واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آلودگي هوا باعث افزايش ناباروري در مردان ميشود
مركز پژوهش ناباروري صارم براساس يافتههاي يك پژوهش انجام شده در اين مركز اعلام كرد: سهم مردان ايراني در ناباروري 70 درصد بوده و اين در حالي است كه در آمارهاي جهاني سهم زن و مرد در ناباروري مساوي است.
دكتر ابوطالب صارمي، رئيس مركز پژوهش ناباروري صارم با اعلام اين خبر گفت: به دليل افزايش ناباروري با منشأ مردانه، مركز پژوهش صارم به بررسي مراجعان با عامل نازايي مردانه در چند سال اخير پرداخت كه يافتههاي اين تحقيق بيانگر آن بود كه افزايش آلايندههاي محيطي به ويژه در شهرها سبب افزايش ناباروري مردان شده است.
رئيس مركز پژوهش صارم ادامه داد: افزايش آلايندهها به ويژه آلودگي هوا بر باروري زنان تأثيري نداشته، اما در زنان باردار سبب سقط جنين و مردهزايي ميشود.
وي از كمتحركي به خصوص در شهرنشينان و افزايش چاقي به عنوان ديگر عوامل ناباروري با منشأ مردانه نام برد كه سبب برهم خوردن تناسب هورمونهاي بدن و درنتيجه كاهش اسپرم سالم ميشود. دكتر صارمي آثار ناشي از هشت سال جنگ ايران و عراق را يكي از عوامل مساعدكننده تغييرات روي فرم (مورفولوژي) اسپرم، كمتحركي و يا كاهش توليد اسپرم دانست كه اين موارد از عوارض بمبهاي شيميايي به شمار ميروند.
صارمي گفت: در تحقيق انجام شده، مشخص شد كه 72 درصد جمعيت مردان نابارور با مشاغلي سروكار داشتند كه به نوعي شغل آنان در ناباروريشان تأثيرگذار بوده است. براي مثال 28 درصد اين افراد را رانندگان تشكيل ميدادند كه به دليل نشستن طولاني مدت پشت فرمان و ايجاد گرمايش زياد، توليد اسپرم در آنان با اختلال روبرو بود يا افرادي كه به دليل ايستادن طولاني مدت به واريس بيضه دچار شده بودند.
رئيس بيمارستان صارم ادامه داد: 23 درصد افراد اين تحقيق را كساني تشكيل ميدادند كه با آلايندهها سروكار داشتند. مانند افرادي كه در چاپخانهها كار ميكردند و در معرض سرب قرار داشتند. برخي ديگر در كارخانههاي مواد شيميايي مانند كارخانههاي داروسازي يا در كارخانههايي كه آلايندههاي سنگين در آنجا وجود داشت ـ مانند كارخانه سيمان، كارخانههاي توليد مصالح ساختماني و پلاستيكسازيها ـ مشغول به كار بودند. وي اضافه كرد: 50 درصد اين جمعيت ساكن كلانشهرها بودند كه در آنجا آلودگيهاي محيطي بسيار بيشتر از شهرهاي كوچك و روستاهاست. دكتر صارمي خاطرنشان كرد: در پژوهش انجام شده همچنين مشخص شد 8 درصد از مردان مورد بررسي فاقد نطفه بودند. يافتههاي اين پژوهش مشخص كرد شيب ناباروري مردانه در كشور هم به دليل آلايندهها به ويژه آلودگي هوا به سمت عقيم شدن مردان در حال تند شدن است.
رئيس بيمارستان صارم ادامه داد: هرچند با روشهاي موجود درمان ناباروري و تكنولوژيهاي نوين، اكثر اين ناباروريها قابل درمان است، اما به دليل پرهزينه بودن اين شيوهها، پيشنهاد ميشود با پرهيز از آلودگيهاي محيطي، تغيير شغل، مهاجرت از كلانشهرها و خودداري از مصرف سيگار و مواد روانگردان افراد بتوانند، ضمن حفظ سلامت خود با شيوه طبيعي صاحب فرزند شوند.
البته در اين ميان بايد بر نقش نهادهاي دولتي در كاهش آلايندههاي محيطي و هوا تأكيد ويژه داشت.
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]