واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست سراسري رؤساي اتحاديهها و تشكلهاي صنفي چاپ كشور/2
خبرگزاري فارس: رئيس اتحاديه استان اصفهان با بيان اينكه مشكلات صنعت چاپ آرشيو شده هستند، گفت: با تشكيل شوراي سياستگذاري اين صنعت برخي از مشكلات صنعت چاپ مرتفع خواهد شد اما معتقدم دست وزارت ارشاد بسته است و نميتوان مشكلات اين صنعت را ريشهاي حل كرد.
به گزارش خبرنگار ادبيات و كتاب باشگاه خبري فارس «توانا»، نشست سراسري رؤساي اتحاديهها و تشكلهاي صنفي چاپ كشور امروز با حضور 10 رئيس اتحاديهها و تشكلهاي صنفي چاپ كشور و چهار اتحاديه از تهران در سراي اهل قلم برپا شد كه يوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به تمامي صحبتها و مشكلات اين صنعت گوش و آنها را براي مرتفع كردن مشكلات صنعت چاپ بعدازظهر امروز به بهمن دري معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تحويل ميدهد.
در ابتداي اين مراسم غلامرضا شجاع، مشاور و عضو شوراي سياستگذاري صنعت چاپ كشور درباره مشكلات اين صنعت، بيان داشت: در اين مراسم حدود 10 استان از سراسر كشور و 4 اتحاديه از تهران شركت كرده كه به بيان مشكلات و دغدغههاي صنعت چاپ ميپردازند.
وي اضافه كرد: مجموعه نقطهنظرات رؤساي اتحاديهها امروز بعدازظهر در حضور بهمن دري معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان ميشود تا اين وزارتخانه تدابيري براي آنها بيانديشد.
شجاعي ادامه داد: براي تعامل بيشتر ميان رؤساي اتحاديهها بهتر است كه جلسات به صورت ماهيانه برپا شود تا مشكلات و دغدغههاي اين صنعت به زودي مرتفع و حل شود.
* زينالزاده: صنعت چاپ نياز به تجهيزات و بازسازي دارد
در ادامه اين مراسم حسين زينال زاده رئيس اتحاديه و تعاوني چاپخانه داران و صنوف تابعه گفت: در جلسات قبلي صنعت چاپ بيان كردند كه بايد اتحاديه سراسري تشكيل شود چرا كه اين اتحاديه مكاني براي گفتوگو و كشاكش صنعت چاپ خواهد بود.
وي با بيان اينكه معتقدم بايد كارهايي كه نتوانستيم براي اين صنعت انجام دهيم را در اتحاديه سراسري به چالش بكشانيم، اضافه كرد: چند سالي است كه درباره معافيت از ماليات دستگاههاي صنعت چاپ صحبت ميكنيم در صورتيكه راهكارهاي آن بسيار آسان و روشن است و آن جز تشكيل اتحاديه صنعت چاپ سراسري نيست.
زينال زاده با بيان اينكه ما وارد صنعت چاپ هستيم، ادامه داد: براي بهبود صنعت چاپ بايد تلاش كنيم شهرستانهاي با تهرانيها بسيار فاصله دارند و معتقدم بايد مشكلات صنعت چاپ شهرستانيها هم نيز مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه صنعت چاپ نياز به تجهيزات و بازسازي دارد، افزود: صنعت چاپ كشور به تمام حمايتهاي دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيازمند است چرا كه ما هماكنون با تمام چالشهاي اين صنعت به رقابت با ساير كشورهاي دنيا ميپردازيم.
رئيس اتحاديه و تعاوني چاپخانهداران استان تبريز گفت: معتقدم بايد يك اتحاديه سراسري و مركزي تشكيل شود تا رؤساي اتحاديهها گرد هم آمده و مشكلات اين صنعت را مرتفع كنند يكي از مشكلات اساسي صنعت چاپ كشور، مشكلات مالي است كه بايد به آن توجه شود.
وي اضافه كرد: كارگران چاپخانه بعد از 25 سال بازنشسته ميشوند من معتقدم اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يك امتياز به آن كارگر بدهد تا بتواند او نيز با ساير اتحاديهها گرد هم آمده و اين صنف را ادامه دهد قطعا صنعت چاپ در كشور از بين نخواهد رفت.
زينالزاده در پايان بيان كرد: ما تمام صنعت چاپ را از استادان خود ياد گرفتهايم و بايد رؤساي اتحاديهها، دانشآموختگان اين رشته را جذب كرده تا آنها نيز تجربه اين رؤسا را بياموزند.
* انصاريپور: مشكلات صنعت چاپ آرشيو شده هستند
در ادامه اين مراسم محمدعلي انصاريپور رئيس اتحاديه اصفهان با بيان اينكه اگر مسئولان بگويند كه دغدغههاي صنعت چاپ را نميدانيم براي ما قابل قبول نيست، گفت: با تشكيل شوراي سياستگذاري صنعت چاپ برخي از مشكلات اين صنعت مرتفع شد اما معتقدم كه دست وزارت ارشاد در اين راستا بسته است و نميتواند مشكلات اين صنعت را ريشهاي حل كند.
* چاپ در كشور به صورت صنعت ديده نميشود
وي با بيان اينكه يكي از بزرگترين دغدغه ما اين است كه كشور ما چاپ را به عنوان يك صنعت مشاهده نميكند، ادامه داد: در كشور نتوانستيم چاپ را به عنوان يك صنعت جابياندازيم و معرفي كنيم.
انصاريپور ادامه داد: در استان اصفهان تقريبا دو و سه ماه است كه مديركل ارشاد نداريم و يكبار هم بهمن دري معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين استان سفر كردند اما نتوانستيم با وي ملاقاتي درباره مشكلات صنعت چاپ اين استان داشته باشيم.
وي با بيان اينكه برخي از مديران استان اصفهان درباره مجوز پروانه تأسيس به صورت سليقهاي عمل ميكنند، بيان كرد: چند سالي است كه بحث معاف از ماليات دستگاههاي صنعت چاپ مطرح ميشود اما هنوز اين امر تحقق نيافته است، همچنين دفاتر فني و كپي بدون نظارت به انجام فعاليت ميپردازند.
* جليليان: تمامي آئيننامههاي وزارت ارشاد نهي از منكر بوده و امر به معروف نيست
سيد قاسم جليليان رئيس اتحاديه قزوين در ادامه اين مراسم گفت: برخي از چاپخانههاي كشور فرسوده هستند بهتر است آنها نيز نوسازي شوند و به نوعي ديگر معتقدم چاپخانههاي مدرن نيز بايد مورد حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد قرار گيرند.
وي اضافه كرد: آئيننامههايي از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره صنعت چاپ ابلاغ ميشود بيشتر نهي از منكر بوده و در آن امر به معروف مشاهده نميشود چرا كه اين وزارتخانه كمكي به اين صنعت نميكند.
* مشيري: صنعت چاپ بايد از صنفي بودن خارج و مورد حمايت ارشاد قرار گيرد
در ادامه اين مراسم حاج سيد عباس مشيري از اتحاديه سمنان، بيان كرد: مشكلات صنعت چاپ استانها و شهرستانهاي كوچك كشور با تهران بسيار متفاوت است يعني نميتوان مشكلات صنعت چاپ استان مشهد، تهران و اصفهان را با برخي از استانهاي كوچك يكي دانست.
وي اضافه كرد: معتقدم بايد فاكتورهاي چاپخانهداران كه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اخذ ميشود به تأييد دارايي باشد، همچنين چاپ يك كار سياسي، فرهنگي و اجتماعي است.
مشيري ادامه داد: صنعت چاپ بايد مورد حمايت قرار گيرد و به نوعي بايد از صنفي خارج شود تا زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جنبه فرهنگي آن حفظ شود.
* رضايي: شهركهاي صنعت چاپ بايد مورد حمايت قرار گيرند
در ادامه اين مراسم جهانگير رضايي از استان قم با بيان اينكه بايد نوسازي ماشين آلات صنعت چاپ مورد حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد قرار گيرد، گفت: نوك پيكان صنعت چاپ در ايران، استان قم است چرا كه بحثي جدي است براي ما بسيار حائز اهميت است.
وي با بيان اينكه ماشين آلات سنتي چاپ بايد به روز شوند، اضافه كرد: متأسفانه از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كمكي به چاپخانهداران نميشود كه بهتر است با ارائه 5 درصدي يارانه سود بانكي كه از سوي وزارت ارشاد پرداخت ميشود با بانكها براي تأمين وام تعاملاتي صورت گيرد.
مشيري گفت: شهركهاي صنعت چاپ بايد مورد حمايت قرار گيرند و معتقدم بايد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جشنوارههاي اين صنعت را مورد حمايت قرار داده تا كارگران صنعت چاپ ساير استانها نيز بتوانند در جشنوارههاي اين صنعت حضور يابند.
* فلكيان: عمدهترين مسئله صنعت چاپ عدم بيهويتي آن است
در ادامه اين مراسم ناصر فلكيان عضو هيئت مديره استان هرمزگان گفت: استان هرمزگان آخرين خط ايران است و طبيعتا كمتر به مشكلات اين استان رسيدگي ميشود.
وي اضافه كرد: عمدهترين مسئله و مشكل چاپ بيتوجهي و بيهويتي به جايگاه آن است و ما بايد شاهد برگشت هويت صنعت چاپ كشور باشيم.
وي با بيان اينكه با مشكلات صنعت چاپ نگاه و برخورد سليقهاي ميشود، اضافه كرد: اميدواريم در آييننامه جديد صنعت چاپ به هويت و جايگاه اين صنعت توجه بسياري شود.
فلكيان ادامه داد: در استان هرمزگان ليتوگرافي وجود ندارد حتي مجموعه افست اين استان به 8 ورق هم نميرسد، همچنين مديران ارشاد با صنعت چاپ آن آشنا نيستند.
انتهاي پيام/و
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]