منتقل ميكند.
رئيس همايش ملي دوسالانه انجمن متخصصان محيط زيست ايران تصريح كرد: اين همايش بيشتر برمبناي توسعه پايدار متمركز است و امسال نيز اين همايش در روزهاي سيزدهم و چهاردهم اسفند در محل هتل المپيك برگزار ميشود.
وي با بيان اينكه در پايان برنامه توسعه چهارم قرار داريم گفت: با توجه به سياستهاي بلندمدت نظام در رابطه با برنامه پنجم و تأكيدهاي متعدد مقام معظم رهبري در رابطه با ارزيابي برنامه چهارم توسعه ، در همايش سعي شده تا ارزيابي از برنامه چهارم انجام شود و همچنين نگرشي نسبت به برنامه پنجم توسعه ايجاد شود.
عباسپور ادامه داد: به همين علت تلاش كرديم تا در اين راستا با كميته ملي توسعه پايدار كه متولي نظارت و مسائل مربوط به توسعه پايدار است همكاري نزديك داشته باشيم.
رئيس همايش ملي دوسالانه انجمن متخصصان محيط زيست ايران گفت:مسائل محيط زيست در زمره موضوعات مهمي است كه بايد به آن پرداخته شود به همين علت در اين همايش كارشناسان و متخصصان به ارائه مقالاتي در اين زمينه ميپردازند. همچنين دانشجويان و كارشناسان كنفرانسهايي را نيز ارائه خواهند كرد.
وي با اشاره به برگزاري جشنواره توسعه سبز گفت: اين جشنواره 15 سال عمر دارد و امسال سعي شده تا در اين جشنواره از پيشكسوتان محيط زيست، سازمانها، نهادهاي مختلف و افراد حقيقي به كارهاي شاخصي در زمينه محيط زيست انجام دادهاند تقدير خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه انجمن تأكيد بسياري براي افزايش تعامل و همكاري با سازمانهاي دولتي دارد گفت: تعداد زيادي از بانكها و سازمانهاي مختلف اقدامات خودشان را در زمينه محيط زيست مطرح كردند كه توسط داوران در اين همايش مورد ارزيابي قرار ميگيرد.
به گفته وي در كنار برگزاري همايش و جشنواره سبز كارگاههاي آموزشي و نمايشگاه جانبي، مسابقات عكاسي و نقاشي در ردههاي مختلف سني برگزار ميشود كه باز توسط داوران مورد بررسي قرار ميگيرد و از تعدادي تقدير انجام خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه انجمن متخصصان علاقمند به توسعه فرهنگ محيط زيست در كشور است گفت: امسال همزمان با جشنواره تصميم گرفته شده تا كارگاههاي آموزشي مختلفي برگزار شود كه از جمله ميتوان به برگزاري كارگاه آموزشي ارزشگذاري محيطي، كارگاه آموزشي ISO - 14001، كارگاه آموزشي حسابداري زيست محيطي همچنين آشنايي با نرمافزارهاي مختلف نام برد.
رئيس انجمن متخصصان محيط زيست ايران با بيان اينكه بعضي از مسئولان تصور ميكنند كه محيط زيست با توسعه مخالف است گفت: انجمن سعي دارد تا اين تصوير را وارونه كند در واقع هم به توسعه نياز داريم و هم بايد به ايجاد صنايع مختلف در كشور بپردازيم اما بايد تمامي اين اقدامات در چارچوب توسعه پايدار صورت گيرد.
وي افزود: اگر قرار است منطقه صنعتي ايجاد كنيم بايد موضوع آلودگي هوا و يا پسآبها را در نظر بگيريم و اگر قبلاً انجام پروژه مطالعات اوليه و ملاحظات زيست محيطي در نظر گرفته شود به طور قطع با مشكل مواجه نخواهيم شد.
عباسپور گفت: براي توسعه پايدار بايد هزينهها را مدنظر قرار دهيم در واقع ممكن است در مقطعي هزينهايي را ثبت كنيم كه در بلندمدت به صورت منفعت محسوب ميشود.
وي گفت: نتايج حاصل از برگزاري اين همايش براي مسئولان ذيربط ارسال ميشود تا در برنامهريزيها و تصميمگيريها از اين نتايج استفاده كنند.
عباسپور با بيان اينكه انجمن سازمان مردمنهادي نيست كه تنها به شعار دادن بسنده كند، تصريح كرد: كار بايد به صورت ريشهاي انجام پذيرد به همين خاطر با كمك دورههاي آموزشي كارگاهها و مجلات بايد فرهنگسازي انجام شود ضمن اينكه در كنار اين مسئله تعامل با دانشگاهها و اظهارنظر در زمينه پروژههاي مختلف از جمله برنامههاي انجمن متخصصان محيط زيست ايران است.
رئيس انجمن متخصصان محيط زيست ايران تأكيد كرد: انجمن متخصصان قدرت توقف طرحهايي كه مشكلات زيست محيطي را ايجاد ميكنند ندارداما اين دليل نمي شود كه نتوانيم نظراتمان را مطرح كنيم.
انتهاي پيام/ر
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]