تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 27 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853987798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مروري بر وضعيت آموزش و پرورش قبل از انقلاب اسلامي ايران/


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مروري بر وضعيت آموزش و پرورش قبل از انقلاب اسلامي ايران/
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه وضعيت سوادآموزي در سال‌هاي قبل از انقلاب بسيار اسف‌بار بود طوري كه سه‌چهارم مردم كشور بيسواد بودند، گفت: رژيم پهلوي سعي داشت فرهنگ مصرف زدگي را در قالب كتاب‌هاي درسي از دوران كودكي به افراد القاء كند.


عزت‌الله دهقان، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» به وضعيت آموزش و پرورش قبل و بعد از انقلاب اسلامي ايران اشاره كرد و اظهار داشت: دانشگاه، مدارس و راديو و تلويزيون كارخانه انسان‌سازي هستند؛ اگر در اين كارخانه‌ها تعليم و تربيت صحيح صورت گيرد و آموزش و پرورش به وظيفه الهي خود عمل كند، كشور ما مراحل ترقي را به خوبي طي خواهد كرد، در غير اين صورت از مسير اصلي خود خارج خواهد شد.

وي گفت: با توجه به اينكه 33 سال از پيروزي انقلاب اسلامي مي‌گذرد و وارد دهه چهارم انقلاب مي‌شويم، توانسته‌ايم با تمام مشكلات نظير جنگ و تحريم، در انتقال ارزش‌هاي انقلاب به دانش‌آموزان كار كنيم البته هنوز به طور كامل و شايسته به اين امر نپرداخته‌ايم.

*ساختار آموزشي فعلي با سال‌هاي قبل از انقلاب قابل مقايسه نيست

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه وضعيت معلمان، دانش‌آموزان ،ساختار آموزش و پرورش و وضعيت تعليم و تربيت با قبل از پيروزي انقلاب قابل مقايسه نيست، افزود: ما در اين زمينه‌ها بسياري از موانع را از سر راه برداشتيم اما با اين وجود به حد ايده‌آل نرسيده‌ايم.

وي اظهار اميداوري كرد با طرح سند تحول بنيادين، تحولات اساسي و مؤثري در آموزش و پرورش به وجود بيايد.

*بيسوادي سه‌چهارم از مردم قبل از پيروزي انقلاب

دهقان، وضعيت سوادآموزي در زمان قبل از انقلاب را بسيار اسف‌بار بيان ‌كرد و اظهار داشت: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي سه‌چهارم مردم كشور بيسواد بودند اما در وضعيت كنوني آمار بيسوادي به پايين‌ترين حد خود رسيده‌است؛ به طوري كه به زودي جشن ريشه‌كني بيسوادي در كشور برگزار خواهد شد.

اين نماينده مجلس اضافه كرد: امام‌خميني (ره) پس از پيروزي انقلاب فرمان تأسيس نهضت سوادآموزي را در كشور اعلام كردند تا همه افراد جامعه از اين نعمت برخوردار شوند.

وي ادامه داد: افراد بيسواد از ابتدايي‌ترين حق يعني شركت در انتخابات محروم بودند و با نگاه ويژه امام خميني (ره) نسبت به وضعيت بي‌سوادي و تشكيل نهضت سوادآموزي، در جهت احقاق حق مردم، گام‌هاي ارزنده‌اي برداشته شد و در حال حاضر نيز نهضت سوادآموزي يكي از معاونت‌هاي آموزش و پرورش به شمار مي‌رود.

دهقان تصريح‌كرد: ميزان تحصيلات تكميلي و عاليه در زمان كنوني با سال‌هاي قبل از پيروزي انقلاب به هيچ وجه قابل مقايسه نيست ضمن اينكه روز به روز در حال افزايش است.

*دانشجوي چادري در دانشگاه‌ها ديده نمي‌شد

دهقان به وضعيت پوشش دانش‌آموزان و دانشجويان در سال‌هاي قبل از انقلاب اشاره كرد و گفت: در آن زمان دانش‌آموزان دختر و پسر در يك كلاس درس مي‌خواندند اما امروزه جدا از يكديگرند.

وي ادامه داد: در زمان رژيم طاغوت در دانشگاه‌ها دانشجوي چادري به ندرت ديده مي‌شد و اين دسته از افراد به دليل داشتن پوشش اسلامي مورد تمسخر بي‌حجاب‌ها قرار مي‌گرفتند ضمن اينكه دانشجويي كه روسري بر سر داشته باشد نيز به چشم نمي‌خورد.

اين نماينده مجلس تأكيد كرد: قبل از انقلاب در مدارس و دانشگاه‌ها آداب اسلامي و اخلاقي رعايت نمي‌شد.

دهقان در ادامه افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي بساط برهنگي در كشور برچيده شد، اما پس از روي كار آمدن دولت اصلاح‌طلبان و آزادي عمل بي‌مورد، وضعيت حجاب در كشور نامناسب شد؛ وضعيت حجاب كنوني مغاير با نظر بزرگان دين است اما با اين وجود وضعيت حجاب فعلي با زمان رژيم پهلوي بسيار تفاوت دارد.

* محتويات درسي در زمان پهلوي سرشار از غرب‌زدگي بود

اين نماينده مجلس با بيان اينكه محتويات درسي در زمان رژيم پهلوي پوچ و سرشار از غرب‌زدگي بود، بيان داشت: اين رژيم سعي داشت فرهنگ مصرف زدگي را در قالب كتاب‌هاي درسي از دوران كودكي به افراد القاء كند.

وي در ادامه افزود: به طور مثال در زمان طاغوت حرف "شين" را در قالب شهربانو و شاهنشاه به دانش‌آموزان ياد مي‌دادند اما پس از پيروزي انقلاب اين نوع از تأليفات برچيده شد و كتب‌ درسي بر اساس روانشناسي و تربيت اسلامي تأليف شد.

* محروميت روستاها از مدارس در زمان طاغوت

نماينده مردم ازنا و دورود در مجلس، وضعيت فضاهاي آموزشي فعلي را با سال‌هاي قبل از انقلاب غير قابل مقايسه دانست و گفت: در زمان رژيم پهلوي روستاها و بعضي از شهرها از داشتن مدرسه محروم بودند و تنها افرادي كه از وضعيت مالي خوبي برخوردار بودند مي‌توانستند براي تحصيل به بعضي از شهر‌ها بروند.

دهقان با اشاره به اينكه امروز در دور افتاده‌ترين روستاهاي كشور مدرسه وجود دارد، تصريح كرد: در حال حاضر مدارس دو شيفته در كشور بسيار كم است و تا چند سال آينده نيز مدارس دوشيفته نخواهيم داشت.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: روند مدرسه‌سازي در سال‌هاي پس از انقلاب با وضعيت كنوني بسيار فاصله دارد؛ در آن زمان رژيم پهلوي به دليل حفظ منافع و جايگاه خود اقدام به ساخت مدرسه و دانشگاه مي‌كرد و مدارس بعضي از شهرها در آن زمان به صورت كپر بود.

دهقان اضافه كرد: در حال حاضر با نهضت مدرسه‌سازي و مشاركت خيرين مدرسه‌ساز، تمام مناطق محروم كشور داراي فضاهاي آموزشي شده‌اند.

* مديران آموزش و پرورش بر اساس رابطه انتخاب مي‌شدند

اين نماينده مجلس در خصوص وضعيت مديريت در آموزش و پرورش سال‌هاي قبل از انقلاب اظهار داشت: مديران آموزش و پرورش آن زمان بر اساس رابطه با مديران كل و وزير انتخاب مي‌شدند و بايد به حزب رستاخيز و شيوه حكومتي پهلوي اعتقاد مي‌داشتند اما پس از پيروزي انقلاب در مديريت آموزش و پرورش غربالگري 100 درصدي به وجود آمد و بيشتر مديران از افراد مستضعف ارزشي و با ايمان انتخاب شدند.

وي با بيان اينكه در 6 ماه آخر سالي كه شاه از ايران رفت، حقوق و مزايا كاركنان دولت يكباره بالا رفت، بيان داشت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي دولت در حد و توان خود حقوق و مزايا معلمان را پرداخت مي‌كند اما ما قائل هستيم كه حقوق و مزايا معلمان به حد رضايت نرسيده است، اميد داريم دست اندركاران اين خواسته به حق معلمان را محقق كنند و بين كارمندان وزارتخانه‌ها از نظر حقوق و مزايا تفاوتي وجود نداشته باشد.

*افزايش چشمگير استخدام در آموزش و پرورش پس از انقلاب

نماينده مردم ازنا و دورود در مجلس در پاسخ به اينكه ميزان استخدام در آموزش و پرورش نسبت به سال‌هاي پس از انقلاب به چه صورت ، است، اظهار داشت: تعداد كارمندان آموزش و پرورش نسبت به سال‌هاي پس از انقلاب افزايش چشمگيري را داشته است.

وي ادامه داد: اگر همه كاركنان دولت در تمامي وزارتخانه‌ها را در يك كفه ترازو قرار دهيم ،كاركنان آموزش و پرورش نيز در كفه ديگر ترازو قرار مي‌گيرند.

دهقان به وضعيت محتواهاي آموزشي در سال‌هاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي پرداخت و گفت: محتواهاي آموزشي در آموزش و پرورش قبل از انقلاب غني نبود طوري كه اگر فرد در آن زمان بي‌سواد مي‌ماند، خيلي بهتر از باسوادي بود چرا كه در آن زمان بيشتر فرهنگ مصرف‌زدگي و غرب‌گرايي القاء مي‌شد.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، در پايان آموزش و پرورش را يكي از مهمترين مسائل زيربنايي كشور دانست و خاطر نشان كرد: دست‌اندركاران و سياستگذاران از مجلس تا هيئت دولت و شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد با تمام وجود در تقويت آموزش و پرورش و دلگرم كردن معلمان و محقق شدن مفاد سند تحول بنيادين آموزش و پرورش تلاش كنند.

انتهاي پيام/

دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 974]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن