واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: تيره بختي توافق نامه كيفيت ساختمانهاي تهران
كد خبر:3135
زمان انتشار:دوشنبه 14 بهمن 1387 - 14:22:56
Print نسخه چاپي
اقتصاد > صنعت - توافقنامه صدور شناسنامه فني براي ساختمان پس از گذشت مدت زماني به بهانه هاي واهي رها شد.
سميه فتحي: سال گذشته وقتي توافقنامه صدور شناسنامه فني براي ساختمان به امضاي وزير مسكن وشهرسازي ، رييس شوراي شهر شهرداري تهران و رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان مي رسيد شايد هرگز تصور نمي شد اين توافقنامه پس از گذشت مدت زماني به بهانه هاي واهي رها شود و يكي از نهادهاي مربوطه مانع اجراي اين توافقنامه شود.
به گزارش خبرآنلاين، اين توافقنامه براي تسهيل در فرآيند اجراي آييننامه اجرايي ماده 33 قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان موضوع "محدوده عمل و نحوه اجرا و كنترل مقررات ملي ساختمان در ساخت و سازها" و اجراي مرحلهاي مبحث دوم مقررات ملي ساختمان به منظور بالابردن كيفيت ساخت و ساز و روان كردن گردش كار صدور پروانه ساختمان منعقد شده بود. قرار بر اين بود در مرحله اول جهت ساختمان هاي با مساحت زيربناي ۳ هزار مترمربع به بالا طرح آغاز و پس از آن در ۶ مرحله در فواصل زماني سه ماهه و در هر مرحله به ميزان ۵۰۰ متر مربع متراژ كاهش يابد به گونه اي كه تا پايان سال ۸۸ كليه ساخت و سازهاي شهر تهران زير پوشش طرح مذكور قرار گيرند. اما از دي ماه سال گذشته با آغاز اين طرح تنها در حدود 90 پرونده به سازمان نظام مهندسي ساختمان تهران ارجاع داده شد و اين طرح كه مسوولان امر آن را راهي براي افزايش كيفيت و عمر مفيد ساختمانها مي دانستند بدون نتيجه متوقف شود.
محسن بهرام غفاري، رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان تهران در خصوص دلايل عدم موفقيت توافقنامه صدور شناسنامه فني ساختمان در تهران در گفت وگو با خبر آنلاين اظهاركرد: " با اجراي اين توافقنامه در اواخر سال گذشته، اولين پرونده كنترل كيفي نقشه ساختمان در سازمان نظام مهندسي مورد بررسي گرفت و بتدريج كار ارجاع نقشه از سوي شهرداري آغاز شد. اما متاسفانه از اول مهرماه امسال نه تنها پرونده هاي ساختمانهاي بالاي 2 هزار متر به سازمان نظام مهندسي تهران ارجاع نشد بلكه، شهرداري تهران دستور داد حتي پروند ساختمانهاي بالاي 2هزار و 500 متر و 3 هزار متر كه پيش از اين به اين سازمان فرستاده مي شد، ارسال نشود. "
وي تصريح كرد: " علي رغم اينكه براي اجراي اين توافقنامه هزينه و كليه امكانات و تجهيزات مربوطه آماده كرده بوديم. اما اجراي توافقنامه در حال حاضر متوقف شده است. "
وي درباره اينكه آيا در توافقنامه بندي پيش بيني شد بود اگر يكي از سازمانها در اين زمينه همكاري نكند با آن برخورد شود، گفت: " تصور نمي كرديم پس از گذشت مدتي شهرداري تهران مانع اجراي اين طرح شود. در آن زمان توافقنامه در فضايي بسيار مصالمت آميز با شهرداري و وزارت مسكن امضا شد و همه طرفين تاكيد بر اجراي آن داشتند. "
غفاري ادامه داد: " هربار شهرداري بهانه هاي واهي مي آورد و مي گفت با اجراي اين توافقنامه روند صدور پايان كار طولاني مي شود و مردم معطل مي شوند. در حالي كه احساس مي كرديم شهرداري نمي خواهد در اين زمينه با ما همكاري كند باز هم آسيب شناسي بر روي روند اجراي كنترل پروندهها انجام داديم و پروسه كار صدور شناسنامه فني را به حداقل رسانديم. اما متاسفانه اين كار متوقف شده و منتظر هستيم وزارت مسكن وشهرسازي در اين زمينه چه تصميمي اتخاذ مي كند. "
وي تصريح كرد: " اگر شهرداري تهران و وزارت مسكن وشهرسازي در اين زمينه كمي طاقت به خرج دهند و با سازمان نظام مهندسي ساختمان همكاري كنند سنتي در بدنه مهندسي كشور در ساخت وساز پايه گذاشته مي شود كه نه تنها كيفيت ساختمانهاي تهران تضمين مي كند و بر عمر مفيد ساختمان مي افزايد بلكه سبب صرفه جويي در هزينه هاي ملي و افزايش سرمايه در كشور مي شود. "
بهرام غفاري ادامه داد: " اگر صدور شناسنامه فني طبق توافقنامه انجام مي شد در 5 سال آينده شاهد، ساختمانهايي در سطح تهران خواهيم بود كه از نظر كيفيت، معماري، رفاه وآسايش، صرفه جويي در ساختمان و از همه مهمتر ايمني بي نظيرند. "
وي افزود: " پيش از اين كه توافق نامه مربوطه اجرا شود فردي كه مي خواست پراونه ساخت بگيرد چند برگ نشان مي داد كه در آن نه مشخصات معماري و سازه داشت و نه مسائل ايمني و روند كار معلوم بود و شهرداري نيز به آن مجوز مي داد. و متاسفانه باعث شده بود مهندس، پيمانكار، سازنده، كارگر ، معمار و در كل دست اندركاران بدعادت شوند و به دنبال انجام ساخت ساختماني استاندارد و با كيفيت نباشند. "
كد خبر:3135
تاريخ درج خبر:دوشنبه 14 بهمن 1387 - 14:22:56
Print نسخه چاپي
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]