واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عملكرد مؤسسهي نمايشگاههاي فرهنگي تشريح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
مديرعامل مؤسسهي نمايشگاههاي فرهنگي ايران در نشستي به تشريح عملكرد اين مؤسسه به مناسبت سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي پرداخت.
به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احسانالله حجتي در نشستي كه امروز (يكشنبه، 20 بهمنماه) برگزار شد، دربارهي حضور ايران در نمايشگاههاي كتاب خارج از كشور توضيح داد: برخي از ناشران خصوصي يا دولتي بر اساس نوع مخاطب نمايشگاه و شناختي كه از آن داشتهاند، به قصد معرفي آثار خودشان حضور يافتهاند. ما به عنوان مجري نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران و براي انجام مكاتبات با ديگر فرهنگها در اين نمايشگاهها حضور مييابيم، كه اين مراحل در شوراي سياستگذاري نمايشگاههاي خارج از كشور بررسي ميشود. هدف ما در برخي از حضورها، معرفي ايران است. از سوي ديگر، معرفي نشر و توانمنديهاي نشر ايران و ايجاد يك بستر مناسب براي تعامل با ساير كشورها.
او افزود: در اين نمايشگاهها با مجموعهاي از كتابهايي كه ناشران مختلف ميدهند و با توجه به فضايي كه در اختيارمان ميگذارند، حضور مييابيم و بسيار خوب است كه آثار دوزبانه باشند. از ناشران هم ميخواهيم كه آثار اينگونهشان را معرفي كنند؛ چون بازديدكنندگان از نمايشگاههاي خارج از كشور يا فارسيزباناند كه ساكن آن كشورند يا علاقهمندند و يا آشنايي ندارند و ميخواهند آشنا شوند و بايد به اين سه دسته پاسخ دهيم.
حجتي ادامه داد: البته به دليل مسألهي كپيرايت، از بردن برخي كتابها هم معذوريم. در نمايشگاه كتاب فرانكفورت در بخش مذهبي، انتخاب با مؤسسهي پارساي قم بود. در بخش ادبيات و تاريخ با جواد محقق و در بخش دانشگاهي، انجمن ناشران كتاب دانشگاهي. ما نميتوانيم همهي ناشران را ببريم. اما ناشر به نشرش معروف است و ما نشرش را ميبريم و آنها خودشان بهترين كتابهايشان را به ما معرفي ميكنند. حتا از برندگان جايزههاي كتاب مثل كتاب سال هم دعوت ميكنيم كه همراه ما باشند.
قائممقام نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران همچنين خاطرنشان كرد: در برخي نمايشگاهها مثل نمايشگاه كتاب مسكو با انجام رايزنيهايي، غرفهي رايگان دريافت كردهايم، كه اين همكاري متقابل است. با مراكش، يونان، شارجه و كويت نيز قرارداد تفاهم همكاري داريم.
او سپس دربارهي توقيف برخي كتابهاي ايراني در برخي نمايشگاههاي كتاب در كشورهاي عربي، گفت: حضور نمايشگاه به معناي فعاليت است. ما به مشكل حادي برخورد نكردهايم. بسياري از كشورها با تقاضاهاي ما موافقت ميكنند و بسياري ديگر بهخاطر سياستهاي موجود در جهان موافقت نميكنند و يا خودمان بهدلايلي مثل حضور رژيم صهيونيستي در نمايشگاه شركت نميكنيم. دراين زمينه رصدهايي انجام شده و رايزني شده تا از طريق مراجع ذيربط و مربوطه به تعامل برسيم و چون بحث سياست خارجي است، ما به مسؤولانش واگذار ميكنيم.
حجتي همچنين دربارهي تعداد بازديكنندگان از نمايشگاه استاني گفت: آمار دقيقي نداريم؛ اما بين 27 تا 30 ميليون نفر از نمايشگاههاي استاني بازديد ميكنند.
او در ادامه گفت: قرار است كتابفروشيها به عنوان نمايندهي برخي از ناشران براي برگزاري نمايشگاههاي استاني همكاري كنند، كه در اين صورت، كتابفروشها هم سود ميكنند.
احسانالله حجتي سپس با اشاره به تشكيل مؤسسهي نمايشگاهها به آماري اشاره كرد و گفت: از زمان تشكيل مؤسسه، 17 دوره نمايشگاه بينالمللي كتاب در تهران برگزار شده، كه با نمايشگاه امسال به 18 دوره ميرسد. همچنين از زمان تأسيس مؤسسهي يادشده، 139 نمايشگاه استاني برگزار شده كه 90 نمايشگاه از اين تعداد از سال 72 تا 84 و 49 نمايشگاه از فروردين 85 تا بهمنماه 87 را دربر ميگيرد. دو نمايشگاه استاني ديگر اول اسفندماه در زاهدان و دهم اسفند در اصفهان برگزار ميشود. تاكنون در 29 نمايشگاه خارج از كشور شركت داشتهايم، كه در نمايشگاه مراكش و فرانسه تا چند روز ديگر حضور داريم و نيز در نمايشگاه ابوظبي كه اوايل سال جديد است.
مديرعامل مؤسسهي نمايشگاههاي فرهنگي ايران ادامه داد: برگزاري هشت نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم در تهران و 28 نمايشگاه در استانها نيز جزو فعاليتهاي ما بوده كه در چهار سال اخير، با توجه به واگذاري برگزاري اين نمايشگاه به مركز فعاليتهاي قرآني وزارت ارشاد، ما ديگر آن را برگزار نميكنيم. همچنين پنج نمايشگاه در خارج از كشور برگزار كرديم.
او سپس به برگزاري نمايشگاههاي متفرقهي ديگري در موضوعات و مكانهاي مختلف اشاره كرد.
حجتي همچنين عنوان كرد: از اسفند سال 84 ، 16 ميليون و 24هزار و 221 جلد كتاب تا ديماه 87 توزيع كردهايم، كه ارزش آنها 55 ميليارد تومان است. همچنين 57 نسخه از كتابهاي چاپ اول ناشران را به 57 پايگاه در سراسر كشور با مبلغ 11 ميليارد تومان فرستادهايم.
او سپس از راهاندازي سايتهاي دائم براي نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران و نيز مؤسسه خبر داد و افزود: با رفع ايرادات و روزآمد كردن آنها، از اين طريق، اطلاعرساني مطلوبتري ميشود. آدرس سايتها به ترتيب نمايشگاه www.tibf.ir و مؤسسه www.icfi.ir است.
حجتي همچنين دربارهي برنامهريزي نمايشگاه كتاب تهران گفت: محل برگزاري نمايشگاه كتاب سال آينده به يقين مصلاست و در حال حاضر، هر دو هفته يكبار، چهارشنبهها جلسات آن برگزار ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]