واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي مالك اشتر:
خبرگزاري فارس: عضو هيئت علمي دانشكده آمايش و پدافند غيرعامل دانشگاه صنعتي مالك اشتر گفت: دسترسي به دريا ابزاري مهم براي نمايش توان ملي و اقتدار يك كشور است.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، حبيبالله سهامي صبح امروز در جمع اساتيد دانشگاه گيلان به بررسي شاخصهاي سنجش تهديد و تحليل امنيت بنادر مبتني بر الگوي ارزيابي آسيبپذيري اشاره كرد و اظهار داشت: بنادر دژهاي نظامي نيستند و به عنوان مراكز تجاري و صنعتي باز، زيرساختي آسيبپذير در مقابل دشمن دارند.
وي دسترسي به دريا براي رشد و توسعه اقتصادي را حياتي عنوان كرد و افزود: دريا ابزاري مهم براي نمايش توان ملي و اقتدار يك كشور است.
سهامي با بيان اينكه بنادر در ايجاد و حفظ اتصال دريا نقش اساسي دارند، تصريح كرد: حمله موثر عليه زيرساختهاي دريايي حياتي اين قابليت را دارد كه موجب اختلال و آسيبهاي اقتصادي گسترده در سطح ملي شود و تلفات و صدمات بسيار به بار آورد.
عضو هيئت علمي دانشكده آمايش و پدافند غير عامل دانشگاه صنعتي مالك اشتر بنادر را اهداف منطقي براي دشمن دانست و خاطرنشان كرد: نابودي بنادر ميتواند تاثير قابل توجهي بر ملت و كشور داشته باشد.
وي ادامه داد: به منظور آمادگي و واكنش بخشهاي مختلف بنادر در برابر حمله نيروهاي نظامي خارجي و تهديدهاي دشمنان داخلي، توجه به اصول پدافند غير عامل با هدف به حداقل رساندن صدمهها و تلفات جاني، كاهش آسيب پذيري و خسارت به تاسيسات و تجهيزات دريايي و بندري بهويژه تجهيزات راهبردي و تاسيسات زيربنايي و همچنين پايدار كردن چرخه خدمات نقش حياتي و موثر دارد.
سهامي گستردگي فعاليت بنادر را منحصر بهفرد خواند و ابراز داشت: تحولات سريع فناوري و فرآيند توسعه اقتصادي و اجتماعي در بنادر حساس و پيچيده بوده و كارشناسان اقتصادي از آن به عنوان نيروي محركه توسعه ياد ميكنند و كارآمدي و توانمندي بنادر را زمينهساز توسعه همهجانبه كشورها ميدانند.
عضو هيئت علمي دانشكده آمايش و پدافند غير عامل دانشگاه صنعتي مالك اشتر موفقيتهاي راهبردي در زمينه رشد و توسعه اقتصادي را مديون سرمايهگذاري كلان در زيرساختها و تجهيزات بنادر و نيز توسعه مهارتهاي بندري عنوان كرد و گفت: جوامعي كه در اين مسئله حياتي سرمايهگذاري نكنند به مرور از قافله پيشرفت و توسعه دور ميمانند و براي برطرف كردن نيازهاي اوليه خود نيازمند استعمارگران شرق و غرب ميشوند.
وي يادآور شد: درس عبرتهايي كه از گذشته آموختهايم نشان ميدهد كه دفاع موثر، هماهنگي تاكتيكي موثر از طريق كنترل و چند عاملي و رعايت اصول پدافند غير عامل با تاكيد بر هماهنگي پايدار و پيوسته بين نيروي دريايي ارتش، سپاه ، عوامل حراست سازمان بنادر و دريانوردي و تمام عوامل و كاركنان ذيربط براي مقابله با شرايط اضطراري است.
سهامي اذعان داشت: تنوع تهديدها عليه بنادر و تعداد نهادهاي نظارتي قانوني كه به مراقبت از زيرساختهاي حياتي ميپردازند ايجاب ميكند كه يك سيستم گستردهتر كنترل و فرماندهي داشته باشيم تا اطلاعات چند عاملي را با همديگر تلفيق كرده و درك درستي از ظرفيتها و قابليتهاي چند نهادي داشته باشد و بتواند نيروهاي حاضر در عرصه را هدايت و رهبري كند.
انتهاي پيام/خ۲۰
دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 348]