واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/گنبدهاي نمكي تمام داشته هاي بختگان/ اقليم منطقه خشك شد
گنبدهاي نمكي تمام داشته هاي بختگان/ اقليم منطقه خشك شد
شيراز - خبرگزاري مهر: درياچه بختگان كه دومين درياچه آب شور ايران محسوب مي شود در فصل زمستان نيز از آب و باران نصيبي نبرد تا همچنان شوره زارها و گنبدهاي نمكي تمام داشته هاي اين روزهاي درياچه باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، پارك ملي و پناهگاه حيات وحش بختگان با وسعت هر يك به ترتيب 117هزار و 47 هكتار و 242هزار و 223هكتار در 70 كيلومتري غرب ني ريز فارس قرار گرفته است.
درياچه هاي طشك و بختگان از بزرگترين و پرآب ترين درياچه هاي كشور محسوب مي شوند كه در سالهاي پرباران گسترش يافته و به هم مي پيوندند.
بختگان اولين بار در سال 1347 به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و سپس در سال 54 به عنوان پناهگاه حيات وحش و در سال 1374 بخشي از آن شامل مجموعه درياچه هاي بختگان، طشك و تالابهاي موجود در ورودي زهكشها به انضمام ارتفاعات شمال درياچه بختگان به عنوان پارك ملي تعيين شد.
درياچه بختگان
طي چند سال گذشته همزمان با خشك شدن ديگر درياچه هاي استان فارس از جمله كافتر و پريشان، درياچه بختگان نيز به طور كامل خشك شد و به دنبال آن مشكلات زيادي براي مردم مناطق اطراف درياچه به وجود آمد.
خشك شدن درياچه علاوه بر اينكه بر سلامت مردم تاثير گذاشت باعث خشك شدن انجيرستانهاي استهبان و ني ريز شد و هم اكنون مردم منطقه از اين موضوع كه اقليم مناطق اطراف بختگان به در حال تبديل شدن به اقليم خشك است گله مند هستند.
هماهنگ كننده استاني طرح حفاظت از تالابهاي ايران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازديد اخير كارشناسان از درياچه بختگان گفت: اين درياچه حدود 100 هزار هكتار است كه به طور 100 درصد طي چند سال گذشته خشك شده و فقط از آن شوره زار و گنبدهاي نمكي باقي مانده است.
علمدارعلمداري افزود: درياچه بختگان شامل دو بخش بختگان و طشك است كه قسمت بختگان به طور كامل خشك شده و فقط درياچه ظشك كه حدود 50 هزار هكتار است نزديك به چهار هكتار آن هم در قسمت شمالي آبدار است.
وي با بيان اينكه درياچه بختگان در حال نابودي است، بيان كرد: اين درياچه به دليل بارشهاي اخير همچنان مرطوب است اما كماكان خطر گنبدها و سونامي نمك نيز بختگان را تهديد مي كند و با فرا رسيدن فصل تابستان مشكلاتي از جمله پديده ريزگردها و سونامي نمك نيز حيات تالاب را به خطر مي اندازد.
هماهنگ كننده استاني طرح حفاظت از تالابهاي ايران ادامه داد: خشك شدن درياچه باعث ايجاد مشكلاتي براي انجيرستانهاي استهبان و ني ريز شده و اين انجيرستانها تحت تاثير خشك شدن درياچه بختگان از بين رفته اند.
علمداري افزود: علاوه بر اين بالارفتن دماي محيط منجر شده كه مناطق اطراف اين درياچه تابستانهاي گرم و زمستانهاي بسيار سردي را داشته باشند از اين رو مي توان پي برد كه اقليم منطقه به اقليم خشك تبديل شده است.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]