تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850199967




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اعتياد در همدان به مرز هشدار رسيد /كشف 121 درصدي مواد مخدر صنعتي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اعتياد در همدان به مرز هشدار رسيد /كشف 121 درصدي مواد مخدر صنعتي
اعتياد در همدان به مرز هشدار رسيد /كشف 121 درصدي مواد مخدر صنعتي
همدان - خبرگزاري مهر: كشفيات مواد مخدر در همدان 26 درصد، كشف مواد مخدر صنعتي 121 درصد و دستگيري قاچاقچيان اين ماده افيوني 13 درصد افزايش داشته كه اين امر نشان از به صدا درآمدن زنگ خطر اعتياد است.

به گزارش خبرنگار مهر در همدان، روزي نيست كه رسانه هاي ديداري و شنيداري و مكتوب و حتي رسانه هاي مجازي درباره موادمخدر و معضلات آن خبر، گزارش، گفتگو، نقد و تحليلي منتشر نكنند اما با اين همه، موادمخدر همچنان از اصلي ترين معضلات اجتماعي ايران و جهان باقي مانده است.

بر همگان روشن است كه افزايش سرسام آور مصرف مواد مخدر در جهان و قاچاق روزافزون اين مواد پيامدهاي وحشتناكي دارد كه مستقيما با نسل جوان مواجه و سلامت آنها را تهديد مي‌كند به طوري كه اعتياد به مسئله بزرگ بهداشتي و بلايي اجتماعي و داراي جنبه‌هاي متعدد اقتصادي، سياسي، فرهنگي، رواني، اخلاقي و حقوقي تبديل شده است.

در حال حاضر گرايش به مواد مخدر در ميان نوجوانان و جوانان يكي از واقعيات تلخي كه جامعه را مورد تهديد جدي قرار داده و همچنان تنها به هشدار جامعه شناسان و مسئولان درباره آن بسنده شده است، معضلي كه به صورت يك آسيب اجتماعي خود را نمايان ساخته، اما هنوز راه درمان آن يافت نشده است.

فرمانده انتظامي استان همدان در اين خصوص با بيان اينكه ميزان كشف مواد مخدر در استان همدان در سال جاري 26 درصد افزايش يافته است، گفت: كشف مواد مخدر صنعتي در همدان 121 درصد افزايش يافت.

مهدي معصوم بيگي افزود: تعداد افراد دستگير شده در ارتباط با مواد مخدر در 9 ماه گذشته 13 درصد رشد داشته كه با اجراي طرح هاي پاكسازي و جمع آوري معتادان درصد رشد دستگيري ها بيشتر بوده است.

نيروي انتظامي تنها وظيفه جمع آوري معتادان و فروشندگان را به عهده دارد

وي با اشاره به اينكه نيروي انتظامي تنها وظيفه جمع آوري معتادان و فروشندگان را به عهده دارد، افزود: نگهداري از اين افراد به عهده قوه قضاييه است.

فرمانده انتظامي استان همدان افزود: متاسفانه معتادان پس از دستگيري با گذشت مدت زمان اندكي به درون اجتماع باز مي گردند.

وي با اشاره به اجراي 241 طرح پاكسازي و امنيت اجتماعي در همدان، افزود: سال گذشته اين طرح ها 151 مورد بوده كه با افزايش آن، تعداد دستگيرشدگان در اين طرح ها 56 درصد افزايش يافته است.

وي با بيان اينكه پديده اعتياد به مواد مخدر و توجه به آن به عنوان يك معضل اجتماعي امري ضروري است افزود: اين امر در بين گروه سني جوان از پيچيدگي بيشتري برخوردار است.

مرگ ناشي از سوء مصرف مواد مخدر در همدان شش درصد كاهش يافت

مدير كل پزشكي قانوني همدان نيز گفت: مرگ ناشي از سو مصرف مواد مخدر در سال گذشته نسبت به سال ماقبل در اين استان شش درصد كاهش يافته است.

علي احسان صالح با بيان اينكه اعتياد را از نظر لغوي، عادت كردن، خو كردن با هر چيزي معني كرده اند،يادآوري كرد: سازمان بهداشت جهاني از سال 1964 تا 1968 ميلادي كلمه وابستگي دارويي را جايگزين اعتياد كرد و طبق نظريه محافل علمي اعتياد، وابستگي تعريف شد.

وي با بيان اينكه اعتياد به موادمخدر، يك نوع بيماري است كه بر اثر ناآگاهي و توسط شخص معتاد به وجود مي آيد، گفت: در طي آن در اثر مصرف مواد مخدر مكانيزم هاي حياتي بدن از تعادل طبيعي خارج شده و فعاليت قسمت هايي از بدن به صورت آشكار يا پنهان دچار اختلال، كم كاري و يا عدم فعاليت مي شود.

قرباني هر نوع وابستگي دارويي يا رواني به مواد مخدر، معتاد شناخته مي شود

وي با بيان اينكه معتاد كسي است كه بر اثر مصرف مكرر و مداوم، متكي به مواد مخدر يا دارو شده، افزود: قرباني هر نوع وابستگي دارويي يا رواني به مواد مخدر، معتاد شناخته مي شود.

مدير كل پزشكي قانوني استان ادامه داد: آشنايي و شروع (كنجكاوي)، ترديد و دودلي و اعتياد(وابستگي جسمي و رواني به ماده ي اعتيادآور) از مراحل معتاد شدن فرد به مواد مخدر است.

وي به تشريح علل و عوامل گرايش به اعتياد در جامعه از منظرهاي مختلف پراخت و گفت: عوامل دارويي به خصوص تركيبات ترياك براي تسكين درد به وسيله پزشك يا افراد ديگر تجويز مي شود و همين تسكين موقت، فرد را به تكرار مصرف و در نتيجه اعتياد مي كشاند.

صالح در ارتباط با عوامل رواني نيز بيان كرد: اضطراب، احساس تنهايي، گرايش به افسردگي، فقر در روابط عاطفي و احساس بي كفايتي از ويژگي هاي عمده ي رواني معتادان است.

وي اضافه كرد: خانواده هاي آشفته، خانواده هايي كه داراي مشكلات ارتباطي هستند و يا اعتياد در بين اعضاي خانواده رايج است، مشكلات زناشويي و اختلافات خانوادگي، از جمله عوامل سوق دهنده ي افراد به سمت اعتياد به شمار مي روند.

فقر و بيكاري از مهمترين علل گرايش افراد به مصرف مواد مخدر است

صالح همچنين عوامل اجتماعي نظير فقر، بيكاري، وجود دوستان ناباب، عرضه زياد و سهولت دسترسي مواد را از مهمترين علل گرايش افراد به مصرف مواد مخدر دانست.

وي مسائل فرهنگي را نيز در اعتياد افراد موثر دانست و بيان كرد: تحول ارزش ها، فاصله و شكاف فرهنگي بين نسل ها، سست شدن اعتقادات ديني و باورهاي مذهبي و سنتي، گسترش احساس يأس و نااميدي از جمله مهمترين عوامل فرهنگي زمينه ساز اعتياد هستند.

صالح زيان هاي ديني و اعتقادي، پيامدهاي روحي و رواني، از بين رفتن امنيت و آرامش خانواده ها،افزايش جرم و جنايت در جامعه و پيامد هاي اقتصادي را از نكات منفي مواد مخدر و اعتياد، براي فرد و جامعه دانست.

وي اظهار داشت: براي جلوگيري از گسترش اعتياد در جامعه راه هاي گوناگوني وجود دارد كه با بررسي هاي كارشناسانه مي توان از طريق اين راهكارها با اين معضل بزرگ مبارزه كرد.

پيشگيري بهترين شيوه مقابله با اعتياد است

وي پيشگيري را به عنوان بهترين شيوه مقابله با اعتياد عنوان كرد و افزود: اساس پيشگيري، تعليم و تربيت ، راهنمايي، مشورت و ارشاد خانواده‌هاست كه اين آموزش بايد در يك طيف گسترده اعم از رسمي و غير رسمي صورت پذيرد و به خصوص از ظرفيت رسانه‌هاي گروهي در برنامه هاي آموزشي و پيشگيري از اعتياد استفاده كرد.

وي افزود: رسانه ها براي پيشگيري از اعتياد ابتدا بايد با تحليل تمامي عوامل احتمالي اعم از فرهنگي، اجتماعي، خانوادگي و تحصيلي كه افراد سالم را به سوي اين انحراف عظيم مذهبي، اخلاقي، اجتماعي و خانوادگي سوق دهد، بپردازند.

وي اضافه كرد: مسئولان تعليم و تربيت، علما و روحانيون، روانشناسان و ساير صاحب نظران بايد شيوه‌هاي مقابله را در چارچوب نظام حكومتي و متناسب با ارزشهاي حاكم بر جامعه ارائه دهند.

ترامادول اثرات شبه مواد مخدر را دارد

صالح در ادامه با بيان اينكه در بيشتر داروهاي ماهواره اي ترامادول ديده مي شود، گفت: اين دارو از پنج سال پيش وارد كشور شده و اثرات شبه مواد مخدر را دارد.

وي گفت: پس از بررسي داروهايي مانند پرفكت يك تا پنج و داروهاي آلفا در مركز تحقيقات پزشكي قانوني كشور اين نتيجه به دست آمد كه در بيشتر اين داروها از موادي مانند استامينوفن، كافئين، ترامادول، ديكلوفناك و حتي مواد تميزكننده دندان، زيره، زردچوبه، دارچين هم استفاده شده، به طوري كه وقتي برخي از اين داروها را باز كنيم بوي مواد گياهي به مشام مي رسد.

صالح با بيان اينكه مگر مي شود 15 روزه يا يكماهه با استفاده از اين داروها اعتياد را ترك كرد؟ گفت: البته به خاطر وجود برخي مسكن ها در اين داروها، شخص احساس مي كند كه دردش كم شده است.

داروهايي كه براي ترك اعتياد در ماهواره تبليغ مي شود سودجويي و كلاهبرداري است

وي اظهار داشت: داروهايي كه براي چاقي، لاغري، بلند شدن قد و ترك اعتياد در ماهواره تبليغ مي شود سودجويي و كلاهبرداري است و مورد تاييد نبوده و هيچ اثر دارويي ندارد.

وي عنوان كرد: داروهايي كه در شبكه هاي ماهواره اي براي درمان و ترك اعتياد تبليغ مي شود، بيش از 70 درصد مواد تشكيل دهنده آنها خطرناك و مواد مخدر است.

صالح در مورد زنان بارداري كه مواد مخدراستفاده مي كنند نيز گفت: اين زنان نه تنها خود بلكه جنين خود را در معرض خطر قرار مي دهند چراكه در صورت قطع مصرف ماده مخدر، علايم ترك دارو براي جنين مضر خواهد بود.

مدير كل پزشكي قانوني همدان اضافه كرد: كودكان زنان معتاد اغلب از ناراحتي هايي مانند بي قراري و تحريك پذيري رنج مي برند و بيشتر نوزادان زنان معتاد جثه كوچك تري دارند و محيط سر آنها بسيار كوچك تر از نوزادان مادران غيرمعتاد است.

آمفتامين ها باعث ايجاد فوران احساسات مي شوند

وي در مورد مواد مخدر صنعتي نيز گفت: آمفتامين از جمله مواد محرك بسيار قوي هستند كه در فروش خياباني با نام هاي اسپيد، شيشه، كريستال و كريستال مت شناخته مي شود و آمفتامين ها بيشترين پتانسيل سوء مصرف را دارند و با عملكرد سريع خود باعث ايجاد فوران احساسات مي شوند.

صالح آمفتامين ها را مواد نشاط آور كاذب دانست و افزود: آمفتامين ها گروهي از مواد محرك مغزي هستند كه معمولاً به شكل پودرسفيدرنگ و گاهي سفيد متمايل به قهوهاي روشن يا سفيد چرك مشاهده مي شوند.

وي گفت: برخي انواع آمفتامينها داراي مصارف طبي هستند و تحت نظارت كامل پزشك در مواردي چون افسردگيها، اختلالات پرتحركي، كم توجهي كودكان و حمله هاي خواب مورد استفاده قرار مي گيرند.

صالح با بيان اينكه همه آمفتامين ها به سرعت از راه دهان جذب شده و در عرض يكساعت علايم آنها شروع مي شود، گفت: آثار مصرف آمفتامين ها يك تا دو روز طول مي كشد و عوارض جسماني مانند افزايش ضربان قلب و فشار خون، خشكي دهان، تعريق، افزايش انرژي، كاهش اشتها، تهوع و استفراغ و بي خوابي دارند.

وي به معتاديني كه قصد رهايي از اين بلاي خانمان سوز را دارند توصيه كرد: قبل از شروع درمان انگيزه كافي و قوي براي درمان داشته باشند در غير اين صورت به علت عدم موفقيت در درمان دچار سرخوردگي و كاهش اعتمادبه نفس خواهند شد.

معتادان براي درمان به پزشكان دوره ديده مراجعه كنند

وي اضافه كرد: معتادان براي درمان به طور حتم به پزشكان دوره ديده و يا مراكز داراي مجوز دولتي يا خصوصي زير نظر وزارت بهداشت و يا سازمان بهزيستي مراجعه كنند.

مدير كل پزشكي قانوني استان همدان افزود: افراد معتاد بايد به توصيه هاي پزشك گوش فرا داده و از تغيير دستور دارويي بپرهيزيد و از مصرف همزمان داروهاي ترك اعتياد و ساير داروها بدون اطلاع و تجويز پزشك خودداري كنند.

سه هزار و 858 نفر به مراكز درمان اعتياد مراجعه كرده اند

معاون پيشگيري بهزيستي استان همدان نيز گفت: از ابتداي سال تاكنون سه هزار و 858 نفر به مراكز درمان اعتياد اين استان مراجعه كرده اند.

ابوالفضل باب الحوائجي از واگذاري خدمات به مراكز غيردولتي خبر داد و گفت: اكثر فعاليت هاي اين سازمان در حوزه پيشگيري به بخش غيردولتي واگذار شده است و سازمان كار برنامه ريزي و نظارت بر آنان را انجام مي دهد.

وي افزود: در حال حاضر تعداد 18مركز درماني اعتياد در استان همدان مشغول به فعاليت هستند.

حال با اين تفاسير پرواضح است كه سهولت دسترسي به مواد موجب شده تا بيشترين خسارت به جامعه وارد شود و بايد به دنبال يك برنامه مداوم و مستمر، ضربتي و فراگير با قوانين سختگيرانه براي مهار اعتياد و حذف كامل سهولت دسترسي به مواد در داخل شهرها بود.

بسنده كردن به برگزاري چند نشست در طول سال و بحث پيرامون وضعيت اعتياد در استان همدان كه هر روز اوضاع آن وخيم تر مي شود، چاره راه نيست و بايد به طور جدي با اين پديده خانمان سوز به مبارزه پرداخت.

© 2003 Mehr News Agency .

چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن