واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 100 درصد سنگهاي قيمتي ايران وارداتي است
همدان - خبرگزاري مهر: مدير عامل يك شركت توسعه گردشگري گفت: 100 درصد سنگهاي قيمتي كه در ايران مورد استفاده قرار مي گيرند، وارداتي هستند.
به گزارش خبرنگار مهر در همدان، حميد كاشاني عصر دوشنبه در مراسم افتتاح مركز گوهر شناسي همدان با بيان اينكه از پتانسيل سنگهاي قيمتي در ايران به خوبي استفاده نشده است، افزود: همدان يكي از قطبهاي عمده سنگهاي قيمتي در ايران است كه متأسفانه در طول رژيم شاهنشاهي مورد بي توجهي قرار گرفته بود.
وي ادامه داد: مركز گوهرشناسي همدان با داشتن دانشكده گوهرشناسي و مركز گوهرتراشي براي اولين بار در غرب كشور در همدان راه اندازي خواهد شد.
كاشاني اظهار داشت: هم اكنون 500 ميليون دلار انواع سنگهاي قيمتي وارد كشور مي شود در حالي كه با اندك توجهي به بخش سنگ در ايران مي توان آمار واردات را كاهش داد و مركز گوهرشناسي همدان نيز در همين راستا احداث خواهد شد.
مديرعامل شركت توسعه گردشگري پرشين ياقوت گفت: در همدان سنگهاي قيمتي و نيروي كار متخصص وجود دارد لذا با توجه به ظرفيتها و پتانسيل موجود مي تواند تبديل به قطب سنگهاي قيميت ايران شود.
كاشاني خاطر نشان كرد: پروژه گوهر شناسي همدان يك پروژه ملي است كه با همت مسئولان اميدواريم در سال آينده شاهد پيشرفت فيزيكي آن در حد 80 درصد باشيم.
وي با اشاره به اينكه ابن سينا يكي از بنيانگذاران علم گوهر شناسي در جهان است، بيان داشت: متاسفانه قبل از انقلاب به اين توانمندي استان همدان توجه نشده است ولي بعد از انقلاب با عنايت مسئولان علم گوهر شناسي در ايران و به تبع آن در همدان مورد توجه قرار گرفته است.
وي در پايان به كاربردهاي سنگ هاي قيمتي اشاره كرد و افزود: در صنايع اپتيك، صنايع ليزري، الكترونيك و مته هاي حفاري سنگهاي قيمتي مانند الماس كاربردهاي زيادي دارد.
معاون پشتيباني استاندار همدان نيز با بيان اينكه مركز گوهرشناسي همدان در صنعت گردشگري و اقتصاد و ايجاد اشتغال استان همدان حائز اهميت است، افزود: با راه اندازي اين مركز براي چهار هزار نفر به صورت مستقيم و 10هزار نفر به صورت غير مستقيم اشتغال ايجاد مي شود.
محمد ناصر نيكبخت در ادامه با بيان اينكه در طول دهه فجر سال جاري 20 هزار طرح با اعتباري بالغ بر 10هزار ميليارد تومان در كشور به بهره برداري رسيده است، افزود: پروانه هاي بهره برداري در بخش صنعت استان با 280 درصد افزايش نسبت به چهار سال پيش سه برابر شده است و 150 طرح كشاورزي و صنعتي بزرگ وكوچك نيز در اين ايام افتتاح شد.
وي با اشاره به اينكه در دولتهاي گذشته 53 درصد سرمايه گذاري كشور در تهران صورت مي گرفت، خاطر نشان كرد: سالهاي گذشته نيز همين اعتبارات و سرمايه گذاري ها وجود داشت ولي بيشتر توجه مسئولان كشور معطوف به پايتخت بوده و از ساير مناطق كشور غافل مانده بودند كه اكنون اين نگاه عوض شده است.
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]