واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مهمانهاي ناخوانده با ادعاي مالكيت
جهان- محمد سرابي:
«صهيون» نام كوهي در جنوب غربي شهر بيتالمقدس است و صهيونيستها، يهودياني هستند كه از يك قرن قبل، ميخواستند كشور اسراييل را در سرزمين فلسطين ايجاد كنند.
براي همين به دولتي كه فلسطين را اشغال كرده است، رژيم صهيونيستي ميگويند.
بيش از سه هزار سال قبل، حضرت موسيع از قوم بزرگ بنياسراييل به پيامبري رسيد. بنياسراييل از فرزندان يعقوب پيامبرع بودند و فرعون مصر آنها را به بردگي گرفته بود. حضرت موسيع از جانب خداوند فرمان داشت كه اين قوم را به خداپرستي هدايت كند و آنها را از بردگي فرعون نجات دهد، ولي بنياسراييل بعد از خروج از مصر، نتوانستند براي مدتي طولاني در جايي ساكن شوند يا كشور قدرتمندي را بسازند. آنها مدتي در بينالنهرين و مدتي در سواحل شرقي درياي مديترانه زندگي كردند. بنياسراييل 12 طايفه بودند و هر كدام براي خود رئيسي داشتند.
بزرگترين معبد آنها در دوران حكومت امپراتوري روم در سرزمين فلسطين ساخته شده بود، ولي در حدود يك قرن بعد از ميلاد مسيح در جنگ با ارتش روم، معبد كاملاً ويران شد. از آن زمان يهوديان به نقاط مختلف خاورميانه و اروپا مهاجرت كردند. جنگ با عربها و جنگهاي صليبي هم باعث پراكندگي بيشتر آنها شد. با گذشت زمان، طايفهها و خانوادههاي يهودي در شهرهاي مختلف ساكن شدند، ولي به خاطر مذهب و سنتهايشان، هميشه جدا از بقيه مردم زندگي ميكردند.
در قرن 19 يك يهودي اتريشي به نام «تئودور هرتزل» كتابي به نام «دولت يهود» نوشت و در آن تأكيد كرد كه يهوديها بايد خودشان در فلسطين كشور يهوديها را بسازند؛ اين انديشه صهيونيسم نام گرفته بود. البته در همان زمان هم انديشه ديگري در ميان يهوديها وجود داشت كه ميگفت يهوديها بايد بين مردم اروپايي و درست مثل آنها زندگي كنند.
اولين كنگره صهيونيستها، سال 7981 در شهر بال سوئيس، برگزار شد. مركز كنگره بعداً به آلمان و سپس به شهر لندن انتقال پيدا كرد. صهيونيستها كمكم براي ساختن كشور اسراييل در فلسطين، برنامهريزي ميكردند. سال 4191 جنگ جهاني اول آغاز شد و در سال 1917 به پايان رسيد. صهيونيستها در همين مدت مهاجرت به فلسطين را آغاز كردند. در پايان جنگ، امپراتوري عثماني كه شامل كشورهاي تركيه، عراق، سوريه، اردن، لبنان و عربستان امروزي بود، تجزيه شد و فلسطين در اختيار انگليس قرار گرفت. همان سال «لرد بالفور»، وزير خارجه وقت انگليس ، اعلاميهاي را صادر كرد كه در آن، كشور انگلستان از تشكيل دولت يهودي در فلسطين حمايت ميكرد. اعلاميه بالفور، سرآغاز تشكيل اسراييل محسوب ميشود.
صهيونيستهاي ثروتمند اروپا، هزينه مهاجرت و سكونت يهوديان مهاجر را تأمين ميكردند. آنها ابتدا تعدادي از مزارع فلسطين را از مالكان خريده و اردوگاهها و شهركهاي يهودي را در آنها بنا كردند. در جنگ جهاني دوم، حكومت نازي در آلمان با يهوديان دشمن بود و به همين دليل مهاجرت آنها به فلسطين خيلي زيادتر شد. از اينجا بود كه فلسطينيها متوجه
هدف هاي شوم آنها شده و شروع به اعتراض كردند و درگيريهاي كوچك داخلي در فلسطين آغاز شد، ولي انگلستان از صهيونيستها حمايت ميكرد. سال 8491، ارتش انگليس فلسطين را ترك كرد و بلافاصله صهيونيستها تشكيل كشور اسراييل را در سرزمين فلسطين اعلام كردند. بعد از پايان جنگ جهاني و قدرت گرفتن آمريكا، صهيونيستها در سياست آن كشور هم نفوذ كردند تا از اين راه هدفهاي خود را دنبال كنند.
همه يهوديان دنيا صهيونيست نيستند ، بعضي از آنها حتي مخالف تشكيل كشور اسراييل هستند. الان هم گروه يهوديان «نتوري كارتا» در آمريكا و پيشواي مذهبي آنها خاخام «ديويد وايس» بزرگترين مخالف صهيونيستها محسوب ميشود.
با وجود اينكه صهيونيستها عربهاي مسلمان را آواره كرده بودند، روابط رژيم پهلوي با دولت اسراييل خوب بود و براي توجيه آن گفته ميشد كه يهوديان تمام زمينهاي فلسطينيها را با پرداخت پول خريدهاند؛ در حالي كه به جز چند مزرعه در شمال و شرق سرزمينهاي فعلي، بقيه اراضي به زور اسلحه تصرف شدهاند و حتي خود دولت صهيونيستي هم ادعاي خريدن تمام كشور را نميكند، اما ميكوشد تا هدفهاي پليد و طرحهايش را با كشتار بيرحمانه مردم به زور به ساكنان و صاحبان به حق فلسطين، بقبولاند.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]