واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش/ گلايه فروشندگان از كاهش فروش در بازارچه صنايع دستي بجنورد
خبرگزاري دانشجويان ايران - بجنورد
سرويس: خراسان شمالي
خراسان شمالي از استانهايي است كه توليد محصولات صنايع دستي مانند چاروق دوزي و گليم بافي در آن رونق دارد. 33 رشته صنايع دستي در اين استان وجود دارد و اين در حاليست كه توليد كنندگان اين صنايع تا پيش از اين از نبود يك مركز و يا بازار مخصوص براي عرضه محصولات خود در استان و وجود دلالان در بازار، ابراز نارضايتي ميكردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به همين منظور از نيمه دوم سال جاري، يك بازارچه صنايع دستي در حسينيه جاجرمي در شهرستان بجنورد راهاندازي شد اما تعدادي از غرفهداران نسبت به ميزان فروش خود و كاهش مراجعه كنندگان به اين بازارچه گلايهمند هستند. در اين راستا تعدادي از غرفه داران در اين زمينه به خبرنگار ايسنا توضيحاتي ارائه دادند.
"احسان جعفري"، از غرفه داران بازارچه صنايع دستي بجنورد با اشاره به اينكه در ابتداي بازگشايي اين بازارچه، ميزان فروش بالا بود اما طي دو ماه اخير كاهش يافته است، گفت: عمده مشتريان ما مسافران خارج از استان بوده و استقبال هم استانيها براي خريد اين محصولات اندك بوده است.
وي با ذكر اينكه يكي از دلايل اصلي استقبال اندك مردم استان براي استفاده از محصولات صنايع دستي، نبود فرهنگ استفاده از آنهاست، افزود: فرهنگ سازي براي استفاده از اين نوع محصولات نياز به زمان طولاني دارد.
جعفري ادامه داد: متاسفانه چشم و هم چشمي يكي ديگر از معضلاتي استن كه سبب شده تا شهروندان، محصولات توليد استان در استانها و شهرهاي ديگر مانند اصفهان خريداري كنند و اين درحاليست كه محصولات عرضه شده در استان از كيفيت بالايي برخوردار است.
"معصومه جهاني" يكي ديگر از غرفهداران اين بازارچه بيان كرد: آگاهي نداشتن مردم در خصوص بازگشايي بازارچه صنايع دستي در بجنورد از عوامل تاثيرگذار بر كاهش استقبال مردم براي خريد محصولات اين صنايع است.
وي در پاسخ به اين سوال كه خلاقيت، ابتكار و هنر چه ميزان در فروش توليدات صنايع دستي تاثيرگذار است و آيا توليد كنندگان صنايع دستي استان اين امر را در توليدات خود لحاظ كرده اند، توضيح داد: متاسفانه برخي توليدكنندگان استان مانند توليد كنندگان قالي و گليم حاضر نيستند در بافتههاي خود خلاقيتهايي مانند تغيير رنگ بندي و يا تغيير در سايز اين محصولات بوجود آورند كه اين امر نيز در كاهش فروش تاثيرگذار است.
جهاني با تاكيد بر اينكه در توليد اين نوع محصولات علاوه بر تجاري سازي بايد به اصالت آنها نيز توجه شود، تصريح كرد: به عنوان مثال، تغييري كه در بافت سفرههاي كردي(نوعي گليم) ايجاد شده، كاهش طرحها و نقشههاي بافته شده است كه اين امر از لحاظ هنري قابل قبول نيست.
"رضا حميدي عزيز"، از ديگر غرفه داران نيز يكي از دلايل اصلي استقبال نكردن شهروندان براي خريد توليدات صنايع دستي در اين بازارچه را ضعف تبليغات عنوان كرد.
وي تاكيد كرد: بازگشايي سفره خانه در اين محل يكي ديگر از عوامل تاثيرگذار بر تمايل شهروندان براي مراجعه به اين بازارچه و به دنبال آن بازديد آنها از غرفههاي اين صنايع خواهد بود.
"علي عابدي"، معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان شمالي در اين خصوص به خبرنگار ايسنا گفت: يكي از سياستهاي ميراث فرهنگي، استفاده از مكانهاي تاريخي براي عرضه و معرفي صنايع دستي است كه حسينيه جاجرمي بجنورد يكي از اين بناهاي تاريخي بوده كه بعد از مرمت و احياء به عنوان بازارچه عرضه صنايع دستي بازگشايي شده است.
وي با تاييد اينكه در حال حاضر ميزان فروش صنايع دستي در اين بازارچه اندك است، افزود: رونق ميزان فروش اين محصولات در اين محل نياز به زمان دارد. اميدواريم در روزها و ماه هاي آتي شاهد رونق عرضه اين محصولات باشيم.
وي به اشاره به اينكه تبليغات لازم براي بازگشايي اين بازارچه انجام شده است، ادامه داد: بجنورد، شهري كوچك است كه تبليغات شفاهي نيز براي اين كار نيز كفايت ميكند.
عابدي خاطرنشان كرد: برخلاف سالهاي گذشته كه تكنولوژي با سرعت زيادي وارد زندگي افراد شد و آنها را از اصالتها و فرهنگهاي خود دور كرد، مردم در حال حاضر تمايل به استفاده از اين محصولات در جاي جاي زندگي خود دارند كه اين عامل بر فروش محصولات صنايع دستي مانند گليم و چادرشب تاثيرگذار خواهد بود.
وي اظهار كرد: اين اداره كل در راستاي معرفي صنايع دستي استان اقدام به توليد برنامههايي در شبكه استاني اترك، برگزاري نمايشگاه اكو و همچنين پخش برنامه در شبكه جهاني جام جم كرده است.
اين مسوول تاكيد كرد: توليد كنندگان بايد براي رونق فروش، صنايع دستي را با تاكيد بر حفظ اصالتها به شكلي توليد كنند كه مطابق برخواسته و سلايق مشتريان باشد. اگر براي توليد اين محصولات كاربري تعريف شود به طور حتم شهروندان نيز براي خريد آنها استقبال خواهند كرد.
معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان شمالي در ارتباط با دلايل بازگشايي نشدن سفره خانه در اين بازارچه، اظهار كرد: بروز مشكل در كارهاي اداري سبب شده تا اين سفره خانه كه در طبقه بالاي اين بازارچه قرار دارد راه اندازي نشود. قرار است سفره خانه تا يك ماه آينده آغاز به كار كند.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]