واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پرتاب موفقيتآميز ماهواره ايراني اميد، واكنش جهان را برانگيخت
خبرگزاري فارس: پرتاب موفقيتآميز ماهواره اميد كه به دست توانمند دانشمندان ايراني طراحي، ساخته و در مدار قرار گرفت، نگراني آمريكا و كشورهاي غربي را بر انگيخته است.
به گزارش فارس، همزمان با سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي پرتاب موفقيتآميز ماهواره اميد كه به دستان توانمند دانشمندان ايراني طراحي و ساخته شد و در مدار قرار گرفت، واكنش كشورهاي جهان را به همراه داشته است.
آمريكا و پايتخت چندين كشور اروپايي از پرتاب ماهواره اميد از سوي جمهوري اسلامي ايران ابراز نگراني كردند.
كاخ سفيد اعلام كرد كه دولت باراك اوباما رئيس جمهور جديد به تمامي عناصر قدرت براي تعامل با تهران متوسل خواهد شد.
"رابرت جيبز " سخنگوي كاخ سفيد گفت: تلاش براي توسعه قدرت پرتاب موشك، تلاشهاي مستمر در زمينه برنامههاي هستهاي ممنوعه، نگراني عميق دولت آمريكا را به همراه دارد.
اين در حالي است "روبرت وود " سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا نيز در ادامه مواضع مقامات آمريكايي، از موفقيت ايران در پرتاب موشك اميد به فضا ابراز "نگراني عميق " كرد.
وي گفت: اين عمليات پرتاب ممكن است به رسيدن به موشكي بالستيك منجر شود.
وود تاكيد كرد: اين مسئله از نظر ما جاي نگراني شديد دارد.
وزارت دفاع آمريكا مدعي شد كه ايرانيها در پرتاب ماهواره از فناآوري استفاده ميكنند كه به آنها در ساخت موشكهاي دوربرد كمك ميكند.
"رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا نيز در واكنش به پرتاب ماهواره ايراني به فضا با تكرار اتهامات واشنگتن عليه ايران گفت: "اين عمل ما را متقاعد نميكند كه ايران به شيوهاي مسئولانه براي برقراري ثبات و امنيت در منطقه رفتار ميكند ".
گيتس افزود: "همه اين امور تاكيد ميكند كه دولت ما از همه عناصر قدرت ملي ما براي تعامل با ايران و براي كمك به آن براي اينكه عضوي مسئول در جامعه بينالمللي شود، استفاده خواهد كرد ".
ماهوراه ملي اميد ديروز به وسيله ماهواره بر سفير 2 براي اولين بار در تاريخ كشورمان به فضا پرتاب شد و در مدار پيشبيني شده قرار گرفت.
مقامات كاخ سفيد ادعاهاي خود عليه ايران را در حالي مطرح كردند كه "منوچهر متكي " وزير امورخارجه ايران امروز در حاشيه دومين روز اجلاس سران اتحاديه آفريقا در پاسخ به پرسشي درباره پرتاب ماهواره ملي اميد به فضا، ظرفيتهاي تكنولوژيك در ايران را با اهداف صلحآميز و براي برآوردن نياز كشور خواند و تصريح كرد: فعاليتهاي ماهواره اي ايران با اهداف صلح آميز است.
وي با بيان اينكه ظرفيتهاي ايران در حوزههاي نظامي، دفاعي است، گفت: ملت ايران صلح جو و به دنبال مناسبات صميمانه با همه ملل جهان است.
اقدام ايران در پرتاب ماهواره اميد به فضا همچنين موضعگيري چندين كشور اروپايي و نيز پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) را بر به همراه داشت.
"بيل راميل " وزير مشاور در امور خارجه انگليس نيز گفت: پرتاب ماهواره از سوي ايران انگيزههاي نگراني شديد ما را در قبال برنامههاي هستهاي ايران آشكار ميكند.
وي افزود: اين اقدام ايران نشانههاي اشتباه را براي جامعه بين المللي بر ميانگيزد.
اين در حالي است "فرانك والتر اشتاينماير " وزير امور خارجه المان روز سه شنبه در واكنش به پرتاب ماهواره ايراني اميد گفت اينكه ايران يك ماهواره در مدار زمين قرار داده است تحولي نگران كننده و علائمي مشكل ساز به شمار مي رود.
از سوي ديگر "اريك شواليه "،سخنگوي وزارت خارجه فرانسه ديروز در جمع خبرنگاران گفت: پرتاب ماهواره ايران ما را نگران كرده است.
وي در ادامه مدعي شد: تكنولوژي مربوط به اين ماهواره بسيار شبيه توانمنديهاي بالستيكي است.
شواليه تاكيد كرد: ما اين موضوع را تنها با نگراني شديد از پيشرفت توان نظامي هستهاي ايران در ارتباط ميدانيم.
وي تصريح كرد اينكه از نظر فنآوري شباهت زيادي بين اين ماهواره و موشكهاي بالستيك وجود دارد ما را نگران كرده است.
سازمان پيمان آتلانتيك شمالي(ناتو) نيز مدعي شد كه ايران موشكهايي را فراهم ميكند كه قادر است اسرئيل و جنوب شرق اروپا را هدف قرار دهد.
"اسحاف بن اسرائيل " رئيس سابق آژانس فضايي رژيم صهيونيستي نيز با اذعان به پرتاب ماهواره ايراني به فضا گفت: اگر ايرانيها توانستند ماهواره به فضا پرتاب كنند اين به معناي آن است كه توانايي دسترسي به غرب اروپا را دارند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]