واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو كميسيون بهداشت مجلس در گفتوگو با فارس:پرداخت از جيب مردم براي سلامت افزايش يافته است
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون بهداشت مجلس گفت: دولت هنوز ميزان دقيق سهم پرداخت از جيب مردم براي سلامت را اعلام نكرده است اما با توجه به كاهش تعهدات بيمهها، اجرا نشدن پزشك خانواده در شهرها و پراكندگي اعتبارات سلامت، اين ميزان امسال هم بر خلاف قانون برنامه چهارم افزايش يافته است.
اميدوار رضايي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: دولت نه تنها امسال بلكه سال گذشته نيز آمار دقيقي از ميزان پرداخت از جيب مردم براي سلامت را اعلام نكرده است، رقم واقعي سهم پرداخت از جيب مردم را بيمههاي درماني و وزارت بهداشت كه دانشگاههاي علوم پزشكي را تحت پوشش دارند،بايد اعلام كنند كه هنوز چنين كاري انجام نشده است.
وي گفت: بر اساس قانون برنامه توسعه چهارم قرار بود سهم پرداخت از جيب مردم براي سلامت به كمتر از 30درصد برسد اما نه تنها در سالهاي اخير به سمت كاهش سهم مردم از اين هزينهها حركت نكردهايم بلكه بر اساس واقعيتهاي موجود از جمله پراكندگي و بينظمي اعتبارات سلامت، چالش مديريتي بين سياستگذار سلامت و پرداخت كننده اعتبارات و اجرا نشدن طرح پزشك خانواده، سهم پرداختي مردم از هزينههاي سلامت افزايش هم يافته است اما دولت نه تنها امسال بلكه سال گذشته نيز ميزان رسمي آن را اعلام نكرد.
رضايي افزود: وزارت بهداشت همين امسال با كسري حداقل 1600ميليارد توماني رو به بود بود كه با مصوبات مجلس بخشي از آن جبران شد اما بيش از هزار ميليارد تومان از اين كسري به سال آينده منتقل ميشود، سال آينده نيز وزارت بهداشت با توجه به بودجه انقباضي دولت،حداقل با همين ميزان كسري مواجه خواهد بود بنابراين وضعيت ارائه خدمات سلامت به مردم در سال آينده واقعاً نگران كننده است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: نه تنها اعتبارات بخش سلامت در سال آينده افزايش نيافته است، بلكه ساختار ناكارآمد سلامت كشور نيز با وجود اصرار مجلس اصلاح نشده است و همچنان سياستگذار سلامت و پرداخت كننده هزينهها در 2 وزارتخانه، جداگانه و ناهماهنگ عمل ميكنند.
وي افزود: نظام سلامت كشور بايد هر چه زودتر توليت واحدي پيدا كند، شكاف هزينه و درآمد و شكاف بين سياستگذار و پرداخت كننده، سلامت مردم را به خطر انداخته است و كارآمدي و بهرهوري نظام سلامت را كاهش داده است بايد همان كسي كه سياستگذار برنامههاي سلامت است، بتواند اعتبار آن را نيز تضمين كند، در اين غير صورت برنامهها به درستي اجرا نميشود، نمونه بارز آن طرح پزشك خانواده است كه به همين علت هنوز در شهرها اجرا نشده است.
رضايي گفت: برنامههاي سلامت مردم با نبود توليت واحد، پراكندگي اعتبارات و بينظمي در مديريت به جايي نميرسد. دولت با همكاري مجلس بايد هر چه زودتر براي حل اين مسئله بنيادي تصميم جدي بگيرند تا پاسخگو و صاحب اختيار سلامت مردم مشخص شود و بتواند به وظايف تعريف شده در قانون عمل كند.
انتهاي پيام/ش
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]