واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب
برگزيده فرهنگ قرآن
(جلد چهارم)
تهيه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، مركز فرهنگ و معارف قرآن
مؤسسه بوستان كتاب، قم
چاپ اول: 1390
607 ص ـ 12000 تومان
«فرهنگ قرآن» بزرگترين معجم معنايي قرآن كريم است كه با بيش از دو هزار موضوع اصلي و هزاران موضوع فرعي به وسيله محققان مركز فرهنگ و معارف قرآن در 33 جلد ارائه شده است.
اثر حاضر «برگزيده فرهنگ قرآن» ميباشد كه در چهار جلد خلاصه شده است؛ به اين صورت كه فيشها، متن آيات و توضيحات مربوط به برداشتها حذف شده و فقط به شناسهها، نمايهها و نشاني آيات اكتفا شده است. هدف از اين كار، آسانسازي بهرهگيري و امكان حمل اين اثر براي مبلغان و استاداني است كه ناچارند در سفر يا هنگام تدريس از آن بهرهگيرند.
در بخشي از پيشگفتار اثر حاضر آمده است: «قرآن مجيد، بيآنكه گذشت زمان چيزي از آن بكاهد يا مرور ايام آن را از پاي درآورد، و بيآنكه موجهاي تغيير و تبديل، لفظ و معناي آن را آشفته سازد، همواره هدايتگر انسانها در همه ادوار تاريخ بوده است.
اين كتاب الهي با همان الفاظ ثابت كه از روز نخست به ميان آورد و با همان ادبيات كهن و مرسوم، هميشه صدرنشين هر محفلي است كه در آن نكته تازه گفته ميشود يا دانش نو پرده از رخسار برميدارد.»
روش پژوهش
و تحقيق متون
دكتر يحيي وهيب جبّوري
مترجم: رضوان باغباني
ناشر: كتاب توت
چاپ اول: 1390
204ص ـ 4000 تومان
كتاب حاضر در سه فصل سامان يافته است. فصل اول به بررسي روش تحقيق نزد پژوهشگران معاصر اختصاص دارد كه در آن به شناخت روش تحقيق و مفهوم آن، ويژگيهاي تحقيق، ويژگيهاي محقق خوب، گامهايي كه از زمان انتخاب موضوع تا پايان آن بايد برداشت و اطلاعات، فوايد، تجربهها و نكتههايي كه با روش تحقيق مرتبط است، ميپردازد.
در فصل دوم به بررسي روش تحقيق در ميراث قديم، شناخت مفهوم تحقيق، ويژگيهاي محقق، ويژگيها و روشهاي تأليف، آداب معمول در تأليف و حرفه تأليف نزد دانشمندان مسلمان پرداخته ميشود. در اين زمينه فقط به مسائلي اشاره ميشود كه نمايانگر حقيقت و مباني پژوهش است. همچنين در اين فصل، ضمن بررسي كتابهاي كهن، اصول روش تحقيق مؤلفان آنها بيان ميشود.
فصل سوم به چگونگي تحقيق متون اختصاص يافته است. اساس كار در اين فصل، تجربه علمي در زمينه تحقيق نسخههاي خطي، بهرهمندي از كتابهاي تحقيق شده توسط پژوهشگران برجسته عرب و غيرعرب نسل گذشته بوده است؛ همچنين از كتابها و مقالههايي كه درباره قواعد و مباني تحقيق متون تأليف گرديده، استفاده شده است.
هدف از تأليف اين كتاب آن است كه راهنماي دانشجويان تمام مقاطع تحصيلي و بقيه پژوهشگران در مراحل ديگر باشد، لذا خطاب مؤلف در كتاب به پژوهشگر و محقق، صرف نظر از تحصيلات اوست.
طلوع نور
فصلنامه تخصصي مذاهب و فرق اسلامي مجتمع آموزش عالي امام خميني(ره) ، با عنوان «طلوع نور» منتشر شد.
در اين شماره مقالات زير درج يافته است: حوزه و علوم انساني (محمد مهدي گرجيان)، اصول حاكم بر گفتگو و همزيستي با پيروان اديان (مهدي رستمنژاد)، طرقشناسي روايات غديرخم و پاسخ به شبهات (سيد لقمان حكيمي و محمدعلي رضايي اصفهاني)، شروط شاهد در شهادت از ديدگاه فريقين (احمد مرادخاني، سيد روحالله موسوي)، تشكيك ماهوي از نگاه مكتب مشاء و اشراق و حكمت متعاليه (باقر شيرعلييف، حميدرضا رضانيا)، وحي و تجربه ديني از ديدگاه آيتالله جوادي آملي و دكتر سروش (محمد حسين فصيحي، ابوالفضل كياشمشكي)، اگزيستانسياليسم و اصالت وجود (علي فتحي).
در مقاله «اصول حاكم بر گفتگو و همزيستي با پيروان اديان» ميخوانيم:
«گفتگوي اصيل و توأم با احترام متقابل، ميتواند هم معرفت ديني را تعميق بخشد و هم سوءظنهاي فيمابين را برطرف نمايد و هم از استفاده ابزاري نظامهاي سلطه و قدرت از دين پايان دهد و در نتيجه عميقترين و پايدارترين صلح و همزيستي را به بشريت هديه كند. زيرا در مفهوم گفتگو، همانديشي با ديگران و بيرون آمدن از قلمرو تنها انديشيدن اخذ شده است.
بنابراين گفتگو مستلزم آزادانديشي و خروج از دايره تنگ فردگرايي است.
گفتگو يعني فرايند انديشيدن مشترك كه گاه با هدف تبيين و گستراندن انديشه و گاه به منظور تعميق و ريشهدار كردن
آن است.»
اقتصاد و رسانه
تأليف: علي سعيدي
ناشر: دفتر مطالعات و برنامهريزي رسانهها
چاپ اول: 1390
166ص ـ 2000 تومان
بروز تحولات در قرن بيست و يكم آنچنان سرعت يافته كه شايد بياغراق بتوان ادعا كرد حجم تغييرات و تطورات علمي و اجتماعي در دهه گذشته، به تنهايي برابر با ميزان تغييراتي است كه پيشتر، در چند قرن امكان ظهور مييافت. پيچيده شدن ساختارهاي جوامع و رشد فناوريها، به ويژه در عرصه ارتباطات و رسانه به گونهاي است كه بررسي آنها از يك بعد امكانپذير نيست.
با شكلگيري صنعت سينما، ظهور اينترنت و ماهواره و خروجيهاي آنها كه هر يك به نوعي درگير موضوعات و منابع اقتصادي هستند، لزوم شناخت ارتباط ميان علم اقتصاد و رسانه، بيش از پيش احساس شد و درآمدهاي حاصل از تبليغات رسانهاي، فروش اخبار، گزارشهاي خبري، فيلم، موسيقي و... موجب شد تا اين موضوع به سطح دانشگاهي و مطالعاتي نيز راهيافته و پژوهشگران مختلف درصدد برآيند تا به رابطه متقابل اقتصاد و رسانه بپردازند.
كتاب حاضر به ارتباط ميان اقتصاد و رسانه ميپردازد و وجوه مختلف آن را از زواياي گوناگون مورد بررسي، تجزيه و تحليل قرار ميدهد.
مؤلف در اين كتاب سعي كرده است با زبان رسانهاي و در چارچوب ادبيات آن و با لحاظ پيچيدگيها و فرايندهاي مختلف آن مفاهيم اقتصادي مرتبط با اين حوزه را به خوبي تبيين كند.
معرفت در دانشگاه اسلامي
سال پانزدهم، شماره سوم فصلنامه«معرفت در دانشگاه اسلامي»، در 190 صفحه و با بهاي 2000 تومان منتشر شد. در اين شماره ميخوانيم:
سخن فصل، نامهاي به سردبير (زهرا شوشتري)،تحولات باروري، تنظيم خانواده و سياستهاي جمعيتي در ايران(محمد جلال عباسي شوازي، ميمنت حسيني چاوشي)، درآمدي بر آمار ازدواج جوانان در ايران (اميرحسين بانكيپورفرد، مهدي كلانتري، زهرا مسعودينيا)، نگاهي به رشته فقه خانواده(احمد حاجيدهآبادي) ،همبيني رشتههاي خانواده در آموزش عالي ايران (محمد آتشك)، ارزيابي رشته حقوق خانواده (ليلا سادات اسدي)، بررسي رشته مطالعات خانواده (محمد اسحاقي)،تغييرات جمعيتي و بايستههاي واحد درسي جمعيت و تنظيم خانواده ( سيده فاطمه محبي، ستار پروين)،گزارش كارشناسي واحد درسي «جمعيت و تنظيم خانواده» ( فاطمه علي عسكري)، چكيده مقالات به انگليسي.
نشريه«معرفت در دانشگاه اسلامي» به صاحب امتيازي پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي به مدير مسئولي حجتالاسلام حبيب محمد نژاد و سردبيري حجتالاسلام دكتر عبدالحسين خسروپناه انتشار مييابد.
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]