واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آثار دانشمندان ايراني به عنوان گنجينه بشريت به شمار ميروند
رئيس پيشين بخش تاريخ خانه فرهنگ ايران در پيشاور در همايش "راهكارهاي حفظ و توسعه حروف عربي" گفت: آثار دانشمندان ايراني به عنوان گنجينه بشريت به شمار ميروند و امروزه خط نستعليق كه ايرانيان حروف عربي را با هنر خود آميختهاند، زينتبخش گنبدها و منارههاي مساجد تمام كشورهاي اسلامي شده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، رئيس پيشين بخش تاريخ خانه فرهنگ ايران در پيشاور در سخناني اظهار داشت: تا چندي پيش در ممالك اسلامي حروف عربي به عنوان اصلي ترين حروف در آموزش و نگارش بود، ولي چنان هجمه اي به اين زبان شد كه به عنوان زبان مخالف توسعه و ترقي، تلقي شد و يا با قهر و غلبه و استيلا اين حروف متروك و در بعضي ديگر مورد بي مهري شديد قرار گرفت؛ علاوه بر اين بايد براي ريشه يابي وضعيت فعلي حروف عربي آسيب شناسي جدي به عمل آمده تا براي رشد و توسعه آن چاره انديشي شود.
وي افزود: سهم ايرانيان در حفظ اين حروف تعيين كننده بود و شايد اگر حمايت اير انيان نبود حيات آن با مخاطره جدي مواجه ميشد.
مسئول خانه فرهنگ ايران همچنين در بخش ديگري از اظهارت خود گفت: آثار دانشمندان ايراني كه به عنوان گنجينه بشريت محسوب مي شوند، به زبان عربي و فارسي و در نهايت خط عربي است. علاوه بر آن ما شاهد هستيم كه تمام كشورهاي اسلامي حتي در كشورهاي عربي زينت بخش گنبدها و مناره هاي مساجد، زيارتگاهها، مراكز آموزشي و دانشگاهي خط نستعليق است كه ايرانيان حروف عربي را با هنر خود در آميخته و خط نستعليق را به وجود آورده اند كه امروزه عروس خطوط عربي شمرده مي شود.
وي تصريح كرد: در دوره اي كه غربيها با هنر هنرمنداني نظير داوينچي معابد و اماكن عمومي را تزئين مي كردند و چون استفاده از آن سبك براي مساجد مورد نهي دين ما بود، اين خلاء را ايرانيان با خط نستعليق و طرحهاي اسليمي پر كرده كه از اين طريق موجب فخر جهان اسلام شدند و اگر هنر ايرانيان نبود چه بسا مسلمانان تحقير مي شدند.
مسئول خانه فرهنگ ايران در پايان ياد آور شد: حروف عربي به اين جهت كه كتاب آسماني ما قرآن با آن خط است، براي ما مسلمانان بسيار مقدس محسوب مي شود؛ علاوه بر آن خط نياكان ما هم هست كه از اين جهت بايد به عنوان ميراث فرهنگي از آن پاسداري كنيم.
همايش "راهكارهاي حفظ و توسعه حروف عربي" با حضور خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در مركز اسلامي دانشگاه پيشاور در پاكستان برگزار شد.
سه|ا|شنبه|ا|15|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]