واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: 15 دانشگاه کشور در تراز دانشگاه های معتبر جهان قرار می گیرند
عضو هیئت امنای دانشگاه یزد گفت: براساس پیش بینی های برنامه پنجم توسعه 15 دانشگاه برتر کشور به قطب علمی تبدیل می شوند و در تراز دانشگاه های معتبر جهانی قرار می گیرند.
به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدرضا تابش عصر یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه آزاد اردکان از پیش بینی صورت گرفته در برنامه پنجم جهت تبدیل 15 دانشگاه برتر کشور به دانشگاه های مادر و قطب علمی و قرار گرفتن در تراز دانشگاه های معتبر جهانی خبر داد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با گستره وسیع فعالیت در کشور با 400 واحد دانشگاهی و ایجاد 14 میلیون مترمربع زیربنا توانسته با تربیت 2.5 میلیون نفر نیروی متخصص و اشتغال به تحصیل 1.5 میلیون نفر دانشجو در حال حاضر، نقش ارزنده ای در بالا بردن سطح علم و پژوهش و سهولت کسب دانش در داخل کشور داشته باشد، از خدمات و زحمات قابل تقدیر همه دست اندرکاران این دانشگاه به خصوص آحاد مختلف مردم که با مشارکت موثر خود باعث ایجاد و بالندگی روزافزون این مرکز علمی شدند، تشکر کرد.
تابش خاطرنشان کرد: در ماده 20 قانون برنامه پنجم، موارد خوبی در ارتباط با استقلال دانشگاهها و تقویت هیئت امنای دانشگاه ها آورده شده است، همچنین پیش بینی شده تا پایان این برنامه با تقویت اعتبارات و کادر علمی 15 دانشگاه برتر کشور آنها به دانشگاههای مادر و قطب دانشگاهی تبدیل شوند تا در تراز دانشگاههای معتبر جهانی قرار گیرند.
وی ادامه داد: البته برای این 15 دانشگاه که 10 مرکز آن از وزارت علوم و پنج مرکز دیگر از وزارت بهداشت انتخاب می شود، در بودجه سال جاری از طرف دولت اعتبار 15 میلیارد تومانی پیش بینی شده که کافی نیست و باید تقویت شود.
وی همچنین بر سوق دهی فعالیتهای دانشگاه آزاد به سمت توسعه کیفی تاکید کرد.
تابش با بیان اینکه می توان با بکارگیری اساتید خبره، ایجاد فضاهای آموزشی مطلوبتر، آزمایشگاه های مجهز، تامین منابع لازم برای انجام پژوهشها، تشویق پژوهشگران و بها دادن به فرهنگ تحقیق و پژوهش در این جهت گام برداشت، از ایجاد مراکز رشد که می تواند با حمایت از فارغ التحصیلان موجبات شکوفایی استعدادها و زمینه اشتغال آنان را فراهم آورد حمایت کرد.
مراکز رشد تا پایان چشم انداز 20 ساله باید به 110 مرکز برسد
وی از مسئولان دانشگاه آزاد خواست تا این مهم را وجهه همت خود قرار دهند و برای رساندن تعداد این مراکز به 110 مرکز تا پایان اجرای سند چشم انداز 20 ساله برنامه ریزی مناسب صورت گیرد.
نماینده مردم اردکان در مجلس، ایجاد واحدهای علوم و تحقیقات با هدف گسترش تحصیلات تکمیلی و تمرکز بر تحقیقات که ثمره آن تولید ثروت است را در کنار افزایش تعاملات علمی با دانشگاههای داخلی و مراکز علمی بین المللی جهت دستیابی به کیفیت بالاتر از جمله اقدامات مثبت دیگری دانست که بی شک بر ارتقای کیفیت دانشگاه آزاد اسلامی موثر است.
1000 میلیارد تومان از صندوق ذخیره ارزی برای شرکتهای دانش بنیان منظور شده است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی را از جمله موارد مناسب در حمایت از حرکتهای علمی دانست و افزود: در بودجه سال جاری مبلغ هزار میلیارد تومان از حساب ذخیره ارزی برای اینگونه شرکتها منظور شده است تا در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، هر چند به دنبال آن هستیم تا اعتبار این شرکتها را به منبع مطمئن تری نظیر صندوق توسعه ملی گره بزنیم.
نماینده مردم اردکان همچنین در خصوص جایگاه تحقیقات و پژوهش در برنامه های آینده، افزود: اختصاص سه درصد از تولید ناخالص ملی تا پایان برنامه های چهارم و پنجم توسعه کشور به امر پژوهش از اهداف پیش بینی شده بود اما متاسفانه در برنامه چهارم تنها نیم درصد از تولید ناخالص ملی به این امر مهم اختصاص یافت و در برنامه پنجم نیز مقرر شد از این سه درصد در سال اول تا یک درصد تحقق یافته و در چهار سال باقیمانده به ازای هر سال نیم درصد اضافه شود تا در پایان برنامه به عدد سه برسیم؛ هرچند بودجه تخصیصی امسال به عدد هشت دهم درصد رسیده که می بایست جهت تحقق اهداف برنامه تقویت بیشتری شود.
در این مراسم از تلاشهای دکتر یاسینی تقدیر و آریانپور به سمت رئیس دانشگاه آزاد واحد اردکان معرفی شد.
1390/01/21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]