تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828803307




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نخستين همايش استاني رياضي در اهواز برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نخستين همايش استاني رياضي در اهواز برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: استان‌ها

معاون آموزش متوسطه اداره‌كل آموزش و پرورش خوزستان در نخستين همايش استاني رياضي در اهواز گفت: معتقدم براي توسعه و رشد همه‌جانبه استان در حوزه آموزش نيازمند توسعه و سرمايه‌گذاري در دروس رياضي و علوم هستيم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)ـ‌ منطقه خوزستان ـ سيد بهزاد علوي در اين همايش كه روز جمعه (30 دي‌ماه) در گيت بوستان اهواز برگزار شد، اظهار كرد: در استان بايد در بخش نيروي انساني و آموزش و پرورش سرمايه گذاري بيشتري انجام شود. وي ادامه داد: براي بهبود كلي استان نيازمند ارتقاء وضعيت آموزشي و براي ارتقاء وضعيت آموزشي نيازمند بهبود و توجه كامل به دروس رياضي و علوم در مقاطع راهنمايي و متوسطه هستيم.

وي با بيان اين‌كه آزمون تيمز - سنجش دانش درس رياضي و علوم دانش‌آموزان مقاطع چهارم و پنجم ابتدايي و دوم و سوم راهنمايي و آزمون پلز - ميزان سوادخواندن دانش‌آموزان در اين پايه‌ها از عملكرد سنجش دانش دانش‌آموزان و عملكرد دستگاه تعليم و تربيت در هر كشور است، افزود: اين آزمون‌ها هر 4 تا 5 سال يك‌بار برگزار مي‌شود كه امسال آزمون تيمز در كشور ما و 60 كشور دنيا برگزار خواهد شد.

معاون آموزش متوسطه اداره‌كل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در سال 1995 تا 2007 شاهد رشد عملكرد علمي و مهارتي دانش‌آموزان ابتدايي كشورمان در دروس رياضي و علوم بوديم، ولي در مقاطع دوم و سوم راهنمايي عملكرد دانش‌آموزان ايران در دروس علوم پايه در سال 2007، در مقايسه با سال‌هاي گذشته افت كرد.

علوي درباره عملكرد و سنجش دانش‌آموزان دوره متوسطه اظهار كرد: امتحانات نهايي سال سوم متوسطه در آزمون كنكور سراسري از مهمترين شاخص‌هاي سنجش دانش‌آموزان متوسطه است.

وي با بيان اين‌كه درصد قبولي دانش‌آموزان متوسطه در امتحانات نهايي در خردادماه سال تحصيلي 90 ـ 89 به 56 درصد رسيد، ادامه‌داد: دانش‌آموزان متوسطه خوزستاني سال گذشته در امتحانات نهايي سال سوم توانستند در 17 درس از 22 درس رشته‌هاي رياضي، انساني و تجربي، ميانگين بالاتر از نمره كشوري را اخذ كنند.

معاون آموزش متوسطه اداره‌كل آموزش و پرورش خوزستان گفت: ميانگين نمره علمي درس رياضي دانش‌آموزان كشور ما در كنكور سراسري از سال 1385 تا سال جاري از 38 درصد به 16 درصد كاهش يافته است. هرچند كه درصد پذيرش دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها، با توجه به افزايش ظرفيت، از 42 به 52 درصد ارتقاء پيدا كرده‌است و اين نتيجه به ما نشان مي‌دهد كه رقابت در سطح پايين اتفاق مي‌افتد.

علوي با بيان اين كه در استان خوزستان از سال 86 هدايت تحصيلي با سه محور اصلي افزايش پوشش تحصيلي، افزايش كيفيت آموزش و هدايت مناسب تحصيلي دانش آموزان دنبال مي‌شود، افزود: در برنامه چهارم توسعه كشور، در بحث هدايت تحصيلي، بايد از كل دانش‌آموزان متوسطه، 39 درصد آن‌ها به رشته علوم انساني، 30 درصد به رشته رياضي و 31 درصد به رشته تجربي هدايت شوند. اين امر با توجه به نياز جامعه و استعداد دانش‌آموزان و بازار كار و توسعه همه‌جانبه كشور برنامه‌ريزي شده ‌است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌كل آموزش و پرورش خوزستان گفت: در سال‌هاي 87 تا 89 استان خوزستان رتبه دوم را در كشور از لحاظ تعداد افراد پشت كنكوري در رشته علوم انساني داشت، چون ظرفيت دانشگاه در اين رشته‌ها پر و تكميل شده و وضع بازار كار براي فارغ‌التحصيلان اين رشته نامناسب بود و همچنين ظرفيت دانشگاه‌ها در رشته‌هاي طلايي موردنياز جامعه را بيشتر افراد غير بومي پر كرده بودند.

علوي با بيان اين‌كه اگر هدايت تحصيلي در استان اصلاح نمي‌شد، توسعه و رشد آن هم امكان‌پذير نبود، ادامه‌ داد: مسئولان آموزش و پرورش در دو سال اخير براي ارتقاء كيفيت دروس علوم پايه در مقاطع راهنمايي و متوسطه فعاليت‌هاي زيادي انجام داده‌اند، اميدواريم با رفع اين چالش‌ها بتوانيم گام‌هاي موثري در جهت ارتقاء آموزش اين دروس در نظام آموزش و پرورش برداريم.

وي گفت: با اصلاح هدايت تحصيلي در استان خوزستان تعداد دانش‌آموزان متوسطه در رشته‌هاي علوم انساني از 60 درصد به 48 درصد و در رشته رياضي به 21 درصد بهبود يافت. سعي كرديم توسعه رشته علوم انساني در استان توسعه‌اي هدفمند باشد.

معاون آموزش و نوآوري اداره‌كل آموزش و پرورش خوزستان با بيان اين‌كه شرط لازم و كافي غني بخشيدن به روش‌هاي تدريس دروس پايه در مدارس است، اظهار كرد:‌ بايد در روش و شيوه تدريس معلمان تحول ايجاد شود.

علوي افزود: معلم قبل از آغاز تدريس بايد ارتباط عاطفي با دانش‌آموز برقرار كند تا دانش‌آموز با انگيزه بالا بتواند درس را فرا بگيرد. همچنين در بعضي از مدارس كشور ما معلمان رياضي به صورت تفهيمي و درك واقعي تدريس نمي‌كنند، بلكه رياضي را به روش تستي براي عبور از آزمون تيزهوشان، كنكور يا مسابقه و عبور از موانع به دانش‌آموزان تدريس مي‌كنند.

وي توضيح داد: اين‌گونه روش تدريس باعث مي‌شود كه دانش‌آموزان با مفهوم و درك واقعي درس رياضي آشنا نشوند و اين آسيب‌هاي جدي به نظام آموزشي كشور وارد مي‌كند.

معاون آموزش و نوآوري اداره‌كل آموزش و پرورش خوزستان گفت: بي‌توجهي به محتواي كتاب درسي، ‌عدم شركت دانش‌آموزان در حل مسائل به صورت گروهي و عمومي، تدريس دانش‌آموزان در كلاس‌هاي خصوصي بيرون از محيط مدرسه و پرداخت به كتاب‌هاي كمك درسي، از ديگر مشكلات در حوزه آموزش است.

علوي اظهار كرد: فراگيري درس رياضي يك مهارت است و اين مهارت با تمرين، حل مسئله و ممارست ايجاد مي‌شود. فراگيري مطالب به صورت واقعي باعث مي‌شود اعتماد به نفس، خودباوري و خوداتكايي در دانش‌آموزان افزايش يابد.

پروفسور كرم‌زاده:

آموزش و درك تخصصي رياضي بايد از پايه انجام شود

پروفسور كرم‌زاده هم در اين همايش استاني رياضي با بيان اين‌كه خانه رياضي استان از مهرماه امسال در شهرستان دزفول راه‌اندازي شد، گفت: در خانه رياضي بايد در زمينه جنبه‌هاي هنري، فكري و ايجاد علاقه و جذب بيشتر افراد به درس رياضي فعاليت شود.

به گزارش ايسناـ منطقه خوزستان‌ ـ پروفسور اميدعلي شهني‌كرم‌زاده عضو هيات‌علمي دانشگاه شهيد چمران و چهره ماندگار رياضي ايران در اين همايش اظهار كرد: كل دنيا در محتواي كتاب‌هاي رياضي مقطع دبيرستان تفاهم نظر دارند و به اهميت درس رياضي و آموزش آن در اين مقطع پي برده‌اند.

وي با بيان اين‌كه روش تدريس معلم در درس رياضي بايد با مفاهم ساده و روان و همراه با ايجاد انگيزه در دانش‌آموزان باشد، افزود: بعضي از معلمان، اين درس را فقط براي عبور دانش‌آموزان از سد كنكور تدريس مي‌كنند و هيچ‌گونه علاقه در جسم و روح دانش‌آموزان نسبت به اين درس ايجاد نمي‌كنند.

پروفسور كرم‌زاده گفت: خيلي از افراد از يادگيري و آموزش رياضي ترس نادرست دارند و وظيفه اصلي معلمان كم كردن يا از بين بردن اين ترس است.

وي با بيان اين‌كه خانه رياضي مكاني براي همه كساني است كه مي‌خواهند با رياضي ارتباط داشته باشند، توضيح داد: خانه رياضي مي‌توانند مكان تبادل نظر رياضيدان و كساني كه علاقه به درس رياضي دارند، باشد.

اين استاد دانشگاه ادامه‌داد: ما بايد به بچه‌ها و دانش‌آموزان بياموزيم كه با دانش كم هم مي‌توانيم رياضيدان باشيم. دانش كم در رياضيات خطرناك نيست و مي‌توان با دانش كم هم مسائل رياضي را حل كرد، تنها نياز به تمرين و مهارت است.

پروفسور كرم‌زاده اظهار كرد: ‌افرادي كه دانش كم از رياضيات دارند نبايد سراغ مسائل و نتايج عميق رياضي بروند، چون اگر نتوانند آن‌ها را حل و درك كنند، ممكن است دچار مشكل رواني شوند.

وي گفت: اين‌كه علم رياضي را چگونه و با چه روشي به دانش‌آموزان و دانشجويان منتقل كنيم، خيلي مهم است. بعضي از متخصصان آموزش رياضي با داشتن علم بالاي رياضي نمي‌توانند با دانش‌آموزان و معلمان ارتباط برقرار كنند و نمي‌توانند رياضي را به زبان ساده به آن‌ها منتقل كنند و اين يك مشكل است، پس بايد افراد متخصص فن بيان و روش يادگيري را فرا بگيرند.

پروفسور كرم‌زاده ادامه‌داد: روش آموزش و انتقال داده‌هاي رياضي بايد با زبان ساده و همراه با رسم شكل باشد،؛ اگر آموزش رياضي هم با رسم مشكل باشد، مطلب راحت‌تر و آسان‌تر در ذهن دانش‌آموزان سپرده مي‌شود. اين كار باعث مي‌شود علم رياضي به علم ديدني تبديل شود و همه‌ مي‌توانند از اين علم استفاده كنند.

اين استاد دانشگاه با بيان اين‌كه تدريس رياضي مهارت را به انسان آموزش مي‌دهد، افزود: معلم بايد تلاش كند تا به دانش‌ رياضي خود بيفزايد. ايجاد مسئله و سوال در رياضي مهم‌تر از حل آن است، اين كار باعث مي‌شود كه انسان ايده و فكر خود را به‌كار گيرد.

وي گفت: آموزش و درك تخصصي رياضي بايد از پايه انجام شود. بايد بستر و زمينه براي آموزش رياضي از مدارس از مقطع ابتدايي و راهنمايي انجام شود، مثلاً كسي كه از بچگي فوتبال بازي نكند، هر چه‌قدر هم باهوش باشد نمي‌تواند در سن بالا فوتبال را خوب ياد بگيرد و بازي كند،؛ رياضي هم اين چنين است. شكوفا شدن استعداد دانش‌آموزان و آموزش بهتر اين درس بايد از مقاطع پايين انجام شود.

عضو هيات‌علمي دانشگاه شهيد چمران:

IT نبايد به عنوان ابزار اصلي آموزش رياضي باشد

عضو هيات‌علمي دانشگاه شهيد چمران هم در اين همايش گفت: رايانه زاييده ذهن رياضيات است و رياضيات رايانه را ساخته و كشف كرده است.

به گزارش ايسنا، دكتر فريبرز آذرپناه، اظهار كرد: سرعت يكي از ويژگي‌هاي فناوري و اطلاعات است، ولي ذهن انسان براي فراگيري ظرفيت محدود دارد.

وي با بيان اين‌كه لازم است IT در آموزش رياضي بسيار سنجيده به كار گرفته شود، افزود: سرعت زياد و گنجايش ذهن جوانان‌ها محدود استف بنابراين اگر سنجيده به‌كار گرفته شود، بهتر است.

عضو هيات‌علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: فناوري و اطلاعات در كنار فكر خلاق بسيار مفيد بوده و مي‌تواند فكر خلاق را حمايت كند، اگر افراط شود به انحراف كشيده مي‌شود و فكر خلاق را از بين مي‌برد.

آذرپناه با بيان اين كه IT نبايد به عنوان ابزا اصلي آموزش رياضي باشد، ادامه‌داد: نبايد به گونه‌اي باشد كه انسان بدون آن خلع سلاح شود، در بعضي از كشورهاي اروپايي دانش‌آموزان و دانشجويان نمي‌توانند بدون رايانه و ماشين حساب، عمليات حساب را انجام دهند.

وي گفت: بعضي‌ها فناوري امروزي را يك خطر مي‌دانند، ولي به‌كارگيري فناوري و اطلاعات اهميت بسيار بالايي در پيشرفت علم دارد. كشور ما با توجه به پتانسيل موجود در آن بايد از فناوري و اطلاعات استفاده كند.

عضو هيات‌علمي دانشگاه شهيد چمران گفت: ميزان كاربرد IT براي دانش‌آموزان در هر مقطعي اهميت بسياري دارد كه بايد كارشناسان اين فن به اين امر رسيدگي كند.

وي درباره ايرادهاي IT گفت: ضعف زيان و محاسبه در جوانان و دانشگاه‌ها و مدارس به وضوح ديده مي‌شود، مثلا هر پروژه‌اي را كه به آن‌ها داده مي‌شود، از طريق اينترنت و رايانه تهيه مي‌كنند، بدون آن‌كه يك كلمه خودشان بنويسند و اين باعث مي‌شود املا، حساب و زبان آن‌ها ضعيف شود.

عضو هيات‌علمي دانشگاه شهيد چمران گفت: بدون شك كامپيوتر و مشتقات آن نمي‌تواند به صورت كامل در خدمت رياضي قرار بگيرد، بر عكس رياضيات به طور كامل در خدمت رايانه است. بايد استفاده ازIT در آموزش رياضي با دقت بالا و سنجيده انجام شود.

انتهاي پيام

شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن