واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ١٠ خطاي والدين در تربيت فرزندان
ترجمه عليرضا- برآوردن تمام خواسته هاي فرزندان صحيح است يا نه؟ آيا پدر و مادر بايد به تمام خواسته هاي فرزندشان پاسخ مثبت بدهند يا براساس منطق فرزندشان را قانع كنند كه اين درخواست غيرمنطقي است و با امكانات ما تناسبي ندارد.
فرزندان بايد به چه شيوه هايي تشويق شوند؟ آيا هميشه بايد براي تشويق آن ها جايزه اي خريد؟ يا مي توان از پاداش هاي معنوي هم براي تشويق آنان استفاده كرد؟
در برخي از خانواده ها كه پدر و مادر هر دو شاغل و گرفتار هستند براي جبران خلاء ناشي از حضور فيزيكي بيشتر در كنار فرزندان، رفتارهاي جدي كمتري دارند اما اين كار عوارض و تبعاتي را به دنبال دارد. در اين مطلب ترجمه از سايت Family and Parentingبه بررسي برخي از رفتارهاي اشتباه در تربيت فرزندان اشاره كرده ايم كه از نظر شما مي گذرد. پدر و مادر با وجود مهري كه به كودكان خود مي ورزند و تلاش مي كنند تمامي خواسته هاي آنان را برآورده كنند، از خيلي مسائل مربوط به فرزندان خود نيز غافل مي شوند.
لوس كردن فرزند
شكي نيست كه والدين دوست دارند همه خواسته هاي فرزندان خود را برآورده كنند اما به چه قيمتي؟ بعضي از پدران و مادران به قدري به فرزندان خود به طور افراطي محبت مي كنند كه بچه ها هرگز احساس رضايت نمي كنند و روز به روز بر تقاضاهاي خود مي افزايند.
تربيت نامناسب
هنگامي كه حوصله تربيت كردن فرزندان خود را نداريد خواسته يا ناخواسته اين وظيفه به بستگان، مربي و معلمان او محول مي شود. درست نيست كه بچه ها را در خانه آزاد بگذاريد تا هر كاري را كه مي خواهند انجام دهند. اين آزادي افراطي باعث مي شود كه هنگام حضور در خانه هاي ديگران هم كه بايد با نزاكت رفتار كنند رفتارهاي نامعقول خود را تكرار كنند بنابراين اگر شما خودتان به تربيت كودك خود رسيدگي نكنيد، بقيه اين كار را خواهند كرد.
مشاركت نداشتن در امور مدرسه
مدرسه پس از منزل، مكاني است كه بچه ها بيشتر وقت خود را در آن جا مي گذرانند. بنابراين ضروري است كه پدر و يا مادر در مدرسه حضور فعال داشته باشند و مشغله كاري را بهانه اي براي نرفتن به مدرسه كودكتان نكنيد. اگر لازم است از طريق پست الكترونيك با معلم فرزندتان ارتباط برقرار كنيد. از اين طريق شما از همه برنامه هاي درسي كودك خود آگاه خواهيد شد. حساسيت شما بر روي تربيت و رشد فرزند، معلم را ملزم به داشتن دقت و هوشياري بيشتري نسبت به تربيت فرزندتان مي كند.
تشويق بي رويه فرزندان
تشويق فرزندان امر بسيار پسنديده اي است به شرطي كه حد و حدود آن رعايت شود.
تشويق كردن فرزندان براي كارها و امور جزئي باعث مي شود تا آن ها نسبت به ارزش هاي واقعي دستاورد خود دچار برداشت هاي اشتباه شوند.
مسئوليت ندادن به فرزندان
فرزندان براي انجام كارهاي خانه كه وظيفه همه اعضاي خانواده است نبايد پولي دريافت كنند. پول توجيبي مي تواند براي انجام كارهاي فوق العاده به فرد داده شود. فرزندان شما اگر بدون انجام دادن وظايف خود در منزل بزرگ شوند چگونه در آينده مي توانند مسئوليت هاي خود را بپذيرند و يا در دانشگاه درس بخوانند؟ بچه ها ضمن بزرگ شدن بايد بخشي از مسئوليت هاي زندگي مشترك با خانواده را تقبل كنند.
رفتار اشتباه با همسر
رفتار زن وشوهر با يكديگر در نحوه پرورش ارتباطات كودك با ديگران در بزرگسالي اهميت زيادي دارد.
اگر براي هر نوع مشكل با همسر خود بد برخورد كنيد و هميشه در حالت مشاجره باشيد، آن ها نيز به همين روش رفتار مي كنند. بچه ها بيشتر از رفتارهاي شما الگو مي گيرند تا از گفتار شما. رفتار بامحبت و احترام با همسر به فرزندان اهميت و ارزش جايگاه خانواده را نشان مي دهد و علاوه بر آن داشتن يك پناهگاه امن در اين دنياي خشن براي احساس امنيت كودكان ضروري است.
داشتن توقعات غيرواقعي از فرزند
از فرزندانتان توقعات غيرمنطقي نداشته باشيد به خصوص از بچه هاي كوچك. توقع نداشته باشيد كه كودك ٢ ساله شما در يك مهماني شام مانند يك فرد بزرگسال سر ميز بنشيند ودر حالي كه فرزند سنگين وزن شما به نوازندگي علاقه دارد در خيال و رويا انتظار اين كه ستاره ورزشي شود رانداشته باشيد.
انتظاري كه هر مادر و پدري از فرزند خود بايد داشته باشد، شادي و خوشبختي واقعي اوست.
مستقل بار نياوردن فرزندان
برآورده كردن تمامي خواسته هاي فرزندان، بدون اين كه آنان سختي بكشند باعث مي شود تا ارزش تلاش و مستقل بودن را در هنگام رشد درك نكنند. تربيت جدي و ارزيابي دقيق كارهاي آنان دليل دوست نداشتن آن ها نيست، بلكه نشانه عشق واقعي به آنان است.
تحميل تمايلات خود به فرزندان
نبايد تفكر خود را به فرزندان تحميل كنيد. بگذاريد تا بچه ها بچگي كنند. آگاه كردن فرزند خود از تمايلات، گرايش و ديدگاه هاي شما خوب است اما تحميل كردن خواسته خود به آنان صحيح نيست. بگذاريد بدون هيچ نوع فشاري از سوي شما، آنان همان طور كه هستند، رشد كنند.
به قول خود عمل نكردن
اگر به فرزندان خود مي گوييد كه به خاطر نقاشي روي ديوارهاي خانه همسايه تنبيه خواهند شد، اگر اين كار را كردند آنان را تنبيه كنيد. هرچند كه عملي كردن بعضي قول ها كار دشواري است اما افزايش اعتماد به گفته شما، اهميت بيشتري دارد. عمل نكردن پدر و مادر به قول هايشان باعث مي شود بچه ها به اين نتيجه برسند كه بين قول و عمل والدينشان تعادلي وجود ندارد و در نتيجه به آنان اعتماد نخواهند داشت.
پنجشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 512]