واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اقدامات شركت آب منطقهاي ايلام در افزايش توليدات كشاورزي و ايجاد زمينه توسعه پايدار
شركت آب منطقهاي ايلام با گراميداشت ياد و خاطره شهداي گرانقدر اسلامي و در آستانه سيامين سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي افتخار دارد خلاصهاي از اقدامات و دستاوردهاي نظام مقدس جمهوري اسلامي در بخش آب را به منظور بالا بردن سطح رفاه عمومي؛ افزايش توليدات كشاورزي؛ مهار آبهاي سطحي و ايجاد بستر مناسب براي توسعه پايدار استان انجام داده است به استحضار مردم شريف استان برساند.
ميزان سرمايهگذاري و تامين منابع مالي و اهداف بلند مدت طرحهاي توسعه منابع آب استان
در راستاي توسعه منابع آب استان ايلام از سال 1357 تاكنون حدود 3450 ميليارد ريال از محل اعتبارات عمومي دولت هزينه شده كه نتيجه و برآيند آن شامل 200 پروژه در دست بهرهبرداري و 13 طرح مهم اجرايي و حدود 11 طرح سد مخزني در دست مطالعه است كه انشاءالله با بهرهبرداري كامل از طرحها و پروژههاي مطالعاتي و اجرايي اهداف بسيار مهمي به شرح زير محقق خواهد شد:
1-افزايش سطح اراضي آبي از 70000 هكتار در سال 87 به حدود 175000 هكتار.
2- افزايش آب تنظيمي از طريق سدها از 580 ميليون مترمكعب به حدود 160000 ميليون مترمكعب در سال
3- افزايش ضريب بهرهبرداري از منابع آب سطحي و زيرزميني از 17 درصد به حدود 47 درصد
4- افزايش تعداد سدهاي مخزني در دست بهرهبرداري از يك مورد به 13 مورد
5- افزايش سطح شبكههاي مدرن آبياري از 29400 هكتار به 131000 هكتار.
6- تامين آب صنايع بزرگ، شهركهاي صنعتي و مجتمعهاي نفت و گاز، پتروشيمي و ساير مجتمعهاي توليدي در بخش كشاورزي و خدمات
7- تامين آب شرب درازمدت جوامع شهري و روستايي.
8- فراهم كردن بستر توسعه پايدار استان در بخشهاي كشاورزي، شرب و صنعت، خدمات و تثبيت جمعيت در مناطق روستايي.
9- بالابردن سطح رفاه اجتماعي در جوامع روستايي از طريق تامين آب كشاورزي و افزايش عملكرد محصولات كشاورزي و دامي.
10- مهار آبهاي سطحي و حفاظت كمي و كيفي از منابع آب زيرزميني از طريق مطالعه و اجراي طرحهاي تعادل بخشي آب زيرزميني.
- مطالعه مرحله دوم سد مخزني چناره با تنظيم سالانه 144 ميليون مترمكعب و اراضي تحت پوشش 12500 هكتار بر روي رودخانه چناره و مطالعه مرحله دوم سد مخزني و شبكه آبياري و زهكشي جزمان براي تامين آب اراضي دشت هليلان در سطح 2000 هكتار در محدوده شهرستان شيروان چرداول به اتمام رسيده و در صورت تامين اعتبار عمليات اجرايي اين سدها در سال 88 آغاز ميشود.
ميزان اعتبار مورد نياز براي طرحهاي مذكور: حدود 2400 ميليارد ريال پيشبيني ميشود.ش حدود 6500 هكتار در شهرستان دره شهر به اتمام رسيده است. عمليات اجرايي آن در سال 88 شروع ميشود و براي تكميل عمليات اجرايي سد و شبكه بالغ بر 700 ميليارد ريال هزينه خواهد شد.
- مطالعه مرحله اول 6 سد مخزني ديگر در سطح استان به منظور تامين آب كشاورزي و صنايع در دست پيگيري است كه با بهرهبرداري از اين 6 سدها حدود 300 ميليون مترمكعب آب در سال تنظيم و بالغ بر 28000 هكتار اراضي ديم استان زير كشت آبي ميرود. از جمله اهداف ديگر سدهاي مذكور تامين آب صنايع و كاهش خسارات ناشي از سيل است.
- در بخش تامين آب صنعت علاوه بر تخصيصهايي كه به صورت موردي انجام ميشود، براي تامين آب مجتمع پتروشيمي و ساير صنايع جانبي در حوزه بخش چوار مطالعه دو سد مخزني با حجم حدود 35 ميليون مترمكعب آب در حال پيگيري است كه مطالعات مرحله اول آنها به اتمام رسيده و مقدمات شروع مطالعات مرحله دوم سدهاي مذكور فراهم شده است با توجه به شرايط خاص ساختگاهها عمليات اجرايي سد چوار در سال 88 شروع خواهد شد.
- همچنين سه ساختگاه جديد سد مخزني در سطح استان براي شروع مطالعه شناسايي شده كه براساس اطلاعات موجود ميتوان با اجراي سدهاي مذكور 120 ميليون مترمكعب آب در سال براي حدود 12000 هكتار اراضي كشاورزي در محدوده شهرستانهاي مهران و دهلران استحصال كرد.
- علاوه بر موارد فوق طرح ساماندهي رودخانه گاوي از محل اعتبارات ملي در دست پيگيري است و در سالجاري حدود 7 ميليارد ريال اعتبار مصوب دارد. هدف از اجراي اين طرح حفاظت از شهر مهران و اراضي زير پوشش شبكه مهران در مقابل وقوع سيل و طغيان رودخانه گاوي است.
- در سال 87 همزمان با مطالعه و اجراي طرحهاي بزرگ ملي از محل اعتبارات عمراني استاني و تبصرهها حدود (21) پروژه كوچك تامين آب كشاورزي در سطح استان اجراء ميشود كه كمك بزرگي به رفع مشكل كشاورزان در رابطه با مهار و انتقال آب و همچنين بالا بردن راندمان آبياري ميكند.
- در بخش تامين آب شرب و صنعت مطالعات تامين آب درازمدت شرب و صنعت شهرستانهاي استان در قالب چند قرارداد جداگانه از طريق مهندسين مشاور ذيصلاح در دست اقدام است.
- يكي ديگر از طرحهاي مهم ملي طرح تعادل بخشي به سفرههاي آب زيرزميني است كه در قالب 12 زير پروژه در سطح استان دردست پيگيري است. هدف از اجراي اين طرح حفاظت كمي و كيفي و نظارت مستمر بر بهرهبرداري از منابع آب زيرزميني در راستاي توسعه پايدار و حفظ آبخوانهاي زيرزميني به منظور تداوم بهرهبرداري مطمئن از منابع و جلوگيري از افت سطح آب زيرزميني و ممانعت از كسري مخازن آب زيرزميني است و نياز به حمايت و همكاري كشاورزان محترم بهرهبردار و مقامات سياسي استان دارد.
در مجموع چشمانداز بسيار خوبي براي توسعه منابع آب و خاك استان توسط شركت آب منطقهاي ايلام طراحي شده كه با تامين منابع مالي و تكميل مطالعه و اجراي طرحهاي مذكور بستر مناسب توسعه استان در بخشهاي صنعت كشاورزي و دامپروري و خدمات فراهم خواهد شد
پنجشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 279]