واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مروري بر وضعيت آموزش و پرورش قبل از انقلاب اسلامي ايران/
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، ترويج سكولاريسم و لائيك كردن كشور را يكي از رويكردهاي كتب آموزشي سالهاي قبل از پيروزي انقلاب دانست.
حجت الاسلام عليرضا سليمي، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» به وضعيت آموزش و پرورش قبل و پس از انقلاب اسلامي ايران اشاره كرد و اظهار داشت: ساختار نظام آموزشي در دوره طاغوت با هدف وابسته كردن فكر و انديشه جوانان به غرب شكل گرفت.
*تربيت دانشآموزان به شكل و شمايل غربيها
اين نماينده مجلس افزود: تمام تلاش رژيم پهلوي تربيت دانشآموزان به شكل و شمايل غربيها بود؛ اين نوع تربيت در خوراك، پوشاك و مراودات اجتماعي در كشور ديده ميشد.
وي ادامه داد: علاقه داشتن شاه به فرهنگ غربي و اطاعت محض از آنها، باعث شده بود كه كشور ايران براي آمريكاييها به عنوان نقطه امن و باثباتي در بيايد تا جايي كه انواع محصولات غربي در تمام نقاط كشور به چشم ميخورد.
حجتالاسلام سليمي با بيان اينكه نظام آموزشي زمان طاغوت با هدف وابستگي به غرب برنامهريزي شده بود، اضافه كرد: ساختار و متون آموزشي باعث تسليم شدن مقابل فرهنگ غربي شده بود.
*عدم آموزههاي اسلامي در كتب درسي قبل از انقلاب
وي ادامه داد: در كتبهاي درسي زمان طاغوت، آموزههاي اسلام نظير جهاد، امر به معروف و نهي از منكر وجود نداشت همچنين عناصر تأثيرگذار كه داراي جنبههاي اجتماعي بود در كتبهاي آموزشي آن زمان به چشم نميخورد.
نماينده مردم دليجان و محلات در مجلس، ترويج سكولاريسم و لائيك كردن كشور را يكي ديگر از رويكردهاي كتب آموزشي سالهاي قبل از پيروزي انقلاب دانست و گفت: اين موارد را در مقاطع تحصيلي به افراد آموزش ميدادند اما با پيروزي انقلاب اين رويكرد از هم پاشيده شد؛ اين امر از بزرگترين افتخارات نظام آموزشي كشور به شمار ميرود.
حجتالاسلام سليمي تصريح كرد: قطع وابستگي به بيگانگان يكي ديگر از ارمغانهاي انقلاب اسلامي به شما ميرود؛ از آن زمان به بعد توانستيم براي نظام آموزشي كشور برنامهريزي كنيم و تغييرات جدي و بنيادين در آموزش و پرورش ايجاد شود.
*از رسوبهاي طاغوت رنج ميبريم
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس بيان داشت: پس از پيروزي انقلاب در اهداف بلند نظام آموزش و پرورش و ارزشهاي نظام آموزشي تغييرات چشمگيري به وجود آمد البته اين تغييرات نتوانست اهداف را به طور كامل محقق كند چرا كه رسوبات طاغوت هنوز ما را رنج ميدهد.
وي در خصوص اينكه با گذشت 33 سال از پيروزي انقلاب هنوز تغييرات اساسي در محتواي كتب درسي به وجود نيامده است، افزود: محتواهاي كتب درسي به نحوي تغيير نكرد كه بتواند تمام خواستهها را محقق كند البته به دنبال تغييرات اساسي در آموزش و پرورش هستيم كه سند تحول بنيادين مصداق آن است.
حجتالاسلام سليمي خاطرنشان كرد: بايد براي تحقق اهداف نظام آموزشي و رسيدن به نقطه مطلوب، برجستهترين فكرها در آموزش و پرورش ورود پيداكند تا اهداف مورد نظر محقق شود.
اين نماينده مجلس به وضعيت پوشش دانشآموزان در سالهاي قبل از انقلاب اشاره كرد و گفت: وضعيت پوشش دانشآموزان و دانشجويان در زمان طاغوت مناسب نبود؛ زنان و دختراني كه داراي پوشش اسلامي بودند براي ادامه تحصيل با مشكلاتي روبرو ميشدند.
*القاء هويت غير قابل دفاع در زمان طاغوت
وي هويت و دفاع از آن را موجب دوام يك كشور دانست و گفت: از آنجايي كه فرآيند تعليم و تربيت در عرصههاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي، هنري، فرهنگي زمان طاغوت مطابق به مباني اسلام نبود، هويتي كه به دانشآموزان و ديگر افراد جامعه القاء ميشد قابل دفاع نبود.
حجتالاسلام سليمي با بيان اينكه آموزش و پرورش بايد زمينه كسب شايستگيهاي اسلامي و ايراني باشد، بيان داشت: در زمان رژيم پهلوي اين امر ديده نميشد، البته ما در اين وادي قدم برداشتهايم و بايد اين عرصه را جدي بگيريم.
نماينده مردم محلات و دليجان در مجلس، عدم حمايت از صيانت وحدت ملي و انسجام اجتماعي با همان هويت مشترك ايراني اسلامي را از ديگر نقاط منفي آموزش و پرورش سالهاي قبل از انقلاب بيان كرد و اظهار داشت: آموزش و پرورش آن زمان نميتوانست از اين جايگاه برخوردار باشد و به دفاع از آن بپردازد.
وي اضافه كرد: آموزش و پرورش زمان طاغوت يكپارچه و متواضع نبود، در حال حاضر در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش به اين نكات اشاره شده است؛ البته اجرايي شدن اهداف اين سند قطعاً كار سخت و زمانبري است به همين دليل نيازمند روحيه جدي براي كار، تلاش و رفتارهاي عملگرايانه در آموزش و پرورش هستيم.
*تغيير اساسي جايگاه فرهنگيان پس از انقلاب
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به جايگاه معلمان در سالهاي قبل از انقلاب و پس از آن پرداخت و گفت: جايگاه اجتماعي فرهنگيان پس از پيروزي انقلاب اسلامي تغيير اساسي پيدا كرد.
حجتالاسلام سليمي ادامه داد: امروز نيز بايد براي حفظ جايگاه رفيع معلم آنچنان كه در قرآن و فرهنگ اسلامي ذكر شده تلاش شود؛ براي دستيابي به اين جايگاه بايد نگاه صحيح به معلم، دانشآموز و دانش صورت گيرد.
وي خاطرنشان كرد: اگر جايگاه معلمان در موقعيتهاي اجتماعي مورد نظر قرار گيرد، قطعاً كرامت و منزلت معلم حفظ خواهد شد چرا كه نياز به اين امر بيش از گذشته احساس ميشود.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]