واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بزرگداشت حسين پرتوي/خاموشي: عكاسان متعهد توانمنديهاي انقلاب را به دنيا عرضه كنند
رئيس سازمان تبليغات اسلامي در مراسم بزرگداشت حسين پرتوي و افتتاح نمايشگاه عكس "ما ميتوانيم" از عكاسان و هنرمندان متعهد خواست توانمنديهاي انقلاب را در قالب تصوير به دنيا عرضه كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح نمايشگاه عكس "ما ميتوانيم" به همراه بزرگداشت حسين پرتوي عصر ديروز با حضور حجتالاسلام دكتر سيدمهدي خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي، حسن بنيانيان رئيس حوزه هنري و رسول اوليازاده رئيس خانه عكاسان در تماشاخانه مهر حوزه هنري برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم اوليازاده با اشاره به دومين جشنواره ما ميتوانيم گفت: جشنواره با هدف نشان دادن دستاوردهاي علمي، فرهنگي، هنري، ورزشي و... ايران به جهانيان برپا شده و اولين دوره آن در 11 استان و دو كشور امارات و پاكستان به نمايش درآمد. امسال نيز نمايشگاه جشنواره در اوكراين، قزاقستان، كويت و پاكستان به همراه سه استان ايران برپا ميشود.
وي در ادامه افزود: در اين مراسم به يمن سيامين سال پيروزي انقلاب از حسين پرتوي خالق عكس بيعت همافران با امام خميني(ره) تجليل ميكنيم كه نقشي مهم در پيروزي انقلاب اسلامي داشت. همچنين از دو كتاب "آئينههاي ايران" و "صنعت و هنر ايراني" نيز رونمايي خواهد شد.
اين مراسم با تجليل از حسين پرتوي ادامه يافت. در اين بخش حجتالاسلام خاموشي، بنيانيان و اوليازاده لوح يادبودي را به فرزند اين عكاس پيشكسوت كه در بستر بيماري است اهدا كردند.
در ادامه دكتر خاموشي با اشاره به ويژگيهاي هنر عكس گفت: در زمان انقلاب من از جمله عكاسان آن دوران بودم كه هنوز نيز از اين آثار نگهداري ميكنم. عكاسي هنري مفهومي است كه پيامش را بدون تحليل و توجيه به مخاطب منتقل ميكند. همان كاري كه عكس كودكان غزه جنايات رژيم صهيونيستي را براي وجدانهاي آگاه جهان روشن ساخت.
وي افزود: عكاس بيهدف دنبال سوژه نمي رود و واقعه را ثبت نميكند. اگر پرتوي نميبود نسلهاي بعدي پيوند نيروي نظامي دولت نامشروع بختيار را با رهبرشان شاهد نبودند. نظامياني كه به حرف حاكمانشان گوش ندادند و بيعتشان را به مرجع و ولي امر خود اعلام كردند، آن هم زماني كه هنوز دولت اسلامي شكل نگرفته بود و اين پيام عميق را يك عكس در تاريخ ثبت كرد.
رئيس سازمان تبليغات گفت: عكاسان بايد با توجه اعتقادات و ميراث انقلاب به سمت سوژه بروند. زيرا كل انقلاب ما قابليت ثبت در قالب عكس را دارد. فناوري هوايي و فضايي، توان تسليحاتي و توانمنديهاي فرهنگي ايران بعد از انقلاب ميتواند با عكس روايت و به دنيا عرضه شود. سهم تبادل اطلاعات عكس چند برابر متن است كه عكاسان نبايد از آن غافل بمانند.
دكتر خاموشي ادامه داد: حوزه هنري خانه هنرمندان متعهد است كه بر اساس بيانات امام خميني (ره) و فرمايشات مقام معظم رهبري در باب هنر متعهد فعاليت ميكند. عكاسان حوزه نيز بايد هر چه بيشتر در اين رسالت ايفاي نقش كنند. زيرا رسالت جشنواره "ما ميتوانيم" نشان دادن توانمندي جمهوري اسلامي و مجاهدتهاي نسل انقلاب براي داشتن ايراني سربلند است.
در ادامه مراسم از دو كتاب "آئينههاي ايران" و "صنعت و هنر ايراني" با حضور بيژن بنياحمد و علي شقاقي رونمايي شد و سپس بنيانيان با اشاره به اهداف جشنواره عكس "ما ميتوانيم" گفت: اميدوارم عكاسان ما با توجه به توانمنديهاي ايران خالقان اين عرصهها را فراموش نكنند.
رئيس حوزه هنري ادامه داد: اگر امروز سند افتخار ما توسط عكاسان روايت ميشود جا دارد كنار اين توانمنديها ما عكسهاي زنان و مردان خالق اين توانمندي را نيز ثبت كنيم. زيرا در پشت اين مجاهدت هنرمندان، پژوهشگران و محققين متعهدي هستند كه بايد به جهان معرفي شوند.
وي افزود: عكاسان ما بايد به نشان دادن اخلاق ايراني اسلامي نيز توجه داشته باشند. اخلاقي كه امروز نشانههاي بسياري براي دنيا دارد. عكس بيعت همافران با امام (ره) پرتوي نيز همين كار را كرد. اين عكس نشاندهنده ارتباط با ولايت ايرانيان است كه در طول تاريخ هيچگاه حكومتهاي پادشاهي نتوانستند آن را از بين ببرند.
اين مراسم با اهداي جوايز برگزيدگان دومين جشنواره عكس سراسري "ما ميتوانيم" ادامه يافت. بر اين اساس اسماعيل داوري، دانيال زيرك و جاويد نيكپور اول، دوم و سوم شدند. در خاتمه مراسم نمايشگاه عكس اين جشنواره در نمايشگاه دائمي خانه عكاسان واقع در حوزه هنري گشايش يافت. اين نمايشگاه تا پايان بهمنماه ميزبان علاقمندان است.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]