واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نمايندگان پارلمان اروپا: اتحاديه اروپا بايد زندانيان گوانتانامو را بپذيرد
جام جم آنلاين: چند حزب اصلي پارلمان اروپا از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا خواستهاند با پذيرش زندانيان گوانتانامو در كشورهاي خود، به آمريكا در بستن اين بازداشتگاه بدنام كمك كنند.
به گزارش ايسنا، بلوكهاي دموكرات مسيحي، سوسياليست و ليبرال پارلمان اروپا اعلام كردهاند كه از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا ميخواهند تا زندانياني را كه به دليل ترس از بدرفتاري با آنها به كشورهاي زادگاهشان نميتوان باز پس فرستاد، در كشورهاي خود بپذيرند.
گراهام واش رهبر بلوك ليبرال پارلمان در اين باره گفت: اروپا نميتواند عقب ايستاده و شانههاي خود را بالا اندازد.
باراك اوباما رييس جمهور آمريكا دستوري را به امضا رسانده كه بر اساس آن بازداشتگاه پايگاه نيروي دريايي آمريكا در خليج گوانتانامو در كوبا طي يك سال بسته خواهد شد.
شبكه خبري بي.بي.سي گزارش داده است، وزراي امور خارجه اتحاديه اروپا عنوان كردهاند كه ميخواهند به دلايل انسان دوستانه در اين امر كمك كنند اما تا زماني كه آمريكا نشان ندهد كه اين زندانيان خطر امنيتي قابل توجهي برايشان ندارند، نميتوانند اقدامي در اين راستا صورت دهند.
آلباني تنها كشوري است كه تاكنون به دلايل انساني در سال 2006 پنج عضو از اقليت قومي اويغور چين را در اين كشور پذيرفته است.
اعضاي پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه در مورد بستن گوانتانامو و سرنوشت بازداشتيان آن بحث و تبادل نظر كردند.
واش اظهار كرد كه اتحاديه اروپا نبايد عقب ايستاده، شانههاي خود را بالا انداخته و بگويد كه اين چيزها را خود آمريكا به تنهايي بايد حل و فصل كند.
وي گفت: يكي از دروسي كه از دوره رياست جمهوري جرج بوش رييس جمهور پيشين آمريكا ميتوان آموخت، اين است كه ذهنيت "خودت آن را تنها انجام بده" در دولت عدالت بينالمللي به يك بن بست ختم خواهد شد.
وي با اشاره به ادعاهايي مبني بر اينكه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) در انتقال پنهان مظنونان تروريستي به كشورهاي اروپايي كمك كردهاند، گفت: كشورهاي عضو اتحاديه اروپا اغلب اوقات در آن چه كه دولت بوش انجام داده، همدست هستند.
اما محافظهكاران در ائتلاف دموكرات مسيحي و دموكراتهاي اروپايي هشدار دادهاند كه جا دادن بازداشتيان در اروپا ميتواند خطراتي براي اروپاييها به همراه داشته باشد و اين كه بايد نگرانيهاي امنيتي اولويت داده شود.
هارتمور ناساور، معاون رييس اين ائتلاف گفت: بسياري از بازداشتيان كنوني و پيشين در اردوگاههاي تروريستي در افغانستان آموزش ديدهاند. اين افراد تروريستهاي بالقوه هستند و وظيفهي ما حفاظت از شهروندان اروپايي است. آمريكا بيان كرده كه 50 تا 60 پرونده سخت و دشوار در گوانتانامو وجود دارد كه شامل چندين اويغور چيني است كه به دليل نگراني از حكومت چين با آنها به اين كشور بازگردانده نشدهاند. هم چنين گفته ميشود كه بازداشتيان ليبيايي، ازبك و الجزايري نيز در معرض چنين خطري هستند.
مساله ديگر هم چنين بازتواني افرادي است كه تا هفت سال را در يك زندان با اقدامات شديد امنيتي سپري كردهاند.
به يك گروه ضربت در آمريكا 30 روز زمان داده شده تا پيشنهاد دهد كه 245 بازداشتي باقيمانده گوانتانامو به كجا بروند كه تاكنون هيچ درخواست رسمي از اتحاديه اروپا در اين باره نشده است.
ژاك بارو، عضو كميسيون عدالت اتحاديه اروپا، خاطر نشان كرده است كه بعضي از اين زندانيان آزاد شده به دليل ترس از شكنجه شدن نميتوانند به كشورهاي زادگاهشان بازگردند.
آلكساندر فوندرا، معاون نخست وزير جمهوري چك نيز از تصميم باراك اوباما براي بررسي سياستهاي سيا در انتقال ميداني مظنونان تروريستي به كشورهاي ديگر براي حصول اطمينان از هماهنگي آن با قوانين بينالمللي استقبال كرد.
فوندرا اعلام داشت كه اين تصميم به همراه بستن گوانتانامو، همكاري ضد تروريسم را تقويت كرده و جو بهتري را در روابط اروپا - آتلانتيك ايجاد خواهد كرد.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]