واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مدير اولين مجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاين كشور : تكنولوژي توليد مرغ لاين، امنيت غذايي كشور را تضمين مي كند
با دستيابي به تكنولوژيِ پرورش مرغ لاين در كشور، امنيت غذايي در تامين مرغ مورد نياز در شرايط بحراني و اضطراري تضمين مي شود.
قزوين- ايلنا: مدير اولين مجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاين كشور گفت: با دستيابي به تكنولوژيِ پرورش مرغ لاين در كشور، امنيت غذايي در تامين مرغ مورد نياز در شرايط بحراني و اضطراري تضمين مي شود.
به گزارش ايلنا از قزوين؛ حميد شجاعي اظهارداشت: خوشبختانه شرايط كشور به گونه اي است كه استعدادهاي داخلي در بخشهاي مختلف توانسته اند قابليت هاي خود را نشان دهند و زمينه بروز استعدادهاي نهفته كشور كاملا مهياست.
وي افزود: بويژه در شرايط بحراني و تحريم همواره توانسته ايم به سرعت خود را با شرايط هماهنگ كرده و نياز خود را تامين كنيم و تهديد ها به فرصتي براي جوانان كشور تبديل شده است تا ضمن خودباوري و قطع وابستگي به استقلال هم دست يابيم.
شجاعي تصريح كرد: مرغ لاين از صنايع استراتژيك كشور محسوب مي شود كه مي تواند در شرايط تحريم و ممنوع شدن واردات مرغ و يا هر دليل ديگر اين تكنولوژيِ به كمك صنعت مرغ آمده و مشكلات را برطرف كند.
مديرمجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاين آرين، بابل كنار يادآورشد: در حال حاضر اولين مجتمع پرورش مرغ لاين در خاورميانه در شهر بابل استان مازندران راه اندازي شده و سالانه 300 هزار قطعه جوجه يك روزه لاين معادل 60 هزار تن مرغ توليد مي كند كه پشتوانه صنعت طيور كشور تلقي مي شود.
شجاعي يادآورشد: اولين رده سطوح صنعت طيور مربوط به مرغ اجداد است و پس از آن مرغ لاين قرار دارد كه داشتن توانمندي توليد و پرورش آن امنيت غذايي اين صنعت را به طور كامل تامين و تضمين مي كند.
اين مدير صنعتي گفت: مرغ لاين يك صنعت استراتژيك و تاثيرگذار است و در آينده هرگاه واردات مرغ به كشور به هر دليل تحت تاثير شرايط جهاني، بيماري، تحريم يا تهديدات محدود يا ممنوع شود به راحتي ما را قادر مي كند تا ضمن تداوم چرخه توليد نياز مردم به انواع مرغ را تامين كنيم.
اين توليدكننده مرغ لاين كشور، حمايت دولت از اين صنعت استراتژيك را ضروري خواند و تصريح كرد: خط مولد گله اجداد، تضمين كننده توليد و تامين جوجه اجداد كشور است و در اين زمينه جوجه لاين نيازمند حمايت جدي دولت است.
وي بيان كرد: اين صنعت نيازمند حمايت جدي دولت است ودر اين زمينه اختيارات بازاريابي در داخل كشور بايد بيشتر شود تا بتوانيم مانند بخش خصوصي وارد بازار شده و رقابتي عادلانه داشته باشيم.
شجاعي تصريح كرد: دولت به دلايل مختلف ديگر در صنايع پائين دستي مانند مرغ اجدادي و مادر و گوشتي سرمايه گذاري نمي كند و خريداران اين بخش به طور كامل خصوصي هستند لذا بازاريابي در اين بخش مهم و اساسي است و نيازمند اختيارات بيشتري است.
اين توليد كننده و سرمايه گذار توليدي اظهارداشت: چون صيانت از صنايع استراتژِيك بر عهده دولت است در مرغ لاين هم دولت خود را موظف مي داند تسهيلات و حمايتهاي لازم را به اين بخش اختصاص دهد چون اگر گله مرغ لاين در كشور حذف شود در شرايط تهديد و تحريم با مشكلات عديده اي در تامين غذاي كشور مواجه خواهيم شد.
وي اظهاراميدواري كرد با تداوم حمايت جدي دولت و افزايش اختيار دست اندركاران توليد مرغ لاين در بازاريابي، زمينه توسعه اين صنعت مهم و استراتژيك كشور فراهم شود.
شجاعي گفت: مجتمع مرغ لاين آرين در بابل كنار تنها مجتمع پرورش و اصلاح مرغ لاين كشور است كه در توليد جوجه يك روزه اجداد، مادر و گوشتي از نژاد آرين فعاليت مي كند و پيشبيني ميشود با ظرفيتهاي بالاي اين مركز و با توجه به تحريم اقتصادي مجتمع پرورش مرغ لاين بابل كنار 100 درصد نياز كشور را در شرايط غيرعادي فراهم كند.
وي تصريح كرد: با توجه ويژه جهاد كشاورزي به مجتمع مرغ لاين بابل كنار و تامين و جذب نيروهاي متخصص و جوان و رفع مشكلات اعتباري اميدواريم در آينده نزديك شاهد شكوفايي اين صنعت و تكنولوژي منحصر به فرد آن در خاورميانه باشيم.
سعادت الله عباسي، معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهادكشاورزي نيز گفت: يكي از موضوعات جدي در وزارت جهاد كشاورزي اين است كه اگر كالايي به اندازه نياز در داخل توليد مي شود و در آن خودكفا هستيم اجازه ورود به كشور پيدا نكند كه اين سياست امسال اجرايي شده است.
وي افزود: در همين راستا ثبت سفارش مرغ كه در حال حاضر توليد آن بيش از نياز كشور است از شهريورماه امسال با نامه ابلاغي وزير جهاد كشاورزي ممنوع شده و از توليد گوشت مرغ در كشور بشدت حمايت مي شود كه در اين ميان مرغ لاين جايگاه خاصي دارد.
معاون وزير جهاد كشاورزي در خصوص اهميت پرورش مرغ لاين در كشور بيان كرد: مرغ لاين پشتوانه صنعت كشور است كه مي تواند در زمانهاي بحراني و شرايط اضطراري نياز داخلي را تامين كرده و به عنوان يك كار استراتژيك به صنعت طيور كشور كمك كند.
اين مسئول تصريح كرد: در شرايط كنوني كه با تحريم دشمنان روبرو هستيم و با توجه به اينكه جوجه اجداد از كشورهاي خارجي وارد مي شود ما مجموعه لاين را نگهداري مي كنيم و آماده به كار است تا در صورت تحريم كشورها صنعت طيور دچار مشكل نشود و ظرف 20 تا 30 روز قادريم نياز كشور به مرغ اجداد را از لاين تامين كنيم.
عباسي يادآورشد: در كل جهان هشت كشور داراي گله لاين هستند كه ايران نيز در زمره دارندگان مرغ لاين دنيا بشمار مي رود كه جايگاه ارزشمندي است.
وي گفت: دستيابي به تكنولوژي صنعت مرغ لاين پشتوانه صنعت كشور است و مي توانيم با اين توانمندي مطمئن باشيم كه در هر شرايطي قادريم با اتكا به توليد داخلي تداوم توليد مرغ لاين در كشور را شاهد باشيم.
اصلاح نژاد طيور به دليل توليد مثل فراوان و سهولت نسبي نگهداري از سالها پيش در كشورهاي پيشرفته جهان مورد توجه و بهره برداري قرار گرفته است اما اين مهم به علت هزينه زياد از يك سو و پيچيدگي تكنولوژي از سوي ديگر نتوانسته در كشورهاي كمتر توسعه يافته و توسعه يافته جايگاهي براي خود پيدا كند.
قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، گوشت مرغ مصرفي كشور به صورت منجمد، جوجه يك روزه مادر و جوجه گوشتي يا به صورت تخم مرغ نطفه دار از خارج تامين مي شد و پس از انقلاب نيز همين روند تا مدتي ادامه داشت.
در راستاي نيل به اهداف انقلاب اسلامي در سال 1360 شوراي اقتصاد به پيشنهاد وزارت كشاورزي وقت، سرمايه گذاري در صنعت مرغ لاين را تصويب كرد كه با اهدافي مانند توليد جوجه يك روزه اجداد گوشتي مورد نياز كشور، اصلاح نژاد طيور به مرحله اجرا درآمد.
در اصلاح نژاد طيور براي دستيابي به محصولي كه ارزش اقتصادي زيادي مانند مرغ گوشتي داشته باشد سفارش هاي متعددي مد نظر قرار گرفته كه به طور عمده در چهار خط لاين A،B،C وD به نحوي خالص گشته اند كه مي تواند حداكثر قابليت خود را به طور مستقيم و يا با استفاده از خاصيت دورگه گيري يا ميكرو زيست در محصول نهايي خود يعني جوجه گوشتي آشكار كند.
به منظور دستيابي به تكنولوژي لاين، اولين و بزرگترين مجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاين كشور در بابل كنار استان مازندران فعاليت خود را آغاز كرد تا گامي در تامين اين محصول مهم در داخل باشد.
اولين محصول توليدي اين مجتمع از سال 71 به بازار عرضه شد و توليد بيش از 850 هزار قطعه جوجه لاين به منظور تجديد نسل و سه ميليون قطعه جوجه خط D در روند توليد قرار گرفت كه تقريبا نيمي از آن جذب بازار مي شود.
نياز كشور سالانه 300 هزار قطعه جوجه لاين است كه تمامي آن در داخل و در مجتمع بابل كنار توليد مي شود.
از سال 78 با واردات جوجه لاين از خارج توسط بخش خصوصي روند توليد جوجه در اين مجتمع روند مطلوبي پيدا كرده است.
در يك سال اخير در تصميم گيريهاي جديد، مجتمع مرغ لاين بابل كنار به شركت پشتيباني دام و معاونت دام وزارت جهاد كشاورزي الحاق شد و اكنون تمام فرآيندهاي توليد جوجه گوشتي در اين مركز انجام ميشود.
لاين به جمعيتي از يك نژاد كه از نظر يك يا چند صفت مشابهت زيادي به يكديگر داشته باشند گفته مي شود.
در راستاي سياست خودكفايي در عرصههاي مختلف از جمله بخش كشاورزي و مواد غذايي جايگاه اين مجتمع در تشكيل زنجيره توليد صنعت طيور كشور جايگاه ويژهاي است.
به دليل واردات بيرويه جوجه يك روزه از خارج از كشور اين مركز سهم پنج درصدي توليد را دارد و با تصميم گيريهاي جديد در بودجه سال 90 با تخصيص 4.5 ميليارد تومان براي اين مركز ظرف يك سال آينده سهم مرغ لاين بابلكنار 20 درصد افزايش مييابد.
مجتمع توليد مرغ لاين بابل كنار با وسعت يك هزار و 317 هكتار، حدود 80 درصد بازار توليد و توزيع جوجه در كشور را تامين مي كند و وابسته به دولت است.
پايان پيام
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3614]