واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: تأثير دانشجويان در پيروزي و پايداري انقلاب
محمدي دانشجويان با شركت در جنبش ها و فعاليت در تشكل هاي دانشجويي تأثير به سزايي در پيروزي انقلاب اسلامي داشتند. بعد از پيروزي نيز دانشجويان براي تداوم اين انقلاب بسيار تلاش كردند؛ تسخير لانه جاسوسي، شركت در جنگ تحميلي و مقاومت در برابر تهاجمات فرهنگي نمونه بارز حركت هاي دانشجويي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي است.
در اين گزارش تأثير دانشجويان در پيروزي و پايداري انقلاب اسلامي از نظر دانشجويان دوره انقلاب و مسئولان مورد بررسي قرار گرفته است.
رضا رحيمي فرد كه از دانشجويان دوران انقلاب است مي گويد: دانشجويان به عنوان يكي از اقشار فرهيخته جامعه كه همواره تأثير به سزايي بر افكار عموم داشته و دارند، در پيروزي انقلاب اسلامي نيز مؤثر بودند.
وي مي افزايد: آن ها با بيان سخنان امام خميني(ره) در كلاس ها، مساجد و جلسات مختلف و نيز پخش اعلاميه ها در بين مردم سعي داشتند آحاد جامعه را از تأثير انقلاب، استقلال و آزادي آگاه سازند.
فهيمه شاكري كه از ديگر دانشجويان دوران انقلاب است مي گويد: هيجان نهفته در درون دانشجويان هنگام توزيع اعلاميه ها و تظاهرات، شور و شوق مردم را در انجام فعاليت هاي انقلابي دو چندان مي كرد.
وي تصريح مي كند: دانشجويان با اطلاع رساني صحيح و آگاه كردن مردم نقش مهمي در پيروزي انقلاب داشتند.
وي به تشكيل جنبش هاي دانشجويي در آن دوران اشاره مي كند و مي گويد: تأثير اين جنبش ها كه به برنامه ريزي هاي لازم در خصوص زمان و مكان تظاهرات و چگونگي انجام برنامه هاي انقلابي مي پرداختند، بر كسي پوشيده نيست.
وي اذعان مي كند: اگر دانشجويان آن دوران سكوت اختيار مي كردند به حتم مردم نيز از مزاياي انقلاب مطلع نمي شدند و براي پيروزي آن تلاش نمي كردند.
رئيس دفتر فرهنگ اسلامي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بجنورد مي گويد: دانشجويان به عنوان عناصر فرهيخته و روشنفكر جامعه در بقا و تداوم انقلاب اسلامي تأثير اساسي داشته اند.
حجت الاسلام حسن فروتن مي افزايد: تسخير لانه جاسوسي براي خنثي سازي توطئه هاي ضد انقلابي و شركت در جنگ تحميلي 8 سال دفاع مقدس مبين بيداري دانشجويان در دفاع از انقلاب اسلامي است.
وي شركت پر شور دانشجويان و فعاليت آنان در انتخابات و تجديد بيعت با انديشه هاي امام(ره) و مقام معظم رهبري را از ديگر فعاليت دانشجويي در استحكام بخشي انقلاب بر مي شمرد و تصريح مي كند: ديدار مستمر دانشجويان با مقام معظم رهبري و اظهار حمايت هاي آنان از انقلاب بيانگر حضور فعال دانشجويان در تمام عرصه هاست.
وي خاطر نشان مي كند: تا زماني كه شعور سياسي در دانشجوي ما وجود داشته باشد انقلاب اسلامي بدون هيچ نقصي پايدار خواهد ماند.
فروتن تهاجم فرهنگي را از جمله توطئه هاي دشمنان در منحرف كردن دانشجويان عنوان مي كند و مي افزايد: دانشجوياني كه به بلوغ فرهنگي و دانشجويي رسيده باشند تحت تأثير اين تهاجم قرار نخواهند گرفت.
وي با بيان اين كه دانشگاه خط مقدم جبهه فرهنگي است مي گويد: دانشجويان كمتر در معرض آسيب هاي فرهنگي بيگانگان قرار مي گيرند به شرط اين كه از لحاظ علمي رشد كرده باشند.
وي با اشاره به اين كه تقويت بنيه علمي در مبارزه با تهاجمات فرهنگي بسيار موثر است، تصريح مي كند: دانشجويان با تكيه بر استعدادهاي خود ديگر تمايلي به علوم وارداتي از سوي غرب ندارند و با تحصيل در كشور مي توانند به عنوان عنصر تأثير گذار در خدمت جامعه قرار گيرند.
نماينده رياست دانشگاه آزاد در تشكل هاي سياسي اسلامي خراسان شمالي نيز مي گويد: جنبش هاي دانشجويي در پيروزي انقلاب اسلامي تأثير به سزايي داشت.
دكتر امير اكبري مي افزايد: وقايع تاريخي خود بيانگر اين نقش در حركت هاي دانشجويان براي مبارزه با ظلم و ستم است.
وي با بيان اين كه شانزدهم آذر سال 32 نقطه آغاز حركت هاي دانشجويي بود تصريح مي كند: ارتباط امام(ره) با دانشجويان و سخنان ايشان در سامان دهي حركت هاي دانشجويي بسيار مؤثر بود.
وي اذعان مي كند: اين سامان دهي به گونه اي بود كه دانشجويان را از حركت هاي تند و خلاف مصلحت باز مي داشت و فعاليت آن ها را با اعتصاب و تعطيلي هاي دانشگاهي نظم مي بخشيد.
وي خاطر نشان مي كند: پس از پيروزي انقلاب نيز دانشجويان در تحكيم و ثبات نظام مؤثر بودند.اكبري با اشاره به تسخير لانه جاسوسي توسط دانشجويان تصريح مي كند: اين واقعه به اندازه اي مهم بود كه امام خميني(ره) از آن به عنوان انقلاب دوم ياد كردند.
وي اظهار مي كند: تعطيلي دانشگاه ها از سال 1358 تا 1360 براي انجام اصلاحات و تحولات فرهنگي مورد نظر از ديگر فعاليت هاي دانشجويي بود.
وي مي افزايد: در اين فاصله با شروع جنگ تحميلي، دانشجويان براي دفاع از ميهن خويش به ميدان هاي نبرد شتافتند.
وي خاطر نشان مي كند: حضور دكتر چمران و شهادت ايشان در كنار ديگر دانشجويان بيانگر فعاليت دانشگاهيان در پايداري انقلاب اسلامي است.
وي مي گويد: واكنش دانشجويان در مقابل توطئه هاي استعمارگران در صحنه هاي مختلف به ويژه در جريان حمايت آمريكا از اسرائيل در كشتار مردم بي دفاع فلسطين از ديگر فعاليت هاي دانشجويان در استحكام بخشي انقلاب اسلامي است.وي با بيان اين كه امروزه دانشجويان بايد به شكل منسجم تر از ايده هاي انقلابي و آموزه هاي اسلامي حمايت كنند مي افزايد: آن ها با اين كار رسالت داخلي برون مرزي خود را حفظ مي كنند.وي با اشاره به اين كه دانشجويان مي توانند با پيشرفت در زمينه علمي، ادبي و فرهنگي به خوبي ايفاگر نقش خود باشند بيان مي كند: برخي از آن ها با نوشتن وبلاگ هايي در خصوص مظلوميت مردم غزه و اطلاع رساني توطئه هاي اسرائيل از طريق اينترنت به دفاع از آنان برخاستند.
وي خاطر نشان مي كند: با اين عمل، ملت ها از جريان وقايع مطلع شدند و به تحريك دولت ها براي دفاع از مردم غزه پرداختند و زمينه پيروزي مردم بي دفاع غزه را فراهم كردند.
اكبري اذعان مي كند: به طور كلي حركت هاي ثبت شده در تاريخ معاصر نشان از حركت دانشجويان با محوريت آرمان خواهي، عدالت خواهي توأم با ايمان و عقيده براي تثبيت و تداوم انقلاب اسلامي است.
رئيس دانشگاه پيام نور خراسان شمالي مي گويد: تشكيل و بقاي انقلاب اسلامي بستگي به 3 عنصر مردم، انگيزه ها و اعتقادات و رهبري داشته و دارد.
قاسم جعفري مي افزايد: دانشجويان كه جزو عنصر مردم محسوب مي شوند، مجهزترين اقشار به چراغ علم هستند و فعاليت آن ها در پيروزي و تداوم انقلاب اسلامي بسيار تاثيرگذار بوده است.وي تصريح مي كند: علاوه بر دانشجويان داخلي، اتحاديه دانشجويان خارج از كشور نيز در پيروزي انقلاب تأثير به سزايي داشت.وي با بيان اين كه دانشجويان داخلي با ورود به مباحث علمي، اقتصادي، سياسي، نظامي و ... زمينه تداوم انقلاب را فراهم كردند اذعان مي كند: شركت دانشجويان در جنگ 8 ساله و فرماندهي جنگ توسط آنان نمونه بارز حركت هاي دانشجويي در عرصه نظامي است.
وي خاطر نشان مي كند: امروزه دوران جنگ به اتمام رسيده ولي جنگ نرم الكترونيكي، اينترنتي، رسانه اي و ... آغاز شده است كه دانشجويان با استفاده از فكر خود بايد كشور را در مقابل دسيسه هاي دشمنان حفظ كنند.جعفري با اشاره به اين كه دانشجويان نسبت به هنجارهاي انقلاب اسلامي حساس هستند، تصريح مي كند: حفظ نظام، سرمايه گذاري براي دانشجويان را مي طلبد.
وي مي گويد: پرسشگري، انجام تحقيق و تفحص بايد از ويژگي هاي دانشجويان ما باشد تا همواره در مسير درست گام بردارند.
پنجشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]