واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در واكنش به اجرا نشدن مصوبات دولت قنبري خبر داد: احتمال تحريم بررسي بودجه 88 در مجلس
آفتاب: يك نماينده مجلس از احتمال تصميمگيري مجلس درباره تحريم بررسي بودجه 88 پس از قرائت گزارشهاي تفريغ بودجه 86 و 9 ماهه 87 خبر داد.
داريوش قنبري در گفتگو با خبرنگار اقتصادي آفتاب افزود: «علاوه بر تخلفاتي كه دولت در اجراي قانون بودجه 85 داشته و يك ميليارد دلار از مازاد درآمدهاي نفتي را به خزانه واريز نكرده است ظاهرا تخلفات ديگري نيز در اجراي قوانين بودجه 86 و 9 ماهه 87 انجام داده است كه به زودي در گزارشهاي تفريغ بودجه 86و87 در صحن علني قرائت خواهد شد».
نماينده ايلام با اعلام اينكه گزارش تفريغ بودجه 86 و 87 به موقع و طي دو هفته آينده در مجلس قرائت ميشود گفت: «در مجموع اين گزارشها بيانگر آن است كه دولت چندان به قوانين و مصوبات مجلس مقيد نبوده است».
قنبري با تاكيد بر اينكه ابهامات زيادي در ارتباط با هزينه كسري بودجه 86 و 9 ماهه 87 وجود دارد گفت: «نحوه اجراي قوانين بودجه نشان ميدهد كه دولت نهم نظارتپذير نيست و تلاش مجلس براي استفاده از سوال، تذكر و ساير ابزارهاي نظارتي با بيمهري دولت مواجه شده است».
وي واكنش اخير مقامات دولت در مورد گزارش تفريغ بودجه 85 از جمله برخوردهاي غيراصولي دولت نسبت به ابزارهاي نظارتي مجلس توصيف كرد و افزود: «منظور دولت از سياسي خواندن گزارش ديوان محاسبات از تفريغ بودجه 85 چيست؟ آيا مجلس ميخواهد با دولت سياسي برخورد كند در حالي كه اعداد و ارقام به طور مشخص و شفاف در اين گزارش آمده است».
نماينده ايلام ادامه داد: «انتظار مجلس از دولت در خصوص اين گزارش اين بود كه عجولانه برخورد نميكرد و پاسخ مشخص مستدلي در مورد ابهامات مطرح شده ارائه ميداد».
قنبري تاكيد كرد: «در حالي كه مجلس در انتظار پاسخ روشن دولت به ابهامات گزارش تفريغ بودجه 85 بود، اظهاراتي از سوي مقامات مطرح شد كه نشان ميدهد دولت نميخواهد توجهي به نقش نظارتي مجلس داشته باشد».
اين نماينده مجلس هشتم اظهار داشت: «دولت در سالهاي گذشته حاكي از آن است كه دولت ميخواهد بدون توجه به نقش و جايگاه مجلس، خود تصميمگيرنده و مجري باشد».
قنبري با اشاره به تخلفات دولت در بودجه سال جاري اعلام كرد: «بر اساس برخي گزارشها دولت به مصوبه مجلس در هنگام بررسي بودجه 87 مبني بر افزايش رديفها از 39 رديف لايحه به 260 رديف را در نظر گرفته است».
وي تصريح كرد: «در اين صورت يك تخلف بزرگ و آشكار از مصوبات مجلس و قانون صورت گرفته است و بر اساس آن نمايندگان در مورد ورود به بحث بودجه 88 و تحريم آن تصميمگيري خواهند كرد».
به اعتقاد قنبري در صورتي كه دولت مصوبه افزايش رديفهاي بودجه 87 به 260 رديف را ناديده گرفته باشد دليلي براي بررسي بودجه 88 در مجلس باقي نميماند چرا كه مصوبات مجلس تاثيري در آنچه كه دولت ميخواهد اجرا كند ندارد.
وي تصريح كرد: «زماني كه مصوبات مجلس تاثيري در تصميم دولت ندارد ورود مجلس به بحث بودجه و بررسي و اصلاح آن معنا و مفهوم پيدا نميكند. بنابراين نمايندگان در انتظار قرائت گزارش تفريغ بودجه 86 و 9 ماهه 87 خواهند ماند و بعد از آن در مورد ورود به بحث بودجه 88 تصميم ميگيرند».
به گفته قنبري در صورتي كه تخلفات دولت از بودجه در حد ناديده گرفتن رديفهاي تصويب شده در مجلس باشد نمايندگان بايد بررسي بودجه سال آينده را تحريم كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا بحث تحريم بررسي بودجه در بين نمايندگان مطرح شده است؟ گفت: «در هفته كاري اخير مجلس خبرهايي در مورد ناديده گرفتن رديفهاي تصويب شده در بودجه87 شنيده شد كه نمايندگان را بسيار ناراحت كرد و اين بحث در ميان آنان مطرح شد كه در بررسي بودجه 88 وارد نشوند».
نماينده ايلام تصريح كرد: «در صورتي كه دولت به مصوبات عمل نكند، مجلس را به بيكاري گرفته است اما مجلس وقت اضافي ندارد تا در بررسي بودجهاي كه تصميم نمايندگان مردم در آن بياثر است صرف كند».
قنبري در واكنش به سخنان الهام در مورد يك ميليارد دلار مازاد درآمد نفت كه به خزانه واريز نشده است، گفت: «اظهارات اخير سخنگوي محترم دولت در مجموع بيش از آنكه با واقعيت سازگاري داشته باشد توجيه عملي است كه اتفاق افتاده، اما با قرائت گزارش تفريغ بودجه 86 و 9 ماهه 87 مشخص خواهد شد كه اين ادعا تا چه حد با واقعيت قرين است».
اين نماينده مجلس ادامه داد: «دولت واكنش مناسبي به گزارش تفريغ بودجه 85 كه اولين گزارش تفريغ مربوط به دولت نهم محسوب ميشود نشان ندادند».
به گفته قنبري دولت بر اساس قانون بايد در مقابل عملكرد خود و ارقام بودجه پاسخگو باشد و سياسي دانستن گزارشهاي رسمي كفايت نميكند.
وي افزود: «دولت براي ادعاي خود در مورد يك ميليارد دلار درآمدهاي مازاد نفتي و اشتباه مجلس بايد مدرك ارائه كند در غير اين صورت با فرافكني و كليگويي نميتواند از بار مسئوليت خود بكاهد».
قنبري همچنين بودجه 88 را غيرواقعي دانست و گفت: «هزينه و درآمدها در اين بودجه با واقعيت سازگار نيست و اين بودجه قطعا با كسري مواجه خواهد شد».
به اعتقاد او بودجه 88 در بهترين حالت براي 9 ماه از سال كفايت ميكند و پس از آن به ارائه متمم بودجه نياز خواهد بود.
قنبري گفت: «مشكل ديگر بودجه 88 غير شفاف بودن آن است چرا كه از محل حاملهاي انرژي درآمد در نظر گرفته شده در حالي كه هنوز وضعيت يارانهها مشخص نيست».
نماينده ايلام ادامه داد: «گره زدن بودجه 88 و محاسبات آن به سرنوشت نامشخص لايحه هدفمند شدن يارانهها درست نيست و يك اشتباه بزرگ است كه دولت در تهيه بودجه 88 مرتكب آن شده است».
وي همچنين با اشاره به غيرواقعي بودن درآمدهاي مالياتي در بودجه 88 تصريح كرد: «در اين بودجه هم هزينهها و هم درآمدهايي كه از طريق هدفمند كردن يارانهها و ماليات محاسبه شده غيرواقعي است از طرف ديگر قيمت نفت در اين بودجه نيز با توجه به واقعيتهاي موجود و كاهش شديد آن مشكلاتي را ايجاد ميكند كه منجر به كسري خواهد شد».
وي همچنين پيشبيني كرد كه دولت براي رفع كسري و مشكلات بودجهاي خود در سال آينده به چاپ اسكناس بدون پشتوانه روي ميآورد.
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]