واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست دري با رؤساي اتحاديههاي چاپ سراسر كشور
خبرگزاري فارس: معاون فرهنگي وزير ارشاد با حمايت از برگزاري همايش كارگران چاپ گفت: از هر نوع همايشي كه منجر به همافزايي شود حمايت ميكنم چرا كه ما نيازمند صلحهارحام هستيم و خانواده بزرگ چاپ بايد به شكلهاي مختلف به ديدار هم روند.
به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس؛ نشست بهمن دري معاون فرهنگي وزير ارشاد با رؤساي اتحاديههاي چاپ سراسر كشور با هدف بررسي مسائل و مشكلات حوزه صنعت چاپ عصر امروز در سراي اهل قلم برگزار شد.
براساس اين گزارش بهمن دري در اين نشست پس از گوش سپردن به سخنان تني چند از رؤساي اتحاديههاي چاپ سراسر كشور گفت: گردهماييهاي اين گونه ثمرات فراواني خواهد داشت به دليل اينكه در آستانه سيوامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي قرار داريم اگر در اين جمع قيامي ميكنيم مديون خون شهدا هستيم و اگر مسئوليتي داريم پيش از هر چيز رسالت ما را در اين مسير سنگينتر ميكند. ضمن گراميداشت ياد و نام شهدا، زمان برگزاري اين نشست بسيار خوب و مغتنم است چرا كه فرصت شد در آستانه پيروزي انقلاب و دهه فجر در جمع شما باشم.
به گفته دري برپاي و تشكيل شوراي سياستگذاري صنعت چاپ اتفاق مغتنمي است البته بايد دانست علائق و سلايق فراواني وجود دارد اگر قرار باشد با سليقه مديريت پيش رود با وجود سلايق گوناگون به فرجام خوبي نخواهيم رسيد. چرا كه مستغني از خرد و فكر جمعي نيستيم.
معاون فرهنگي وزير ارشاد در ادامه افزود: شوراي سياستگذاري با اهداف مباركي تشكيل شد و احساس ميكنم دوستان به گونهاي اين شورا را پيگيري كردند كه به اهداف بزرگتري خواهيم رسيد و اهداف برجستهتري در پيش رو داريم.
دري عناون كرد: شوراي سياستگذاري با اهداف مشخصي تشكيل شد. اما در طي مسير يافتيم ميتوان به اهداف عاليهاي چون افق چشمانداز 1404 هم رسيد.
وي ضمن اشاره به اينكه به شعار ميتوانيم جامعه عمل پوشانيم عمل كرد. ما شعار ميتوانيم را از امام راحل را فراگرفتيم چرا كه امام زماني درباره فروپاشي شوروي پيش بيني كرد.
البته پيشبينيهاي ديگري هم درباره مسايل سياسي و اجتماعي جهان ارائه كردم. كه هر يك از آنها در حال رخ دادن است و نشان ميدهد كه امام با بصيرت بالا از قبل تمام اين پيشبينيها را كرده بود.
دري در ادامه سخنان خود خاطر نشان كرد: شعار ما ميتوانيم براي دولتها و گروههاي سياسي نيست اين شعار متعلق به خدا و پيامبر اكرم است اگر امام هم در برههاي اين شعار را مطرح كردند با اعتنا به قران و سيره اهل بيت(ع) بود.
معاون فرهنگي وزير ارشاد ضمن اشاره به مشكلات صنعت چاپ اضافه كرد: در كنار مشكلات فراوان در عرصه صنعت چاپ كارها و اتفاقات چشمگيري طي سالهاي اخير رخ داده كه همه آنها بايد مدنظر قرار گيرد.
وي گفت: در كنار آرمانگرايي و واقعگرايي بايد اين نكته براي تمام فعاليتها مدنظر قرار گيرد و آن اينكه اگر ميخواهيم به نقطه مطلوب رسيم بايد مشكلات را رصد و ديدهباني كنيم. زيرا بدون رصد نميتوان به نقطه كمال و مطلوب رسيد.
دري ضمن اشاره به گردهماييهاي اين چنين متذكر شد: اين چنين گردهماييهاي در طول سال بايد بيش از پيش انجام شود و رسيدن به اينكه در فرارو چه مشكلاتي داريم در چنين گردهماييهاي نمايان ميشود اما سؤال اينجاست كه بيان مشكلات بدون بيان نكتهاي مؤثر است بايد گفت درصدي مؤثر است. چرا كه كم و بيش برخي از اين مشكلات در سالهاي گذشته(ده و يا ۲۰ سال پيش) حتي در ديگر كشورها هم مطرح شده و اين گونه نيست كه مشكلات تنها متعلق به ايران اسلامي باشد.
دري ادامه داد: اين كه شوراي سياستگذاري به اين جمعبندي رسيد كه بايد شوراي اقماري داشته تا اين شورا را در بحث محتوايي ياريگر باشيم فكر خوبيست.
وي به آخرين جلسه اشاره و عنوان كرد: در آخرين جلسه در شورا 25 مورد چالش صنعت چاپ تبيين شد، تقويت شوراي مشورتي، سپس تقويت شوراي سياستگذاري منجر به تقويت صنعت چاپ خواهد شد.
دري ادامه داد: تمام آنچه گفته شد تمام موارد مصرفي نيست، در بسته فرهنگي ارائه شده به رئيسجمهور بسياري از اين نكات كه مستخرج از اولويتهاي شورا است منعكس شده، اگر فرصت حضور با وزير ارشاد خدمت رئيسجمهور دست دهد قطعا بدانيد بسياري از مشكلات مطرح شده قابل حل است.
وي ضمن اشاره به مطالبات اظهار داشت: برههاي بود كه اتحاديهها، انجمنها مطالبات جدي از وزارت ارشاد به عنوان متولي فرهنگي صنعت چاپ داشتند. كه اين گردهماييها صورت گيرد خوشبختانه اين اتفاق طي يك سال گذشته افتاد. حتي اگر قائل باشيم اين پيشنهاد منجر به هيچ اتفاقي نباشد ولي گردهماييهاي اين چنين سبب همافزايي بيشتر خواهد شد.
به گفته معاون فرهنگي وزير ارشاد اميدواري به شوراي سياستگذاري بايد در حد متعارف باشد مطالبات بايد با برنامهريزي مدون و قيد و غيورهايي طي گرفته شود چرا كه در همه جا دست ما باز نيست.
وي به مواردي اشاره و ابراز داشت: چند سالي است كه مطرح ميشود چاپخانههاي دولتي براي خصوصي ها آفت هستند در چند جلسه در كميسيونهاي فرعي و اصلي دولت اين مهم را مطرح كرديم و پس از اين جلسات قانون استانداردسازي چاپخانههاي دستگاههاي دولتي نيز تصويب شد تا تحت هيچ شرايطي دستگاههاي دولتي نتوانند چاپخانه جديد تأسيس كنند.
دري افزود: اين اتفاق موضوعي خوب است اما مخالفان فراوان داشت ولي با اهتمامي كه صورت گرفت اين مهم محقق شد.
وي به جلسه امروز اشاره و به روساي اتحاديههاي چاپ سراسر كشور گفت: امروز پيشنهادات خوبي مطرح شد اما بايد بدانيد بحث صنعت چاپ صرفا اقتصادي نيست براي ما اولا اين است كه صنعت چاپ صنعت فرهنگي است.
دري ضمن اشاره به صادرات در امر زعفران، پسته، شكلات و خرما بيان كرد: سه نكته را بايد مدنظر داشت كه بحث بستهبندي درباره اين مواد بايد مورد تعجب قرار گيرد چرا كه به دليل فقدان بستهبندي مناسب زعفران عالي ايران يا از اسپانيا يا امارات و يا از ايران سر در ميآورد، زعفران را به صورت فله داده و بستهبندي دريافت ميكنيم. پسته و خرما نيز اينگونه است چرا كه حدود ۱۰ درصد خرماي ما تنها به خارج صادر ميشود.
وي ادامه داد: مقوله بستهبندي ارتباط تنگاتنگي با چاپ دارد كه اگر در اين مقوله اتفاق مطلوب رخ دهد شاهد آن خواهيم بود كه كليه موارد و صادرات با هويت ملي و بومي به شكلي جذاب و شكيل به جهان صادر خواهد شد.
معاون فرهنگي وزير ارشاد تأكيد كرد: امروز به يك شناخت نسبي رسيديم مشكلات را رصد و ديدهباني كرديم اما بيان مشكلات و رصد پايان كار نيست. اين امر تنها ۳۰ درصد ماجرا است و براي رسيدن به نقطه مطلوب از اين تجارب بايد استفاده مطلوب كرد چرا كه از ويژگيهاي نشستهاي اين گونه تعامل بخش دولتي با خصوصي است.
دري افزود: پيشكسوتان پدران صنعت چاپ هستند بايد توجه كرد در حال حاضر برخي از سيستم چاپ ما سنتي است البته با پيشرفتهايي كه در بحث ترافيك داشتيم عدم رقبت به طرح و رنگهاي روي جلد كتابهاي ۲۰ و يا ۲۵ سال پيش امروز با جذابيتهاي بيشتر و طرفداران بيشتر مواجه شد.
دري ضمن اشاره به برخي سخنان مطرح در جلسه و اينكه مقايسه ظرفيت چاپ شهرستانها با تهران صحيح نيست اضافه كرد: مقايسه ظرفيت چاپ شهرستان با تهران قياس صحيحي نيست.
اين امر افقي است كه همانند حركت شتابان ادامه دارد تهران در حال رشد است اما بايد بستر را در شهرستانها فراهم كنيم. چاپخانهداران هر استان و شهرستان بايد گردهم آمده و زمينه ها را فراهم كنند و فرصتها را غنيمت شمارند اما ما تنها آموختيم كه طرح مشكل كنيم اما طرح مشكل بدون پيشنهاد به جايي نخواهد رسيد اما لطف اين جلسات آن است كه به صورت عريان بسياري از مشكلات مطرح ميشود. اما در جلسات شوراي سياستگذاري سعي كرديم به استانها و شهرستانها توجه ويژه داشته باشيم.
وي به خيزش علمي در كشور اشاره و گفت: خيزش علمي در كل كشور آغاز شده كه موجب خشم جهانيان است. اما ما به جايي رسيديم كه دنيا براي آن بايد صدها سال برنامهريزي ميكرد ولي در ايران در كنار فقدان امكانات با همت بلند جوانان به نقطهاي رسيديم كه امروز آن را قله ميدانيم.
وي به تحريمها اشاره و يادآور شد: تحريم پس از انقلاب آغاز شد و مربوط به چند سال و ماه اخير نيست. برخي موارد تحريمها منجر به فرصت شد اما برخي فرصتها را ناشناخته از دست داديم.
دري به تفاهمنامهاي اشاره و گفت: براي نرسيدن تفاهمنامه به چرخه ديوانسالاري سعي دارم در اسفندماه اين تفاهمنامه را در سطح وزرا( وزير ارشاد و وزير معدن، صنعت و تجارت) منعقد كنم تا خط حمايتي ما و وزارت صنعت از صنعت چاپ مشخص شود.معتقدم بايد به صنعت چپ نگاهي هنري، فرهنگي و اقتصادي داشت.
دري در ادامه به همايش كارگران اشاره و بيان داشت: با حمايت از برگزاري همايش كارگران چاپ گفت: از هر نوع همايشي كه منجر به همافزايي شود حمايت ميكنم چرا كه ما نيازمند صلحهارحام هستيم و خانواده بزرگ چاپ بايد به شكلهاي مختلف به ديدار هم روند.
معاون فرهنگي وزير ارشاد ابراز داشت: دفتر امور چاپ و معاونت فرهنگي در بحث آموزش، سرمايهگذاري كرده و ميكند. كه در اين مسير طي شش ماهه گذشته برخي آموزشها و اتفاقات رخ داده و بايد بگويم به لحاظ آموزشدهي مستغني نيستيم زيرا بدون آموزش نميتوان زندگي كرد و آموزش جزء لاينفك دفتر امور چاپ است.
انتهاي پيام/و
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]