واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /سيامين سال انقلاب اسلامي/ حجت الاسلام والمسلمين شفيعي: مردم خوزستان به عنوان يكي از بخشهاي تاثيرگذار، همواره با امام خميني(ره) همراه بودهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: صنفي - آموزشي
رييس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان با بيان اينكه انقلاب اسلامي محصول تلاش آحاد ملت ايران است، گفت: از ويژگيهاي بارز انقلاب اسلامي اين است كه فارغ از پرداختن به عوامل انقلاب آفرين، از يك استان، قوميت و يك صنف تولد پيدا نكرده است.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمحسن شفيعي در گفت وگو با خبرنگار صنفي - آموزشي ايسنا از خوزستان اظهار داشت: طبيعي است كه هرچه از حوادث تاريخي و زمان وقوع وقايع فاصله ميگيريم، نسلهاي جديدي وارد صحنه ميشوند كه چون شاهد عيني جريانات نبودهاند، براي شناسايي و بررسي ابعاد مختلف مساله به افراد شاهدان امر، مدارك و اسناد تاريخي مراجعه ميكنند.
وي با بيان اينكه در رابطه با شناسايي انقلاب اسلامي به نسلهاي بعد از انقلاب حركتهاي خوبي انجام شده است، ادامه داد: در اين زمينه ميتوان به اقدامات انجام شده از سوي مركز اسناد انقلاب اسلامي و يا حركتهاي خود جوشي كه توسط افراد مختلف انجام شده است، اشاره كرد.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با بيان اينكه در رابطه با معرفي نقش خوزستان و مردم آن در انقلاب اسلامي كاري در خور توجه انجام نشده است، گفت: وقتي به خوزستان نگاه ميكنيم، مشاهده ميشود كه مردم اين استان به عنوان يكي از بخشهاي تاثيرگذار همواره همراه با امام خميني(ره) بودهاند.
وي با اشاره به نقش صنعت نفت و صنعتگران نفت در پيروزي انقلاب اسلامي به عنوان يك بخش منحصر به فرد، اظهار داشت: چه بسا كه اگر بخواهيم خيلي دقيقتر نقش صنعت نفت را بررسي كنيم، بايد به خوزستان به عنوان مركز وقايع مراجعه كنيم.
شفيعي با بيان اينكه خوزستان در كنار ويژگيهاي عمومي، داراي يك سري ويژگيهاي اختصاصي در اين زمينه است، گفت: اما اين سوال پيش ميآيد كه اگر نسلهاي آينده بخواهد بدانند خوزستان در انقلاب اسلامي چه نقشي داشته است، چگونه بايد مطلع شوند و اگر خاطرات افراد جايي ثبت نشود، اين نقش چگونه دانسته ميشود.
رييس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاههاي خوزستان افزود: من به سهم خود به عنوان يك طلبه خوزستاني پيشنهاد ميكنم كه مراكز مسئول و نهادهاي غيردولتي علاقهمند در زمينه ثبت تاريخ انقلاب اسلامي وارد عمل شوند و تا فرصت از دست نرفته است، مدارك و حوادث را ثبت و ضبط كنند.
وي ادامه داد: به لطف الهي در سال گذشته و امسال اثر تلاش و زحمت يكي از اساتيد دانشگاه شهيد چمران در قالب يك كتاب 2 جلدي باعنوان " انقلاب اسلامي در اهواز" منتشر شده است. اين از بابت پاسخگويي به يك نياز و توجه به ضرورت امر ارزشمند است؛ اگرچه طبيعتا مسائله آنقدر گسترده دامن است كه هنوز جاي زيادي براي كار كردن در اين زمينه باقي است.
وي با بيان اينكه در اين روز نيروهاي رژيم وارد شهر شدند و ماشينها و خانهها را تخريب كردند، افزود: محمدرضا خوانساري كه در اين روز شهيد شد، از مبارزان غيور و نماد شجاعت و نترسي در اهواز بود. نام خياباني در اهواز كه محل شهادت وي است، به نام او نامگذاري شده است.
شفيعي ادامه داد: در همان روز روحانيت اهواز جلسه فوقالعاده و كميتهاي را براي بررسي وضعيت خانواده شهدا و مجروحان تشكيل دادند.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: از ديگر مبارزات انجام شده براي پيروزي انقلاب اسلامي ميتوان به روز 13 فروردين 57 و اجتماع مردم در مسجد جزايري اهواز كه با محاصره مسجد از سوي نيروهاي شاه مواجه شدند، اشاره كرد. در اين روز دانشآموز شهيد كتانباف، كه نخستين شهيد اهواز در انقلاب اسلامي است، به شهادت رسيد.
وي حسينيه اعظم، دارالعلم آيتالله بهبهاني، عباسيه اهواز و مسجد آيتالله جزايري را از مراكز اصلي توجه مردم در زمان مبارزات براي پيروزي انقلاب اسلامي عنوان كرد و گفت: همچنين در آن زمان مسجد طالبزاده مكان برگزاري سخنرانيهاي تاريخي مرحوم فخرالدين حجازي بود.
شفيعي با بيان اينكه برخي از دبيرستانها از جمله شهيد مصطفي خميني (شاپور سابق)، دبيرستان شريعتي، دبيرستان منوچهري، از مراكز آموزشي فعال در زمينه مبارزات بودند، افزود: همچنين بيمارستان امام خميني(ره) فعلي از مكانهاي مهم است كه ميتوان از آن به نقش جامعه پزشكي و پرستاري در پيروزي انقلاب اسلامي گريزي زد.
رييس دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دردانشگاههاي خوزستان با بيان اينكه برخي از دانشجويان فعال در دوران شكلگيري انقلاب اسلامي از افراد شهيد در زمان جنگند و مجالي نشد كه خاطرات آنها را جمع آوري شود، افزود: شهيد حسينزاده مالكي كه جز سرداران شهيد دفاع مقدس است، از جمله اين افراد بود.
وي افزود: جامعه روحانيت اهواز نخستين جامعه روحاني هستند كه بعد از بازگشت امام(ره) از فرانسه به ايران براي بيعت با ايشان به تهران رفتند؛ اين ديدار در 16 بهمن57 ، يعني 4 روز بعد از ورود وي به وطن، انجام شده است.
شفيعي ادامه داد: از ديگر نكات قابل بررسي ميتوان به 16 شهريور 57 و اينكه در آن زمان رژيم پهلوي در 12 شهر از جمله اهواز اعلام حكومت نظامي كرده بود اشاره كرد. صبح جمعه بود و من كه از منزل بيرون آمدم تا به مراسم دعاي ندبه در مسجد آيتالله بهبهاني بروم، هنگامي كه به سمت خيابان نادري اهواز پيچيدم با تانكهايي كه مستقر در خيابانها بودند و افراد را بر ميگردادند، مواجه شدم.
وي با اشاره به نقش آيت الله خزعلي، محمودي بهبهاني و گلسرخي به عنوان افرادي كه در بيداري مردم خوزستان و به ويژه اهواز نقش مهمي داشتند، افزود: از ديگر وقايع و نكات مهم در آن زمان ميتوان به حادثه سينما ركس آبادان، نقش مرحوم جمي در آبادان و حضور آيتالله مكارم شيرازي، آيتالله جعفر سبحاني و شهيد مفتح در همين شهرستان كه نقطه استراتژيكي براي مسائل فرهنگي بود، اشاره كرد.
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز همچنين با اشاره به نقش عشاير خوزستان و مرحوم آيتالله شيخ محمد كرمي در حمايت از انقلاب اسلامي افزود: از همه رسانههاي جمعي، محققان و پژوهشگران دعوت ميكنيم كه تا زمان بيشتري از دست نرفته، نسبت به ثبت خاطرات و همچنين انعكاس نقش اقشار، گروهها و اصناف مردم شهرهاي مختلف استان در اين زمينه، تلاش كنند.
شفيعي ادامه داد: همچنين حوزهها و دانشگاهها ميتوانند مسير پاياننامههاي پژوهشي كارشناسي ارشد و دكترا را به اين جهت هدايت كنند.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]