واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حسن زاده: كميتهي انضباطي با استقلال تمام كار ميكند آيين نامهي انضباطي نيازمند تغيير است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
رئيس كميته انضباطي در گفت و گويي مفصل دربارهي مسائل مختلف مانند اصلاح آييننامههاي انضباطي و... اظهارنظر كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) و به نقل از سايت رسمي فدراسيون فوتبال ، متن مصاحبه وي به اين شرح است:
* همانطور كه مي دانيد رياست كميته انضباطي يكي از حساس ترين پستهاي فدراسيون فوتبال است كه تصميمات سرنوشت سازي مي گيرد.شما با چه ذهنيتي وارد فوتبال شديد؟
من از پشت ميز قضا به فوتبال نيامده ام و ذهنم از اوضاع فوتبال كشور هيچگاه خالي نبوده است. بيست سال است به دليل علاقمندي و فعاليتهاي متعدد، اين فوتبال را از نزديك ميشناسم و براي كميته انضباطياش برنامه دارم. در طول پانزده، شانزده سال كه در فوتبال استان گيلان كار كردم، روساي متعددي بر مسند هيات فوتبال استان آمدند و رفتند كه تجربه كار با تمامي آنها را دارم. الفباي كار قضاوت و داوري، عدالتمحور بودن آن است و بايد هميشه حق را گفت ولو آنكه به نزديكترين شخص انسان ضربه بزند. پاكي و زلالي كار قضاوت در استقلال آن است. لذا اگر ما ميخواهيم كار درست و دقيقي در كميته انضباطي انجام دهيم، نبايد اجازهي دخالت به هر شخص يا نهادي را در كار قضا بدهيم. ما براي پيشبرد كارها برنامه ارايه كرديم و معتقديم اگر تمام امور براساس برنامه جلو رود، خود به خود، اجازه دخالت شخص يا دستگاهي در كار داده نميشود.
* در اين مدت چه كارهايي در كميته انضباطي انجام داديد؟
اعزام ناظرين انضباطي به مسابقات حساس ليگ حرفه اي ، آزادگان و فوتسال، برگزاري جلسه روساي كميته هاي انضباطي استانهاي سراسر كشور ، تدوين آيين نامه جديد انضباطي «« 2 بار» ، حضور در كليه جلسات قرعه كشي ليگ هاي دسته 1 ، 2 ،3 و فوتسال، جلوگيري از فعاليت هاي فوتبالي تيم هاي بدهكار در زمان نقل و انتقالات، ارجاع پرونده هاي مالي مربوط به ليگ هاي آزادگان، فوتسال، بانوان و زيرگروهها به كميته هاي انضباطي استانها، اجراي احكام معوقه، تجديدنظر پرونده هاي كميته انضباطي استان ها، پاسخگويي تلفني به سؤالات قانون قضايي همكاران در كميته هاي انضباطي سراسر كشور، تشكيل جلسه جهت تعيين راهكارهاي پرداخت ديون باشگاهها با حضور دبير كل محترم، رياست محترم سازمان ليگ، سرپرست محترم حراست، رياست محترم سازمان ليگ آزادگان و اعضاء كميتهي انضباطي از جمله كارهايي بوده كه انجام داده ايم. البته دوست دارم درباره برنامههاي آينده هم صحبت كنم.
* پس دربارهي فعاليتها و برنامههاي آتي خود توضيح دهيد
ارائه طرح ارتقاء ساختار كميته انضباطي فدراسيون فوتبال به شرح زير را داده ايم كه شامل ارتقاي ساختار كميتهي انضباطي در اركان كشوري و استاني و شهرستاني است كه خودش شامل احياي كامل تشكيلات قانوني كميتههاي انضباطي، ارتقاي وضعيت دبيرخانه كميته انضباطي، فعال سازي واحدهاي استاني و شهرستاني غير فعال، تجهيز و تقويت لجستيك كميتههاي انضباطي، دعوت از صاحب نظران وعلاقمندان واجد شرايط همكاري با كميتهها، تشكيل همايشهاي فصلي با حضور روساي محترم كميتههاي انضباطي سراسر كشور و حضور در مراكز استانها و بررسي مسايل و مشكلات انضباطي فوتبال استانها مي شود.ميخواهيم ساماندهي به سيستم اطلاع رساني و ابلاغ و اعلام كميته انضباطي و پرهيز از رسانهاي شدن امور كميته انضباطي را به اين شرح پيش ببريم كه با اجتناب از مصاحبه با ارباب جرايد با شعار "كار خودرا نشان ندهيم بلكه نتيجه كاررا نشان دهيم" از طريق سخنگوي كميتهي انضباطي و سايت رسمي فدراسيون فوتبال اخبارمان را اعلام كنيم. ضمن اينكه تشكيل جلسات كميته در محيط مناسب و آرام و متين در دستور كارمان است. شناسايي عوامل باشگاهها و تنظيم شناسنامهي حرفه اي و تشكيل ميز آمار و ارقام كميته انضباطي هم در برنامه هاي آتي ما قرار دارد.
* براي متخلفين هم شناسنامه ايجاد مي كنيد؟
ما براي ايجاد سيستم، شناسنامهي انضباطي براي متخلفين را راه اندازي خواهيم كرد كه شامل ثبت و ضبط مكانيزهي اسامي متخلفين در سراسر كشور، درجه بندي ليست متخلفين پس از اجراي محكوميت، سامان بخشي به مكانيسم تخفيف وعفو و بخشش و همينطور انعكاس قانوني تخلفات به مبادي فوتبالي ذي ربط است.
* چگونه بر كار نظارت باشگاهها نظارت مي كنيد؟
همكاري و نظارت قانوني در امور انضباطي باشگاه ها به اين صورت است كه نظارت بر تدوين آيين نامه انضباطي داخلي باشگاه ها ، پيشنهاد برگزاري جلسات آموزش انضباطي در باشگاه ها ، تدوين آيين نامه انضباطي داخلي براي الگو برداري باشگاه ها در دستور كار است و به همين دليل هم برگزاري جلسات تشريك مساعي با مسئولين انضباطي باشگاه ها را در نظر داريم.
* برنامه اي براي برگزاري دوره هاي آموزش مباني انضباطي نداريد؟
اتفاقا توجه جدي به آموزش انضباطي در جامعه فوتبالي داريم كه شمال تهيه و توزيع بروشورهاي انضباطي ، آموزش تماشاگران و برگزاري همايش هاي انضباطي و كارگاه ها براي باشگاهها و بازيكنان و مديران و حتي خبرنگاران را هم در دستور كار قرار داده ايم.
براي اصلاح و ارتقاء قوانين انضباطي برنامه اي نداريد؟
بايد قوانين انضباطي به روز شود و با توجه به اسناد انضباطي مراجع بالادستي مانند فيفا و اي اف سي تغييراتي در آيين نامه كميته انضباطي بدهيم. ما مي خواهيم به سوالات جديدي كه در حوزهي انضباطي مطرح مي شود پاسخ دهيم و حتي تحقيقات ميداني در امور انضباطي انجام شود.
كميتهي انضباطي چه نوع ارتباط و هماهنگي با ساير اركان فدراسيون دارد؟
خب ما به اهداف عاليهي فدراسيون و تلاش براي تحقق آ ن اهداف توجه مي كنيم. دوست داريم استقلال و صلابت كميته انضباطي حفظ شود. ما از هرگونه تك روي يا دخالت در حيطهي ساير اركان فدراسيون پرهيز مي كنيم. هماهنگي منطقي و قانوني و حسن تعامل با ساير اركان قضايي فدراسيون مثل كميته استيناف داريم و تلاش براي ايجاد وحدت رويه داريم.البته من هميشه با شركت منظم در جلسات هيئت رئيسه براي انجام ساير ماموريت هاي محوله تلاش مي كنم.
خب يك سوالي كه ممكن است پيش بيايد اين است كه آراي انضباطي بر چه اساسي صادر ميشود؟
با توجه به اساس كار و مصاديقي كه وجود دارد، راي ها صادر مي شود. مصاديق تخلف اگرچه متعدد است ولي در آئين نامه كلمات يا عباراتي وجود دارد كه آن را در بر مي گيرد.مثلا در رفتار هاي غير ورزشي كه از سوي بازيكن يا مربي رخ مي دهد حركات دست و چهره، عمل زننده و زباني است كه در آئين نامه انضباطي اين نوع موارد اساس كار است.در واقع آئين نامه به دنبال مصاديق نيست و به كليات توجه دارد.
يعني در اين بين نواقصي در راي ها هم وجود دارد؟
دقيقا. طبق بررسي كه انجام شد جاي خالي بعضي از مصاديق درآئين نامهي انضباطي وجود دارد كه اين خلا نزديك به 28 الي 30 مورد است كه آنرا شناسايي كردهايم. ضمن اينكه به تمام ارگانهاي مختلف ورزشي و غير وزرشي، باشگاهها و هياتها نيز اعلام كرده ايم كه اگر مشكلي در آئين نامه وجود دارد، برايمان اعلام كنند تا ترتيب اثر داده شود.اميدوارم با رفع مشكلات و طرح آئين نامه جديد و تصويب در مجمع، از سال 91 با كمترين اشكال بتوانيم از آئين نامه انضباطي به عنوان يك منبع دقيق استفاده كنيم.
پرونده ديدار داماش و پرسپوليس در گيلان و همينطور اتفاقات تالش بزرگترين چالش شما بود.البته در ماجراي راي بازيكنان پرسپوليس كمبته استيناف راي كميته انضباطي را به شدت كاهش داد.اين اتفاق چرا افتاد؟
اختلاف نظر بين دو مرجع قضايي در برداشت قانون طبيعي است.در اختلاف نظرهاي قضايي حتي از نظر علمي و استنادي مرجع بالاتر هر تصميمي بگيرد ملاك است.در پرونده برداشت ما از حركت دو بازيكن علاوه بر اينكه رفتار غير ورزشي است تاثيرات اجتماعي هم داشته كه بايد لحاظ مي شد.اما دوستان در كميته استيناف اين نظر را نداشتند و مي گفتند بر اساس ماده 42 اگر اين عمل خارج از فوتبال انجام مي شد مستلزم چنين مجازاتي مي شد و چون در داخل فوتبال انجام شده مصداق حكمي است كه استيناف صادر كرده است.اين همه راي را كميته انضباطي صادر كرده و كميته استناف آن را تاييد كرده است.حالا يكي دو بار هم تاييد نشده است.به نظر من در اين پرونده حوصله ، درايت و اعمال قانون به نحو احسن به اطلاع رسانده نشد و منتقدين از دايره انصاف خارج شدند.
* پس آن همه تاخير براي اعلام راي در دو ماجراي رشت و تالش چه بود؟
ما مي خواستيم با حوصله و درايت پيش برويم تا مدارك لازم در اين زمينه جمع آوري شود.ضمن اينكه ما طبق قانون نمي توانستيم روز اول دستور موقت صادر كنيم و روز دوم راي دهيم تا خاطي ها در جامعه فوتبال حضور يابند.طبق قانون متخلفين تا روز صدور راي نبايد آفتابي شوند و اگر به راي اعتراض مي كردند مي توانستند با خريدن وقت در فوتبال حضور يابند.ما براي اعتراضي كه جامعه فوتبال كرد دستور موقت داديم و حكم را صادر نكرديم تا افكار عمومي در هر دو پرونده رشت و تالش آرام شود.ما حوصله به خرج داديم و چوبش را خورديم. البته در ابلاغ راي نظر مسئولان فدراسيون فوتبال را در نظر داشتيم و البته با توجه به شرايط فوتبال ايران تقاضايي هم از سوي بازيكنان تيم ملي بود كه در اعلام راي تاخير كنيم تا تيم ملي دو بازي اش را انجام دهد.
انتقادي كه بعضا از كميته انضباطي مطرح مي شود اين است كه استقلال كميته انضباطي در راي ها كم رنگ است. شما با اين ادعا موافقيد؟
در مدتي كه به عنوان مسئول كميته انضباطي فعاليت كردم، معتقدم با استقلال كامل و بدون فشار راي هاي خود را صادر كرده ايم و مقامات فدراسيون در اين ميان هيچ دخالتي نداشته اند. راي هاي انضباطي كه صادر مي شود نشان از صلابت و استقلال اين كميته دارد.اما در اين ميان زماني كه راي هاي حساس و تاثير گذار وجود دارد برخي عوامل دست به دست هم مي دهند تا در اين ميان برخي از مطبوعات مثبت و برخي هم منفي به اين موضوعات مي پردازند.
* چرا كميته داوران نسبت به راي هاي كميته انضباطي اعتراض دارد و معتقد است كه تصميم قاطع براي تخلفاتي كه عليه داوران رخ مي دهد، گرفته نمي شود؟
اتفاقا بر عكس.در برخورد به رسيدگي به پرونده هاي تخلفات داوري حساسيت ويژه داريم. اساسا رسيدگي به تخلفات عليه داوري در كمترين زمان ممكن و جديت كامل و دقت نظر صورت مي گيرد .ضمن اينكه شخصا در اين نشستها حضور داشته و بررسي هاي دقيق را انجام مي دهيم.امسال براي اولين بار اگر هر بازيكن يا مربي كه زمان محروميت خود را طي كرده و يا درخواست تخفيف مجازات داشته اند، درتمامي موردها، بخشيده مي شوند به جز تخلفات عليه داوري. حداقل 20 مورد تخلف عليه داوري بوده كه بعد از تحمل جريمه محروميت و جريمه نقدي درخواست بخشش داشتند كه چون تخلفات ارتكابي عليه داوري بوده، بخشيده نشدهاند.ما در خصوص تخلفات عليه داوران كه قشر زحمت كشي در فوتبال هستند تا دقيقه آخر اعمال مجازات مي كنيم .
در كميته انضباطي رسيدگي به پرونده ها به چه صورت است؟
معمولا دو نوع رسيدگي وجود دارد.پرونده هايي كه مختومه اعلام مي شود و پروندههاي موجودي كه درجريان است كه خوشبختانه سير نزولي داشته و با توجه به حساس بودن آنها، ما توانسته ايم بخشي اعظمي از پرونده هاي سالهاي گذشته را بررسي كنيم.در سال 87 حدود 292 پرونده موجودي، در سال 88 حدود 166 پرونده، در سال 89 نيز 122 پرونده و اكنون كه در سال 90 هستيم فقط 70 پرونده مفتوح، وجود دارد كه اين امر پركار بودن كميته انضباطي را نشان مي دهد. همچنين از سال گذشته پرونده هاي مالي را بررسي كرديم و به مرحله اجرا گذاشته ايم كه اين امر نيز يكي از بزرگترين كار كميته انضباطي بوده است.به عنوان مثال 10 ميليارد مطالباتي كه توسط افراد حقيقي و حقوقي وجود داشت را بررسي و درنهايت.80 در صد مبالغ به نوعي تعيين شده است، پرداخت شد. ابومسلم نزديك به يك ميليارد بدهي داشته و استقلال اهواز نيز 600 ميليون بدهي داشت كه مشكلات آن حل شد.
كميته انضباطي در بحث آموزشي چه فعاليتهايي را انجام داده است؟
فكر كنم در بالا در اين باره صحبت كردم اما باز هم تكرار مي كنم يكي از برنامه هاي ما اين بود كه برنامه آموزشي انضباطي را برگزار كنيم تا بدنه فوتبال با اطلاع كامل نسبت به برخورد ها و تخلفاتي كه صورت مي گيرد، آشنا كنيم. توجه جدي به آموزش از برنامه هاي اصلي ما بوده كه 3 محور اصلي را براي آن پيش بيني كرده ايم. بروشورهاي انضباطي كه حاوي نكات مهم انضباطي است، تعامل با باشگاهها در بحث آموزش تماشاگران و تنظيم آئين نامه انضباطي براي باشگاهها و برگزاري همايش هاي انضباطي سه محور اصلي ما بوده كه بر اساس آن تا حدوي گام برداشته و موفق بوده ايم.
فكر مي كنيد آيين نامه كميته انضباطي به اصلاح نياز دارد؟
به دو دليل نيازمند به اصلاح است. من يكي از از افرادي هستم كه 15 سال در تدوين آيين نامه هاي انضباطي عضو فعال بوده ام و به دو دليل آيين نامه را نيازمند اصلاح مي بينم.اول اينكه اين آيين نامه محكم و جامع نبوده و نياز به روز كردن دارد.به نظرم آيين نامه فعلي كمال لازم را ندارد. آيين نامه اي كه در مجمع شيراز تصويب شد در تدوينش اشكالات ظاهري رفع شد و برخي اشكالات جدي همچنان مانده است كه اميدوارم با اصلاحاتي كه ما انجام مي دهيم در سيستم جديد فدراسيون فوتبال تصويب شود تا به يك آيين نامه كامل برسيم.
انتهاي پيام
جمعه|ا|7|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]