واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آسياتايمز: براي ايجاد روابط با تهران، اظهارات آمريكاييها بايد با اعتراف صريح به اشتباهات گذشتهشان همراه باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران در جهان
آسياتايمز در گزارشي تحليلي به رويكرد دولت باراك اوباما در قبال ايران پرداخته و با اشاره به اظهارات مقامات واشنگتن مبني بر حمايت از ديپلماسي مستقيم در قبال ايران نوشت كه براي اينكه لحن آشتيجويانهي مقامات آمريكايي حقيقتا تاثيرگذار باشد، اين اظهارات بايد با اعتراف صريح به اشتباهات گذشتهي آمريكا در قبال ايران و نيز اذعان به نقش سازندهي ايران در مسائل امنيتي منطقهيي همراه باشد؛ چرا كه در غير اين صورت هيچ نتيجهاي نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آسياتايمز در اين گزارش تحليلي آورده است: درست است كه دولت اوباما، رييسجمهور آمريكا در حال بازنگري سياستش در قبال ايران است، اما واشنگتن در زمينهي جنبههاي كليدي سياست جورج بوش، رييسجمهور پيشين آمريكا و تا حدود كمتري ارايهي جلوهي بدي از تهران تصميم خود را گرفته است و به اين ترتيب خود را براي دور ديگري از سياستهاي خارجي شكست خوردهي آمريكا آماده كرده است.
در ادامهي اين گزارش تحليلي آمده است: اين را ميتوان از بررسي سخنراني اخير جوزف بايدن، معاون اوباما در چهل و پنجمين كنفرانس امنيتي مونيخ كه در آن به مسائل روسيه، ايران، امنيت انرژي، منع اشاعه و مسالهي خلع سلاح هستهيي پرداخته شد، دريافت كرد. اگرچه رسانههاي آمريكايي بر حركت "آشتيجويانه" بايدن و اظهارات وي مبني بر اينكه آمريكا "آمادهي گفتوگو با ايران است" متمركز شدند، اصل مطلب در جزييات نهفته است و تحليل دقيق اظهارات امنيتي بايدن، شكي باقي نميگذارد كه دولت آمريكا در زمينهي مسائل جهاني، افكار چندان تازهاي ندارد.
اين روزنامه در ادامه نوشت: سخنراني بايدن سرشار از نشانههاي مثبت و حتي دلگرمكننده دربارهي يك دولت جديد كاخ سفيد بود كه به دنبال برقراري يك "لحن جديد" در "روابط آمريكا در سرتاسر جهان" كه هيچگونه ايدئولوژيهاي متعصبانه نداشته باشد، است. وي حتي فاصلهي عميق بين ثروتمندان و فقراي جهان را در كنار بنيادگرايي افراطي، اشاعهي هستهيي و تروريسم، يكي از چالشهاي امنيتي اصلي دانست كه جهان با آن روبهرو است. اما براي اينكه لحن آشتيجويانهي بايدن حقيقتا تاثيرگذار باشد، بايد با اعتراف صريح به اشتباهات گذشتهي آمريكا در قبال ايران و نيز اذعان به نقش سازندهي ايران در مسائل امنيتي منطقهيي همراه باشد، در غير اين صورت هيچ نتيجهاي نخواهد داشت. اما بايدن از معرفي عناصر هرگونه تغيير اساسي در ميراث بوش (در زمينهي مسائل مهمي همچون سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو)، روسيه و ايران) خودداري كرد و بدين ترتيب فرصت خود را از دست داد.
در ادامهي اين گزارش تحليلي ميخوانيم: متاسفانه اظهارات بايدن دربارهي ايران موجب ميشود شك و ترديدها دربارهي حصول يك دستاورد اساسي در روابط واشنگتن و تهران به وجود آيد. بايدن بدون اينكه از نقش ايران در برقراري ثبات در منطقه قدرداني كند، به تكرار تصوير منفياي كه اوباما در مراسم تحليفش از ايران به عنوان يك دشمن كه مشت خود را به سمت آمريكا گره كرده است پرداخت و بدين ترتيب به حركات آشتيجويانهي مقامات ايراني در ماههاي اخير بياعتنايي كرد. معاون رييسجمهور آمريكا علاوه بر آن با صراحت اعلام كرد كه دولتش با هدف "مقابله با توانايي موشكي روزافزون ايران" طرح سيستم دفاع موشكي آمريكا در اروپا را ادامه خواهد داد، اظهاراتي كه بلافاصله با واكنش سرگي لاوروف، معاون نخستوزير روسيه و رييس پارلمان اين كشور روبهرو شد كه موضع كشورش در برابر اين اقدام آمريكا را اعلام كرد.
اين روزنامه در ادامه آورده است: بنابراين سوال اساسي اين است: آيا دولت اوباما با دنبال كردن يك سياست "هوشمندانه" ارايهي چماق و هويج به روسيه، در حال پاشيدن بذر يك جنگ ديگر است؟ يكي از اين هويجها احتمال مسدود كردن چماق سيستم دفاع موشكي در اروپاي شرقي در ازاي همكاري روسيه در قبال ايران است. و اگر اينطور نيست چرا دولت آمريكا همچنان به ارايهي تصويري بد از ايران ادامه ميدهد، آن هم در حالي كه واشنگتن به دنبال كمك ايران در عراق و افغانستان كه جزو اولويتهاي اصلي ناتو و آمريكا هستند است؟ برخي اين را يك "دوراهي استراتژيك" ميدانند، اما اين چيزي است كه تنها توسط سياستگزاران واشنگتن به وجود آمده است.
در ادامهي اين گزارش تحليلي ميخوانيم: متاسفانه نشانههايي قوي حاكي از اين وجود دارد كه آمريكا اين فرصت طلايي را با حفظ و تداوم سياستهاي آمريكا در گذشته از دست خواهد داد و اين به نوبهي خود موجب اين ميشود كه دولت اوباما به عنوان چهرهي جديدي از هژموني آمريكا شناخته شود، مگر اينكه تغييرات معناداري در سياست خارجي آمريكا به وجود آيد. در هر صورت به نظر نميرسد اين اتفاق در آستانهي وقوع باشد و سخنراني بايدن گواهي بر اين مدعاست.
اين روزنامه در پايان به اظهارات بايدن دربارهي يك "چانهزني بزرگ" با ايران پرداخته و نوشت: بايدن در اظهارات خود گفت: «ما به دنبال چنين معاملهاي هستيم. چنين معاملهاي ميتواند در محوريت تلاشهاي جمعي ما براي متقاعد كردن ايران به كنار گذاشتن برنامهي هستهيياش انجام گيرد». وي بدين ترتيب به طور تلويحي به يك چانهزني بزرگ اشاره كرد كه مورد حمايت برخي مقامات واشنگتن قرار دارد. هرگونه چانهزني بزرگي با ايران كار دشواري است. بر مبناي يك فرضيه درگيري ساختاري بين يك قدرت منطقهيي بزرگ كه خواستار خودمختاري منطقهيي است از يك طرف و يك ابرقدرت مداخلهجو كه طرفدار اسراييل است از طرف ديگر ميتواند از طريق يك فرمول چانهزني هوشمندانه حل شود. واشنگتن وقتي چنين اهداف بلندي را براي خود در نظر ميگيرد ممكن است در نهايت با نااميدي روبهرو شود. در هر صورت بهتر است آمريكاييها در حال حاضر بر گامهاي تدريجي در زمينهي اعتمادسازي متمركز شوند.
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]