تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850149562




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازخواني نقش بنياد NED در فتنه 88


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: بازخواني نقش بنياد NED در فتنه 88
خبرگزاري فارس: چند هفته پس از ناآرامي‌ها، "پاول رابرتز" معاون اسبق وزارت خزانه‌داري آمريكا در مصاحبه اختصاصي با مجله آمريكايي "فارين پاليسي" از نقش واشنگتن در بروز و ظهور آشوب‌ها و وقايع پس از انتخابات ايران و كمك مالي بنياد ملي براي دموكراسي (NED) به حاميان موسوي براي راه‌اندازي انقلاب رنگي در جمهوري اسلامي پرده برداشت.
مقدمه
به دنبال پيروزي محمود احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري سال 1388 و اغتشاشات پس از آن، ديدگاه ها و نقطه نظرات متعددي در خصوص نقش عوامل خارجي و مخصوصاً آمريكا در اين حوادث مطرح شدند. هر چند كه ديدگاه مداخله غرب در امور داخلي ايران از جانب غربي ها تكذيب شد اما مي توان شواهد و مدارك مستدلي يافت كه نشان مي دهد كه واقعيت برخلاف ادعاهاي آنان است. نمونه اين دخالت ها را مي توان در فعاليت هاي بنياد اعانه ملي براي دموكراسي[1] (NED) يافت كه سناريوها و طرح هاي متعددي براي دامن زدن بر نا آارامي داخلي با هدف براندازي را دنبال مي كرد. در اين يادداشت نگاهي به فعاليت هاي اين بنياد خواهيم داشت.
بنياد اعانه ملي براي دموكراسي
بنياد اعانه ملي براي دموكراسي با شعار "آنچه براي آمريكا خوب است براي جهانيان هم خوب است" يكي از بزرگترين تأمين كننده هاي مالي فعاليت هاي مخالفين كشورهاي ديگر پشت نقاب دموكراسي بوده و هر چند نهادي نزديك به محافل نومحافظه كار و دست راستي است ولي مورد حمايت هر دو حزب آمريكا است. هدف از تشكيل آن هم نيز اشاعه سيستم حكومتي و دموكراسي مدنظر آمريكا در ديگر كشورها مخصوصاً كشورهاي مخالف آمريكا از طريق اعطاي كمك هاي مالي به احزاب، رسانه ها، مخالفين و ... مي باشد. گفته مي شود كه مهمترين ابزار ايالات متحده در جنگ نرم عليه كشورهاي ديگر است كه حتي در مواردي اقدامات سخت همچون كودتا در كشورهاي امريكاي لاتين را هم به عهده داشته است.
صاحب نظران بر اين اعتقادند كه هدف از فعاليت هاي اين بنياد روي كار آوردن سياستمداران و احزاب سياسي همسو با آمريكا در كشورهاي ديگر است[2]. اين بنياد در سال 1983 تشكيل شد و هدف از تشكيل آن هم اين بود كه فعاليت هايي كه سيا براي سالها به صورت پنهان انجام مي داد اين سازمان در آشكارا و با لفافه دموكراسي انجام دهد[3].
با اين آشنايي مختصر در ادامه به نقش اين بنياد در اغتشاشات سال 88 خواهيم پرداخت.

بنياد اعانه ملي براي دموكراسي و فتنه 88
پيشتر گفته شد كه صاحبنظران متعددي بر نقش آمريكا در اغتشاشات داخلي ايران تأكيد داشتند چيزي كه دولت آمريكا آن را تأييد نمي كرد. اما سابقه تاريخي سياست خارجي امريكا در قبال ايران چه قبل از انقلاب اسلامي و چه بعد از آن اين فرضيه را تأييد مي كند كه آمريكا از عوامل خارجي اصلي در اين حوادث بود و فعاليت هاي پشت پرده زيادي را براي روي كارآوردن طرفداران خود در ايران انجام داد. نمونه اين سياست هاي مداخله گرايانه را حتي قبل از انقلاب هم مي توان يافت. حتي خود باراك اوباما در سخنراني خود در قاهره به اين سياست اذعان كرد كه دولت آمريكا از طريق سيا در كودتايي حكومت مردمي مصدق را در سال 1953 سرنگون كرد[4].
اين سياست خصمانه و مداخله جويانه با پيروزي انقلاب اسلامي و سرنگوني متحد استراتژيك آمريكا در ايران بسيار تشديد شد و حتي كار به جنگ نيابتي كشيد و صدام از طرف جبهه معاندان جمهوري اسلامي جنگ 8 ساله اي را به ايران تحميل كرد به اين اميد كه اهداف استعماري غرب را در ايران برآورده نمايد و حكومت نوپاي اسلامي را از پا بياندازد. با شكست در اين رويارويي، جبهه مخالفان نظام اسلامي در ايران روي به ترفند هاي ديگري آوردند از جمله اعمال تحريم هاي سياسي و اقتصادي و حمايت از مخالفان داخلي و سناريوهايي چون فروپاشي از درون.
اين سياست هاي خصمانه كه با هدف براندازي حكومت اسلامي پيگيري مي شد معمولاً هدف خود را به آشكارا تغيير حكومت اعلام نمي كردند اما جورج بوش پسر حداقل اين جرأت را داشت كه بحث "تغيير رژيم" در ايران را علني سازد و آن را به گفتمان اصلي سياست خارجي آمريكا در مقابل ايران تبديل سازد. اين سياست توسط جانشين بوش يعني اوباما هم پيگيري مي شود و حتي در روزهاي اخير هم به اوج خود رسيده است و رويارويي آمريكا با ايران به نقطه اي رسيده است كه خيلي از تندروها در آمريكا طي روزهاي اخير بر طبل جنگ با ايران كوبيده اند و آن را تنها راه مطمئن براي براندازي دانسته اند. به هر حال با توجه به اين موارد و سياست محوري آمريكا مبني بر براندازي حكومت اسلامي در ايران، ناگفته مي توان حدس زد كه در جريان ناآرامي هاي بعد از انتخابات 1388، نهادها و موسسات آمريكايي كه NED هم از مهمترين آنها است چه نقش مخربي را ايفا كرده اند.
گفتيم كه NED يكي از ابزارهايي است كه آمريكا از آن براي دخالت در امور داخلي كشورهاي ديگر استفاده مي كند و اين امر در جريان انقلاب هاي رنگي در كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز و حتي اروپاي شرقي مشهود بود. بودجه اين نهاد، هم از جانب دولت تأمين مي شود و هم از طرف منابع غير دولتي.
به اعتراف خود بنياد كه در وب سايت آن موجود است اين بنياد طي سال هاي اخير كمك هاي مالي زيادي را در اختيار گروه هاي مخالف ايران قرار داده است و نمونه آن اعطاي كمك 345 هزار دلاري به بنياد عبدالرحمن برومند در فاصله سالهاي 2002تا 2007 است[5] كه از گروه هاي مخالف حكومت ايران در واشنگتن است.
جمهوري اسلامي ايران يكي از كشورهاي اصلي در برنامه هاي مورد نظر بنياد ملي دموكراسي مي باشد. طي ساليان گذشته بيش از 20 پروژه از سوي NED در مورد ايران به اجرا درآمده است. برخي از پروژه هاي آنها در راستاي جنگ نرم عليه جمهوري اسلامي ايران عبارت است از:
الف ـ تأسيس بنياد خصوصي غيرانتفاعي در سال ۱۹۹۵ جهت ايجاد دموكراسي در ايران با پيگيري معيارهاي جهاني حقوق بشر.
ب ـ تدوين لوايح آزادي و دموكراسي در ايران.
ج ـ جريان شناسي روشنفكري در ايران.
د ـ حقوق بشر، حقوق كارگران، اصناف و زنان در ايران.

با وجود اين همه سرمايه گذاري و برنامه ريزي براي پيشبرد اهداف شوم خود در ايران، اين بنياد به مانند ديگر نهاد هاي دولتي و غيردولتي غربي نتوانسته اند به دستاورد قابل توجهي دست يابند.
در اين ارتباط حتي هوشنگ امير احمدي در مصاحبه با راديو فرانسه اهداي جايزه بنياد اعانه ملي براي دموكراسي به فتنه گران 88 و حمايت آمريكا از آنان را به نوعي دخالت در امور داخلي ايران مي داند. وي اعتقاد دارد كه اين خط مشي جديد آمريكا يك اشتباه سياسي بزرگ است.
وي معتقد است كه هرچه بيشتر آمريكا از هر جنبشي در ايران حمايت كند، بهمان اندازه آن جنبش خرابتر و ضعيف ترخواهد شد. اميراحمدي مي گويد كه بنابراين اين چرخش سياسي آمريكا هيچ تأثير مثبتي بر روي جريان برانداز داخلي نخواهد داشت. اما تأثير منفي آن درآمريكا كاملاً مشهود است. اگر در زمينه سياست خارجي نسبت به ايران آمريكا تا كنون فرصت هايي وجود داشته، با اين چرخش تمامي اين فرصت ها از دست خواهند رفت.[6]
آنگونه كه در گزارش كمسيون اصل90 مجلس شوراي اسلامي درباره فتنه 88 نيز آمده، «90%بودجه اين بنياد از كنگره آمريكا تأمين مي‎شود. اين موسسه بودجه موسساتي همچون بنياد برومند، مشاركت آموزشي زنان، نايك، موسسه دموكرات ملي، موسسه جمهوري خواه ملي N.R.I را تأمين مي‎كند كه تمامي اين موسسات در گزارش معاون خارجي وزارت اطلاعات به طور مجزا نام برده شده‎اند» .
از جمله افرادي كه به عنوان محقق ميهمان به اين بنياد دعوت شده‎اند مي‎توان به‎ هاله اسفندياري، لادن برومند، رامين جهانبگلو، سيامك نمازي، حسين بشيريه، علي افشار، منوچهر محمدي، مهناز افخمي، تريتا پارسي و مهرانگيز كار اشاره نمود.
به اذعان بسياري از تحليلگران غربي نقش اصلي بنياد N.E.D در پروژه تلاش جهت انقلاب رنگين در ايران در بعد سرمايه‎گذاري هاي مالي‎اش است.[7]
اقدامات مخرب اين بنياد در ايران وجوه مختلفي داشته است كه از آن جمله مي توان به ارتباط گيري با مخالفان و معاندان نظام، كمك هاي مالي، سياسي، آموزشي و اعطاي بورسيه ها و جوايز مختلف به اين افراد اشاره كرد. با وقوع حوادث 11 سپتامبر و تمركز آمريكا بر خاورميانه در قالب شعار " اشاعه دموكراسي" در خاورميانه، فعاليت هاي اين بنياد در ايران هم به شدت رو به گسترش گرفت.
در اين ارتباط، كارل گرشمن رئيس اين بنياد در طي نطقي اظهار داشت كه چشم انداز گسترش دموكراسي و حمايت از اصلاح طلبان مخالف حكومت ها در خاورميانه در ايران از ديگر كشورها درخشان تر است و به اين ترتيب مشروعيت انقلاب اسلامي را مي تواند زير سوال ببرد.[8]
با روي كار آمدن جرج بوش تلاش هاي آمريكا براي تغيير رژيم در ايران تشديد شد و با توجه به اين هدف، بهترين نهادي كه مي توانست دولت وي را در راه رسيدن به هدفش ياري دهد بنياد اعانه ملي براي دموكراسي بود. با اين هدف، اين بنياد كمك هاي مالي زيادي را از آمريكا دريافت كرد تا به گروه ها و افراد مخالف حكومت ايران كمك كند. به اذعان خود كاندوليزا رايس، وزير خارجه وقت آمريكا، بنياد اين هدف را دنبال مي كرد كه بتواند اپوزيسيون داخلي و خارجي را سامان دهد و حتي آموزش هاي لازم را هم به آنها اعطا كند.
در اين ارتباط، ند (NED) در حوادث پس از انتخابات وطيفه هدايت و آموزش مخالفان را به عهده گرفته بود و در اين راه از هيچ كوشش فروگذار نبود. اين بنياد در ادامه راه خود، كتابي به زبان فارسي را در وب سايت خود قرار داده است كه ترفندهاي جديد را براي اغتشاشگران آموزش مي دهد.
بنياد اعانه ملي براي دموكراسي با انتشار كتابي با عنوان "از ديكتاتوري تا دموكراسي چارچوبي نظري براي كسب آزادي" شيوه هاي آشوب و نافرماني مدني را به مخاطبان فارسي زبان خود آموزش مي‌دهد.
نويسنده اين كتاب كه از كارشناسان ارشد بنياد ملي دموكراسي است همچنان مدعي شده است: «من تلاش نموده ام با دقت به كاراترين روش ها براي شكست دادن ديكتاتوري‌ها بيانديشم . روش‌هايي كه تا حد امكان كمترين رنج را به افراد وارد كند و تا حد ممكن باعث از ميان رفتن جان انسان‌ها نشود.[9]
تلاش هاي اين بنياد براي آموزش شهروندان ايراني براي مخالفت با حكومت به همين جا ختم نشده و اين بنياد همچنان بر ادامه انتشار كتاب و گزارش هاي آموزشي به زبان فارسي پافشاري مي كند. در ادامه اين روند، ند دست به انتشار دو جلد كتاب ديگر به زبان فارسي نموده است با عناوين "راهنماي حقوق خانواده" و "مبارزۀ مسالمت آميز، پنجاه نكتۀ اساسي".
آشنايي با مفاهيم و مولفه‌هاي بنيادين جامعه مدني ، يادگيري حقوق مدني و روش‌هاي دستيابي به آن، راهكارهاي تقويت و گسترش جامعه مدني، شناسايي حوزه‌هاي تعارض و سازگاري جامعه مدني با دولت و افكار عمومي، روش‌ها و فنون نهاد سازي، آشنايي با اسناد و كنوانسيون‌ها و همچنين قراردادهاي بين‌المللي در خصوص حقوق مدني، شناخت شيوه هاي حل مشكلات پيش روي حقوق مدني از جمله اهداف در نظر گرفته شده اين بنياد آمريكايي براي مخاطبان فارسي زبان است.
كتاب راهنماي حقوق خانواده داراي هفت فصل است كه حقوق و مسائلي از قبيل ازدواج و مسائل زناشويي، حضانت و حقوق اطفال، انحلال ازدواج(طلاق و مسائل پيرامون آن) مسائلي هستند كه به طور خلاصه به آنها اشاره شده است. اما مهمترين بحثي كه مي توان در اين خصوص به آن اشاره كرد تأكيد بنياد براي آسان ساختن راه هاي طلاق و فروپاشيدن نهاد خانواده در ايران. كتاب «مبارزه‌‌ مسالمت آميز،۵۰ نكته‌ي اساسي» راهنماي عملي براي‌ مبارزه مسالمت‌آميز اجتماعي است كه به مباني ابتدايي و نحوه به‌كار بستن عملي آن‌ها در كارزارهاي اجتماعي مي‌پردازد.
نكته جالب اينكه در فتنه سال 88 و حوادث پس از انتخابات، سران فتنه خارج نشسن كه خود را اتاق فكر فتنه سبز معرفي كردند، از تمامي اين اصول مبارزه بدون خشونت استفاده كردند و با انتشار آن بر روي سايت‌هاي مختلف سعي كردند كه اغتشاشگران را عليه نظام بشورانند[10].
برنامه بنياد براي سازمان دهي مخالفان حكومت ها به كمك هاي مادي صرف محدود نمي شود. اين بنياد سالانه تعدادي از اين مخالفان را از اقشار مختلف جامعه از روزنامه نگاران، نخبگان علمي و فرهنگي و ... تحت عناوين متعددي مورد حمايت هاي مادي و معنوي خود قرار مي دهد و به اصطلاح با عنوان پژوهشگر ميهمان آنان را در راستاي اهداف خود و دولت آمريكا آماده مخالفت با حكومت هاي كشورها مي نمايد و در اين راه آموزش هاي مختلف را هم در اختيار آنان قرار مي دهد. چرا كه اين افراد بايد در زمان بحران توانند هدايت حداقل تعدادي از مردم را به عهده گيرند. در اين ارتباط از ايران هم افراد متعددي در اين خصوص از حمايت هاي بنياد بهره مند شده اند كه مي توان از هاله اسفندياري، رامين جهانبگلو، مهرانگيز كار و ... نام برد. بر اساس آمارهاي منتشره، تعداد افرادي كه از ايران از اين حمايت ها بهره مند شده اند بيشتر از ساير كشورهاست. علاوه بر اين ند در سال 2010، "جايزه دموكراسي" خود را به جريان فتنه ايران اختصاص داد و بدين ترتيب حمايت خود را از اين جريان به كمال رساند.
گزارش كمسيون اصل 90 مجلس در خصوص فتنه 88 نيز بر اين موضوع مهر تأييد مي زند كه آورده:
«90 درصد بودجه صندوق اعانه ملي براي دموكراسي ( N.E.D ) از كنگره آمريكا تأمين مي‎شود و اين موسسه بودجه موسساتي همچون بنياد رند، مشاركت آموزشي زنان، نايك، موسسه دموكرات ملي، موسسه جمهوري خواه ملي N.R.I را تأمين مي‎كند».
در گزارش كميسيون اصل90 مجلس از هاله اسفندياري، لادن برومند، رامين جهانبگلو، سيامك نمازي، حسين بشيريه، علي افشار، منوچهر محمدي، مهناز افخمي، تريتا پارسي و مهرانگيز كار به عنوان افرادي كه به عنوان محقق ميهمان به اين صندوق دعوت شده‎اند نام برده شده است.
اين گزارش مي افزايد: به اذعان بسياري از تحليلگران غربي نقش اصلي بنياد N.E.D در پروژه تلاش جهت انقلاب رنگين در ايران در بعد سرمايه‎گذاري هاي مالي‎اش است.[11]
با توجه به حضور موثر ند در بروز انقلاب هاي رنگين در كشورهاي پيراموني روسيه نظير اوكراين و يا گرجستان، و پس از اعترافات بازداشت شدگان عوامل فتنه 88، ارتباط آنها با بنياد ند و نقش آن در آشوب هاي ايران بيش از پيش آشكار تر شد.با مقايسه فتنه 88 با انقلاب هاي رنگين در ديگر كشورها مشخص مي شود كه برنامه‌اي از پيش طراحي شده براي اجراي انقلاب مخملي، از سوي عده‌اي افراطي و فرصت‌طلب با حمايت‌هاي غرب و آمريكا وجود داشته است.
در جريان وقوع اين اتفاقات، عده‌اي مطرح شدن مسئله تلاش براي اجراي انقلاب مخملي در ايران را جدي نگرفته و آن را توهم قلمداد مي‌كردند در حالي كه علاوه بر انطباق و مشابهت‌هاي قابل توجه اين دو جريان، اظهارات مقامات دولتي و كارشناسان غربي و اعترافات عناصر بازداشت شده داخلي پس از اين وقايع، صحت اين ادعا را تائيد كرد.
چند هفته پس از ناآرامي‌ها، "پاول رابرتز" معاون اسبق وزارت خزانه‌داري آمريكا در مصاحبه اختصاصي با مجله آمريكايي "فارين پاليسي" از نقش واشنگتن در بروز و ظهور آشوب‌ها و وقايع پس از انتخابات ايران و كمك مالي بنياد ملي براي دموكراسي (NED) به حاميان موسوي براي راه‌اندازي انقلاب رنگي در جمهوري اسلامي پرده برداشت.

وي در اين زمينه مي‌گويد: "رئيس بنياد ملي براي دموكراسي، 11 ژوئن يعني پيش از برگزاري انتخابات در ايران اعلام كرد كه صحبت از يك انقلاب سبز در ايران است. NED در طول دهه گذشته ميليون‌ها دلار صرف گسترش انقلاب "رنگي" در كشورهايي چون اوكراين و گرجستان كرده تا تكنيك‌هاي ارتباطي و سازماني مدرن را به كارگران آموزش دهد. اكنون نيز بخشي از اين پول به دست حاميان موسوي كه مرتبط با سازمان‌هاي غيردولتي در خارج از ايران هستند و NED بودجه آن‌ها را تامين مي‌كند، رسيده است."
از سوي ديگر، هل سي دال رئيس "مركز مطالعات سياست خارجي داگلاس" و سارا آليسون معاون "بخش مطالعات دفاعي و خارجي" بنياد "هريتيج" طي يادداشت‌هايي در پايگاه اينترنتي اين بنياد، در همين ايام با اذعان به هدايت انقلاب‌هاي رنگين توسط آمريكا، به دليل ناكامي در اجراي پروژه انقلاب مخملي در ايران به سبب استفاده كمتر از اينترنت در هدايت آشوب‌هاي ايران، از اوباما انتقاد كردند[12].
پيش از انتخابات ايران، كنت تيمرمن، يكي از نئومحافظه‌كاران در نوشته‌هاي خود فاش ساخته بود كه "انقلاب رنگيني" در حال ساماندهي است. او نوشته بود: "صحبت‌هايي از انقلاب سبز" در تهران وجود دارد. سازمان تيمرمن، "بنياد دموكراسي"، كه زير مجموعه‌اي از بنياد ملي براي دموكراسي NED است، در جهت تشويق دموكراسي آمريكايي در ايران تأسيس شده است. بر اساس اظهار تيمرمن، NED به گروه‌هاي طرفدار موسوي كه با گروه‌هاي غيردولتي خارج از ايران در ارتباط بودند كمك مالي مي كند. تيري ميسان،‌ تحليل‌گر مشهور غربي كه كتاب‌هاي او درباره 11 سپتامبر و معماهاي پيرامون آن وي را به شخصيتي مشهور تبديل كرد، نيز دريافت مشابهي با آن چه كه پل رابرتز ارايه كرد، دارد. وي طي مقاله‌اي كه در پايگاه اينترنتي "ولترنت" نوشت، "انقلاب سبز" تهران را جديدترين نسخه از "انقلاب‌هاي رنگي" دانست. انقلاب‌هايي كه آمريكا را قادر ساخته بدون نياز به استفاده از زور، در چندين كشور حكومت‌هاي دست نشانده خود را بر سر قدرت آورد. او در تبيين اين مسئله مي‌نويسد: «ابتدا در سال 2007 يك بودجه چهارصد ميليون دلاري از سوي كنگره براي سازماندهي يك "تغيير رژيم" در ايران به تصويب رسيد. اين علاوه بر بودجه‌هاي NED، USAID، سيا و ديگران بود. به اعتقاد وي دولت بوش پس از تأييد تصميم اتخاذ شده از سوي ستاد مشترك ارتش مبني بر عدم انجام حمله نظامي به ايران، تصميم گرفت يك انقلاب رنگي در ايران راه بيندازد».[13] اين گزينه سپس مورد تأييد دولت اوباما قرار گرفت. با توجه به اين موارد بايد گفت كه بنياد ند از مهمترين عوامل خارجي پشت پرده فتنه 88 بود و با حمايت هاي مادي، معنوي و آموزشي خود سعي در پيش بردن اهداف از پيش تعيين شده يعني تغيير نظام سياسي ايران داشت.

[1]- National Endowment for Democracy

[2] - فواد ايزدي و عباس كاردان، "بنياد ملي براي دموكراسي"، گزارش راهبردي فارس، تهران، موسسه فرهنگي خبرگزاري فارس،ص 14.

[3] - پيشين، صص 43-42

[4] - http://www.whitehouse.gov/the_press_office/Remarks-by-the-President-at-Cairo-University-6-04-09/

[5] http://www.iranrights.org/

[6] -http://cheragh88.blogfa.com/post-1166.aspx

[7] -http://www.khabaronline.ir/detail/191578/

[8] -ايزدي، پيشين، ص 35.

[9] http://eshraf.ir/index.php/cyberspace/246-1389-12-13-15-22-21

[10] http://eshraf.ir/index.php/cyberspace/245-1389-12-13-15-01-31

[11] http://www.irna.ir/News

[12] http://www.bangdad.com/bangdad/pages/details.asp?id=719

[13] http://www.farsnews.com/printable.php?nn=8910111081

دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 495]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن