واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زاهدي خبر داد:اختصاص 2 درصد اعتبارات شركتهاي دولتي به پژوهش در لايحه بودجه88
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: در لايحه بودجه 88 با تأكيدات رئيس جمهور مقرر شده است 2 درصد بودجه شركتها و سازمانهاي ماده 160 قانون برنامه به پژوهش اختصاص يابد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدي زاهدي امروز در جشنواره بين المللي خوارزمي در سالن اجلاس سران با اشاره به پرتاب موفقيت آميز ماهواره ملي اميد اين پيروزي را نقطه عطف و آغازي براي موفقيتهاي بيشتر در عرصه فناوري هوا و فضا دانست و گفت: اميدواريم شاهد روزي باشيم كه ايران مهد و كانوني شود تا جهانيان به آن چشم بدوزند، نيازهايشان را به ما سفارش دهند و ايران به پايگاهي براي توليد، نشر علم و بكارگيري آن در صنعت تبديل شود.
وي همچنين به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص ابلاغ سياستهاي برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: رهبري در ابلاغ اين سياستها بر توجه ويژه به علم و فناوري تأكيد داشتند و در اين زمينه در سياستهاي برنامه بر تحول در نظام آموزش عالي، افزايش بودجه هاي پژوهشي تا 3 درصد از توليد ناخالص ملي، دستيابي به جايگاه علم و فناوري در منطقه، ارتباط موثر بين دانشگاه و صنعت دستيابي به فناوري هاي پيشرفته و تحول و ارتقا علوم انساني نيز تأكيد شده است.
وزير علوم گفت: كشور در سالهاي اخير با فعاليتهايي كه در عرصه زيست فناوري، نانو فناوري و هسته اي داشته توانسته است جايگاه خود را در اين زمينه ها به دنيا نشان دهد.
وي با اشاره به سهم اعتبارات پژوهشي در بودجه كل كشور و رشد آن گفت: سهم اعتبارات پژوهشي در سال 57 تنها 28 صدم درصد از توليد ناخالص داخلي بود كه اين رقم در سال 83 تنها 67 صدم و امسال به 1/1 توليد ناخالص داخلي افزايش يافت.
زاهدي اظهار داشت: در لايحه بودجه 88 با تأكيدات رئيس جمهور قرار شده است 2 درصد بودجه شركتها و سازمانهاي ماده 160 قانون برنامه به پژوهش اختصاص يابد تا در رسيدن به اختصاص 3 درصد توليد ناخالص ملي به پژوهش گام مفيدي برداشته شود.
وي درباره رشد ارتباط دانشگاهها با صنعت نيز گفت: در سال 83 حدود 75 ميليارد تومان و در سال جاري بالاي 500 ميليارد تومان قرارداد ميان دانشگاهها و صنايع منعقد شده است.
وزيرعلوم با بيان اينكه قبل از انقلاب به فناوري اصلا توجهي نمي شد و استفاده هاي نادرستي از آن به عمل مي آمد، گفت: اما پس از انقلاب با راه اندازي پاركهاي علم و فناوري توجه ويژه اي به اين عرصه شد به طوري كه هم اكنون 22 پارك علم و فناوري در كشور راه اندازي شده است.
وي به بخش ديگري از دستاوردهاي علمي و پژوهشي كشور اشاره كرد و گفت: در سال 2008 بيش از 13 هزار و 500 توليد علمي از ايران در ISI نمايه شده است اين در حالي است كه تعداد توليدات علمي ايران در قبل از انقلاب 300 بود.
زاهدي نرخ رشد توليدات علمي ايران را بالاترين نرخ رشد در جهان عنوان كرد و گفت: تعداد توليدات علمي كشور در سال جاري نسبت به سال گذشته با رشد 50 برابري مواجه بوده است.
وزير علوم اضافه كرد: با توجه به اينكه پايگاه استنادي علوم جهان اسلام نيز در ايران راه اندازي شده است كه از افتخارات دولت نهم به شمار مي آيد، 10 هزار توليد علمي كشور نيز در اين پايگاه نمايه شده است.
وي به رشد بودجه هاي وزارت علوم نيز اشاره كرد و گفت: براي سال آينده 1 هزار و 450 ميليارد تومان اعتبار به بخش هزينه اي اين وزارتخانه اختصاص يافته است كه اين رقم نسبت به سال 83 تنها 480 ميليارد تومان بوده است.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]