واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان* ادعاي عراق
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و حماسه
مجموعه كتابهاي «جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريده جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمعآوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ باز ميگردد.
سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نيز با بهرهگيري از اين منبع تاريخي، گريزي به وقايع قبل از آغاز جنگ تحميلي و بعد از آن دارد.
ادعاي عراق مبني بر ورود سربازانش به بندر مهم نفتي و پيشروي به سوي شمال
زبان اصلي:انگليسي. شماره:000305
منبع:نيويورك تايمز / هنري تنر/بيروت
٦/٧/١٣٥٩-28-9-1980
مترجم: محمدباقر خوشنويسان
گزارش شد كه نيروهاي زميني عراق امروز به سمت بندر نفتي خرمشهر در ايران پيشروي كردند و فشار خود را براي محاصره ي شهر آبادان افزايش دادند.
به گزارش بغداد، نيروهاي عراقي با ورود به عمق استان نفتي خوزستان وارد شهر اهواز، مركز اين استان، ٧٠ مايلي شمال خرمشهر، سوسنگرد، نزديك مرز و دزفول شدهاند. عراقيها در دزفول ٥٠ مايل در داخل خاك ايران قرار دارند. در حالي كه ايران اذعان نكرد كه اين شهرها سقوط كردهاند، پارس، خبرگزاري ايران به طور غيرمستقيم تأييد كرد كه پيشروي عراق ادامه دارد و شهر اهواز مورد حمله توپخانهاي قرار گرفته و شهروندان آن سنگرهايي را در خيابانها ساخته و بمبهاي بنزيني در بطري براي مقابله با مهاجمان آماده كردهاند.
حملات هوايي بيشتر به مراكز نفتي
در همين حال توپخانه و هواپيماهاي عراقي شديدا به خرمشهر و آبادان حمله كردند.خبرنگاراني كه در منطقه بودند، گفتند پالايشگاه آبادان، بزرگترين پالايشگاه جهان در سراسر روز در حال سوختن بود. ايران با حمله به مناطق نفتي عراق در كركوك و موصل و همين طور با حمله به بغداد به حملات عراق پاسخ داد. ايران گفت اين حملات ٨٥ درصد پالايشگاه كركوك را از بين برده است.
يك پاكستاني در تهران
ضياءالحق رئيس جمهور پاكستان به عنوان فرستاده سازمان كنفرانس اسلامي براي مذاكره با رهبران ايران در خصوص نحوه پايان دادن به جنگ وارد تهران شد. نخست وزير ايران در يك كنفرانس خبري تكرار كرد كه دولت او ميانجيگري را نميپذيرد. اگر گزارش تصرف مركز خوزستان توسط عراق تأييد شود، اين اقدام از اهميت سياسي و اقتصادي و همين طور نظامي زيادي برخوردار است.
بيش از سه ميليون از جمعيت حدود پنج ميليوني اين استان، عرب هستند و جمعيت اهواز نيز عمدتا عرب است.
سقوط اين شهر راه را براي تشكيل نخستين دولت جدايي طلب در خاك ايران، تحت كنترل رهبران محلي عرب باز ميكند. گفته ميشود يكي از اهداف عراق همين است.
در هفتههاي اخير اهواز كانون تظاهرات عليه حكومت آيتالله روحالله خميني بوده است. چريكهاي عرب وابسته به عراق بمبگذاري عليه تاسيسات نفتي، ساختمانهاي عمومي و ادارات دولتي را انجام دادهاند. كارشناسان حاضر در لبنان ميگويند:" از دست دادن خوزستان يك فاجعه براي دولت تهران است."
برخي نبردها در خرمشهر
گزارشهاي رسيده از صحنههاي نبرد حاكي است كه هنوز نبردهايي در شهر خرمشهر ادامه دارد.
ايرانيها ديروز گفتند كه اين بندر نفتي را هنوز در اختيار دارند. اما گزارشهاي رسيده از تهران نشان ميدهد كه اكثر ١٥٠ هزار سكنه اين شهر فرار كردهاند و بيشتر خانهها و تاسيسات از بين رفتهاند.
دزفول كه گزارش شده به دست نيروهاي مهاجم عراقي افتاده، پايگاه اصلي نظامي ايران در خوزستان و در تقاطع مهم جاده قرار دارد.
ناكافي بودن اطلاعات
منابع اطلاعاتي غرب گزارشهاي چنداني از اين جنگ ندارند. آنها گفتهاند بخشهايي از سه لشكر عراقي و دو لشكر ايراني شناسايي شدهاند. اما آنها نميتوانند هيچ برآوردي بكنند كه چه تعداد از نيروهاي ٢٠٠ هزار نفري عراقي و ١٠٠ هزار نفري ايران در جبهههاي مختلف درگير شدهاند.
كارشناسان حاضر در لبنان با اشاره به اينكه ايران بر روي حملات هوايي متمركز كرده گفتهاند استراتژي ايران جبران ناكارآمدي در زمين با استفاده از حملات هوايي مخرب عليه تاسيسات نفتي عراق است، به اين اميد كه براي رژيم بغداد دست زدن به يك جنگ طولاني به لحاظ اقتصادي غيرممكن شود.
ادامه دارد...
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]