واضح آرشیو وب فارسی:ايران: با اتمام اين طرح در سال 97 امكانات بيشتري براي زائران امام رضا(ع) فراهم ميشود طرح توسعه حريم حرم رضوي به نيمه رسيد
سيد مسلم يگانه پايان طرح توسعه حريم حرم مطهر امام رضا (ع ) در زمان تعيين شده سال 97 مستلزم كمك مسئولان و دست اندركاران و در نظر گرفتن بودجه اي ملي براي آن است.
با اتمام طرح توسعه حريم حرم مطهر امام رضا (ع) ضمن فراهم شدن امكانات بيشتر براي رفع نيازهاي زائران و مجاوران آن حضرت، ايجاد فضا و سيماي شهري مطلوب، گسترش صنعت گردشگري و افزايش درآمدهاي ارزي، كاهش وابستگي اقتصاد كشور به درآمدهاي نفتي، رفع بيكاري و افزايش اشتغال به صورت مستقيم و غيرمستقيم و معرفي و انتقال فرهنگ ملي و مذهبي از طريق جذب مسلمانان ساير كشورهاي اسلامي نيز پيش بيني ميشود.
ارائه خدمات شايسته به زائران
سيد محمد ميرشفيعي سخنگوي سازمان مجري طرح نوسازي پيرامون حرم رضوي مهمترين هدف از اجراي طرح توسعه حريم حرم مطهر امام رضا (ع ) را ارائه خدمات شايسته به زائران اعلام كرد و به تاريخچه اين طرح پرداخت. ميرشفيعي اظهارداشت:با توجه به اينكه شهرمشهد هر سال پذيراي ميليون ها زائر داخلي و خارجي است و بافت پيراموني حرم بافت فرسوده بوده و ارائه خدمات رفاهي و اقامتي براي زائران با كمبود مواجه ميشود، در سال 71 طرح تشكيل شركتي كه بتواند مشكلات بافت فرسوده و نوسازي اين منطقه را رفع كند، مطرح شد. وي تأكيد كرد: به دنبال اين موضوع مسئولان وقت ازطريق مرحوم سراج الدين كازروني وزيروقت مسكن وشهرسازي نامه اي به حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب نوشتند كه پاسخ معظم له به اين نامه آغازگر اجراي اين طرح عظيم به وسعت 360هكتار شد كه بزرگترين طرح نوسازي كشور محسوب ميشود. مدير روابط عمومي شهرداري منطقه ثامن شهرداري مشهد افزود: اين طرح در سال 74 مصوب و در سال 78 بار ديگر در كميسيون شوراي عالي شهرسازي و معماري بازنگري و دوباره مصوب شد و در نهايت آخرين تغييرات طرح در سال 87 تصويب شد.
طرحي با يك برنامهريزي 10ساله
ميرشفيعي خاطرنشان كرد:براساس اين طرح يك برنامهريزي 10 ساله براي اجراي آن در نظر گرفته شده كه تا سال 97 يعني 7 سال ديگر بايد به پايان برسد. وي درخصوص پيشرفت اين طرح از زمان آغاز آن تاكنون تصريح كرد: اين طرح از پيشرفت 45 درصدي برخوردار بوده و موقعيت آن بافت پيرامون حرم در گسترهاي به وسعت 360 هكتار است كه از اين ميزان 51 هكتار مربوط به اماكن آستان قدس و حرم مطهر است كه سازمان مجري طرح دخالتي در آن ندارد. سخنگوي سازمان مجري طرح نوسازي پيرامون حرم رضوي يادآورشد: شهرداري ثامن و شركت مسكن سازان ثامن به صورت مديريت واحد اداره 309 هكتار باقي مانده محدوده اجراي طرح نوسازي اطراف حرم مطهر را در اختيار دارند. ميرشفيعي بيان داشت:علاوه بر تعريض چهار خيابان منتهي به حرم مطهر از 30 به 45 متر بايد 4 خيابان جديد نيز در حدفاصل خيابانهاي موجود ساخته شود. محدوده حرم مطهر 18 هكتار بود كه در طرح 51 هكتار در نظر گرفته شد و علاوه بر 8 خيابان، يك خيابان 20 متري مرز بين فضاي قدسي و فضاي شهري بافت و يك خيابان با عرض 50 متر به نام شارستان رضوي كه محدوده ترافيك را مشخص ميكند اجرا و در حال ساخت است.
نقش كارساز شارستان رضوي در كاهش بار ترافيكي
وي افزود: شارستان رضوي قرار است در جهت اجراي طرح ساخت و به صورت حلقه اي گرداگرد حرم مطهر و با فاصله اي متناسب از آن ارتباط تمام خيابان هاي منتهي به حرم مطهر را با يكديگر برقرار كند. شارستان رضوي نقش عمده اي در كاهش بار ترافيكي محدوده دارد كه از آن جمله ميتوان به دسترسي مناسب از بافت محدوده به حرم مطهر، تنظيم ارتباط و دسترسي مناسب شهر با بافت پيرامون حرم مطهر، تبديل حركتهاي سريع به آرام در محدوده طرح و تبديل حركت وسايل حمل و نقل شخصي به عمومي اشاره كرد. سخنگوي سازمان مجري طرح نوسازي پيرامون حرم رضوي گفت : طرح نوسازي و بهسازي بافت پيرامون حرم مطهر امام رضا(ع) از حرم مطهر شروع و به خيابان هاي اندرزگو(خسروي نو)، آزادي، بلوار شهيد كامياب، بلوار وحدت، خيابان 17 شهريور و خيابان شيخ طوسي(حاشيه بازار رضا) محدود ميشود كه مساحت اين محدوده 3ميليون و 100هزار مترمربع است.
استفاده از تكنولوژي روز دنيا
ميرشفيعي به امكانات و تأسيسات زيربنايي اين طرح اشاره كرد و متذكر شد: براي نخستين بار در كشور در اين طرح از تكنولوژي روز دنيا به نام اجراي تونل مشترك انرژي براي انتقال منابع انرژي همچون آب ، برق و مخابرات در زير معابر اصلي استفاده شده كه اين طرح نيز تاكنون 2ونيم كيلومتر پيشرفت داشته است.اين تونل 13كيلومتري در خيابانهاي اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) با اولويت دو تونل هر يك به طول 500 متر در بلوار اميرالمؤمنين(ع) بين حرم مطهر رضوي و بلوار وحدت طراحي شده است.
تعريف 360 طرح در منطقه ثامن و محدوده حرم
وي با اشاره به اينكه 360 طرح در منطقه ثامن و محدوده حرم تعريف شده كه تاكنون 130طرح آن با مشاركت مردم و سرمايهگذاران در حال اجراست و مابقي آماده مشاركت و سرمايهگذاري است، اضافه كرد : با اجراي اين طرح علاوه بر افزايش ظرفيت ساكنان، امكان اقامت 120هزار نفر در «يك شب تخت» براي زائران نيز فراهم ميشود. همچنين با اجراي اين طرح ، ميزان جمعيت مجاور نيز از 30هزار نفر به 53 هزار نفر افزايش مييابد.
زائر سراي ارزان قيمت با30 هزار تخت
مدير روابط عمومي شهرداري منطقه ثامن شهرداري مشهد بيان كرد: 300 هزار تخت به عنوان مهمانخانه حضرت براي زائران كم درآمد در نظر گرفته شده كه 30 هزار تخت آن با عنوان زائر سراي ارزان قيمت در بافت پيرامون حرم مطهر رضوي ساخته ميشود. در طرح مسكن ثامن نيز در قالب واحدهاي 50 متري و بر اساس مجوز بانك مركزي اجازه ساخت 10 هزار واحد دريافت شده كه 3 هزار واحد آن در حال ساخت است و اميدواريم هزار واحد آن را بزودي تحويل دهيم. ميرشفيعي به كل بودجه مورد نياز اين طرح كه 9 هزارميليارد تومان است اشاره كرد و يادآور شد: تاكنون 3 هزار و 500 ميليارد تومان از اين مبلغ با فروش اوراق مشاركت، مشاركتهاي مردم و سرمايهگذاران و بودجههايي از سوي شهرداري مشهد و غيره تأمين شده كه مابقي آن نيازمند توجه ويژه مسئولان كشور است.
سه|ا|شنبه|ا|11|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]