واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از سوي مركز مطالعات خليج فارس صورت گرفت/
خبرگزاري فارس: با توجه به لزوم مقابله همه جانبه با جبهه ضد ايراني، مركز مطالعات خليج فارس هماهنگ با منافع ملي جمهوري اسلامي ايران در سطح جهان فعاليتهاي بينالمللي خود در دفاع از نام تاريخي خليج فارس و مقابله با نامهاي جعلي را شدت بخشيده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، خليج فارس منطقه استراتژيكي است كه امروزه به مركز انرژي دنيا و تقابل قدرتهاي منطقهاي و فرامنطقهاي بدل شده است.
پيشينه تاريخي آن به قرن پنجم قبل از ميلاد باز ميگردد. از آن زمان كه داريوش بزرگ در كتيبه "شالوف" در مصر از آن به عنوان درياي پارس ياد ميكند و هزاران سال پس از وي نيز جامعه بينالمللي يعني يونانيها و روميها و پس از آنها روم شرقي و امراي عباسي و جغرافيادانان اسلامي نام خليج فارس را بر آن نهادند و در كتب تاريخي از جمله طبري، يعقوبي و مسعودي اين نام آمده و حتي پس از ورود پرتغاليها و اسپانياييها نيز شاهديم كه در اسناد آنها هم اين نام مورد استفاده قرار گرفته و در برههاي كه انگليسيها و فرانسويها وارد ميشوند نيز نام خليجفارس، همين بوده است.
اما امروز ديگر بر كسي پوشيده نيست كه حفظ منافع نامشروع جهان غرب به سركردگي استعمار انگلستان و قدرت آمريكا در خليج فارس با بهره جويي از ضعف و فقدان هويت ملي كشورهاي عربي حوزه خليج فارس با تغيير نامهاي جغرافيايي و تفرقه افكني و تزلزل در همگرايي كشورهاي منطقه بدست ميآيد.
بر همين مبنا با توجه به لزوم مقابله همه جانبه با اين جبهه ضد ايراني، مركز مطالعات خليج فارس "PGSC" به عنوان بزرگترين مركز خليج فارس شناسي پيشرو و هماهنگ با منافع ملي جمهوري اسلامي ايران كه مورد تقدير وزارت امور خارجه قرار گرفته و همچنين جوايز ارزندهاي را نيز در سطح كشور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص خليج فارس شناسي و مقوله جنگ نرم دريافت داشته، در سطح جهان فعاليتهاي بينالمللي خود در دفاع از نام تاريخي خليج فارس و مقابله با نامهاي جعلي را شدت بخشيده است.
لذا مجموعهاي از اقدامات هدفمند و ارزنده توسط بخش امور بينالملل مركز، سيد عباس مجتهدي مشاور ارشد مدير عامل مركز مطالعات خليج فارس در اين خصوص صورت گرفت.
در جهت دفاع از منافع كشور و هويت ملت بزرگ ايران مراكز مهم و تعيين كننده در خصوص نامها و نقشههاي جغرافيايي در سطح جهان شناسايي و مورد عمليات دفاع مستند و تثبيت نام خليج فارس صورت گرفت.
مراكزي همچون:
بزرگترين و معروفترين مؤسسه جغرافيايي جهان NATIONAL GEOGRAPHIC و انتشار كتاب انگليسي پاسخ به نشنال جئوگرافي.
بزرگترين توليد كننده كرههاي جغرافيايي جهان REPLOGLE
اولين مرجع حقوقي نامها (بخش نامهاي جغرافياي سازمان ملل)
اطلس انگليسي TIMES
DORLING KINDERSLEY انگلستان
UNIVERSITY OF OXFORD
اصلي ترين توليد كنندگان اطلسهاي مدرسهاي در شبه قاره هند و تركيه.
نتايج خلاصهاي از اين فعاليتها به شرح زير است:
1- تثبيت و يادآوري نام خليج فارس در NATIONAL GEOGRAPHIC ،REPLOGLE ، سازمان ملل متحد، دانشگاه آكسفورد و اطلسهاي مدرسهاي شبه قاره هند.
2- كسب موفقيتي بزرگ در تغيير نظر اطلس D&K با ارائه مستندات علمي در تغيير عبارت مجهول THE GULF به PERSIAN GULF بر روي نقشههاي آن مركز. اين اقدام را ميتوان اقدامي سازنده و گامي بزرگ از مركز مطالعات خليج فارس در طول سال گذشته بشمار آورد، زيرا كه اهميت اين كار زماني مشخص ميشود كه متوجه شويم اطلس انگليسي D&K تامين كننده حدود 60% از اطلسهاي مدرسهاي در اقيانوسيه (استراليا و نيوزلند) است.
3- در برخي از اطلسهاي كشور تركيه بنا بر انديشههاي امپراتوري عثماني از نام خليج بصره ياد ميشود. مركز مطالعات خليج فارس با تماسهاي مكرر با اطلسهاي مدرسهاي تركيه نام تاريخي خليج ايران را يادآوري كرده است و در تلاش مستمر ميباشد كه نام BASRA KOFEZI به نام IRAN KORFEZI كه كاربرد زيادي در نقشههاي تركيه دارد، داده شود و در اين راستا گامهاي موثري نيز برداشته شده است.
4- مكاتبات مستمر مشاور ارشد مديرعامل مركز با "دونالد رالسون" (DONALD RALSON) رئيس كميته سياستگذاري اطلس تايمز در سطح جهان جهت تغيير نام مجعول THE GULF به PERSIAN GULF كه در حال حاضر وارد مرحله حساسي شده و اميد است با موفقيت مركز مطالعات كه همانا موفقيت ملت ايران است همراه شود، نيز بخش ديگري از ماموريتهاي بينالمللي مركز مطالعات ميباشد.
اين اقدامات موجب شده است كه امروزه مراكز بزرگ و مهم جغرافيايي، علمي و حقوقي جهان، مركز مطالعات خليج فارس را طرف مقابل خود در خصوص مسئله استفاده از نام واقعي خليج فارس بدانند.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|30|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]