واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: پرداخت غرامت به فرانكفورت، جابجايي نمايشگاه كتاب و ... در نشست خبري معاون وزير
ادبيات - دومين نشست خبري بهمن دري معاونت فرهنگي وزارت ارشاد صبح سه شنبه 27 دي ماه برگزار شد.
زينب كاظم خواه: در دومين نشست بهمن دري از زمان تصدياش بر معاونت فرهنگي، او درباره مسايلي چون برنامههاي اين معاونت براي دهه فجر، نمايشگاه كتاب و برنامههاي آن صحبت كرد و در بخش ديگري از نشست به سوالهايي كه خبرنگاران درباره پرداخت غرامت ايران به نمايشگاه كتاب فرانكفورت، كتاب «زوال كلنل» دولتآبادي و جابجايي نمايشگاه كتاب پرسيدند، پاسخ گفت.
در ابتداي اين نشست بهمن دري به تشريح برنامههاي معاونت فرهنگي ارشاد به مناسبت پيروزي انقلاب پرداخت. برنامههايي چون هجدمين دوره جهاني كتاب سال كه هدف آن مطالعات اسلامي و پژوهشهاي اسلامي است و اسلامشناساني هم برا حضور در آن دعوت شده اند.
او از پايان داوري اين جايزه هم خبر داد و متذكر شد كه در اين دوره 28 هزار عنوان كتاب داوري شده و 30 عنوان اثر به عنوان برندگان نهايي انتخاب شدهاند.
به گفته دري در مسير راهپيمايي 22 بهمن در تهران نمايشگاه كتاب با 40 درصد تخفيف برگزار خواهد شد و همچنين تجديد ميثاق اهالي قلم با حضرت امام(ره) در روز دهم بهمن ماه ساعت 30/10 در مرقد امام(ره) از ديگر برنامههاي اعلام شده اين معاونت است.
استقبال ناشران مهلت ثبت نام را عقب برد
معاونت فرهنگي ارشاد درباره بيست و پنجمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران نيز توضيح داد: «ثبت نام در بيست و پنجمين نمايشگاه كتاب از 18 تا26 دي ماه انجام شد، ولي به دليل حجم گسترده ثبتنام عدهاي نتوانستند ثبت نام كنند و ما اين امكان را فراهم آورديم كه تا اول بهمن ماه امكان ثبتنام براي ناشراني كه موفق به ثبتنام نشدهاند فراهم باشد.»
او يكي از برنامههاي نمايشگاه كتاب امسال را دعوت از روساي نمايشگاه از اول تا امروز دانست و متذكر شد:«البته بيشتر روساي نمايشگاه معاونان فرهنگي بودهاند و از آنها كه تمايل دارند و همچنان به نظام اعتقاد دارند دعوت ميشود كه در اين نشستها حضور داشته باشند.»
او از تخفيف 50 درصدي به ناشران شهرستاني براي شركت در نمايشگاه خبر داد و درباره ضوابط حضور در نمايشگاه كتاب گفت كه به تفكيك حوزههاي عمومي و آموزشي 35 عنوان كتاب كه از نيمه دوم سال 87 منتشر شدهاند و در حوزه كودك و نوجوان 40 عنوان كتاب منتشر شده دراين تاريخ ميتوانند در نمايشگاه حضور داشته باشند البته در همه حوزهها 15 عنوان بايد چاپ اول باشند.
نمايشگاه كتاب هر سال از سوي موسسه فرهنگي نمايشگاهها برگزار ميشد كه چندي پيش معاونت فرهنگي اعلام كرد كه نمايشگاه امسال از سوي خانه كتاب برگزار خواهد شد. دري در اينباره توضيح داد: «اگر بررسي كرده باشيد در بسياري دورهها خانه كتاب مجري برگزاري نمايشگاه كتاب بوده است، از جمله در دوره پيشن هم خانه كتاب مجري برگزاري نمايشگاه بود. اما اينكه چه نهادي نمايشگاه را برگزار كند بايد گفت كه ارشاد داراي موسسات زيادي است كه ميتواند از ظرفيت آنها استفاده كند.»
تاثير گراني دلار بر بازار كاغذ
در بخش ديگري از اين نشست درباره گراني دلار در اين روزها و تاثير آن بر گراني كاغذ كه گراني كتاب را به دنبال دارد صحبت شد كه دري در اينباره توضيح داد: «وزارت ارشاد در حال انجام اقداماتي در اين زمينه است. ما هر سال بسته به تورم 10تا15 درصد افزايش قيمت كاغذ را داريم و امسال هم نسبت به سال گذشته 13 درصد افزايش قيمت داشتهايم. يك بخشي از آن طبيعي است. آمارهاي نشر نشان ميدهد كه نسبت به سال گذشته باز هم با افزايش قيمت كتاب مواجه خواهيم بود.»
او همچنين درباره داستاني تكراري عدم اجازه عرضه كتابهايي كه مجوز دارند در نمايشگاه كتاب و جمعآوري آنها از نمايشگاه گفت:«كتابهايي كه از نيمه دوم سال 87 عرضه شوند و مجوز داشته باشند منعي براي حضور در نمايشگاه كتاب ندارند. برخي از كتابها مشمول اين قانون نيست ولي در نمايشگاه عرضه ميشوند، بحث اين است كه در نمايشگاه بايد كتابهاي تازه عرضه شود. معمولا ناشراني اين مورد را رعايت نميكنند، ما به آنها اول تذكر شفاهي ميدهيم بعد كتبي و در آخر غرفهاش را ميبنديم. ضمنا اگر ناشري در سالهاي گذشته تخلفي كرده و يا مرجع قضايي از حضور آنها جلوگيري كرده، نميتوانند در نمايشگاه حضور يابند.»
بهمن دري در نشست قبلياش درباره اين موضوع كه كتاب «زوال كلنل» محمود دولتآبادي در ايران مجوز نگرفته و در خارج منتشر شده و جزو ليست اوليه جايزه بوكر آسيايي است گفته بود كه هر كتابي كه در خارج منتشر ميشود لزومي ندارد كه در اينجا هم منتشر شود. او همچنين گفته بود كه من اين كتاب را نخواندهام اما وعده داده بود كه در اولين فرصت آنرا خواهد خواند و نظرش را اعلام ميكند كه در پرسش يكي از خبرنگاران كه آيا كتاب را خوانده است گفت:«اگر اعلام ميكنم كتاب را من ميخوانم جاي من با اداره كتاب جابجا ميشود. اگر در اداره كتاب نويسندهاي مسيري را طي كرده و به نتيجهاي نرسيده است، كتاب را به كارشناس ديگري ميدهم يا خودم آن را ملاحظه ميكنم، كه تعداد اين كتابها هم زياد نيست. به هر حال به لحاظ ذاتي وظيفه مان اين است كه كتاب بخوانيم، با تمام اين مقدمات كتاب را خواندم. اين كتاب از مناظر گوناگون در اداره كتاب بررسي شده است. وقتي كتاب را خواندم ديدم كه كتاب به لحاظ تصويري جنبههاي خوبي دارد، ولي شرايط جديدي از شرايط قبل و بعد از انقلاب را تشريح كرده و نويسنده با چيرهدستي آنرا نوشته است. من يك بار هفت ساعت با آقاي دولتآبادي درباره «جاي خالي سلوچ» صحبت كردم و بحثهاي جالبي بود. درباره اين كتاب آنچه كه اداره كتاب اعلام كرده اين است كه نويسنده برخي را اصلاح كرده من نظرم نيست كه واژهها و تركيببندي عوض شود، بلكه با ساختمان كتاب مشكل دارم كه ميتواند قرائت جديدي باشد.»
معاون فرهنگي وزارت ارشاد در بخش ديگري از صحبتهايش در پاسخ به پرسش خبرآنلاين كه سال گذشته در افتتاحيه نمايشگاه كتاب عنوان شد كه نمايشگاه كتاب سال آينده به جاي ديگري منتقل خواهد شد، و گزينههاي زيادي هم براي آن پيشنهاد داده شد كه يكي از آنها باغ كتاب بود كه مسوولان آن گفتند اين مكان ظرفيت برگزاري نمايشگاه كتاب را دارد اما چرا اين اتفاق نيفتاد و چه زماني نمايشگاه كتاب صاحب خانه دايمي ميشود توضيح داد: «سال گذشته هم عنوان شد ما بعد از پايان نمايشگاه بيستو چهارم بالغ بر ده گزينه معرفي شده داشتيم كه هيچكدام از گزينهها به لحاظ كارشناسي مورد تاييد مجموعه ما قرار نگرفت. از برخي گزينهها عكس هوايي هم تهيه شده بود، اما با توجه به ترافيك و رفت و آمد مورد تاييد قرار نگرفتند. از باغ كتاب هم دوستان ديدن كردند، از گزارشي كه ارايه شد اعلام شد كه اين مجموعه به هيچوجه جوابگوي نمايشگاه بينالمللي كتاب نيست، متراژ آنجا 35 هزار متر است در حالي كه مكان فعلي 120هزار متر مربع و تحت هيچ شرايطي نميتوان نمايشگاه را در آنجا برگزار كرد.»
او يادآور شد:«باغ كتاب مناسب نمايشگاه كتابهاي تخصصي يا خارجي است. ما با ظرفيتي كه در مصلي داريم نميتوانيم پاسخگوي بسياري از ناشران باشيم. گزينه مد نظر ما مجتمع امام خميني (ره) است كه كنار مصلي قرار دارد. ما با قيد قيمت آن، پيشنهاد را براي رياست جمهوري فرستادهايم و پيگير هستيم زيرا آن مجتمع ظرفيت نمايشگاهي دارد و اگر اعتبارات آن تامين شود خود معاونت اين امكان را دارد كه محل دائمي نمايشگاه كتاب را بسازد.»
دري همچنين آمار كتابهاي منتشر شده از اول فروردين تا روز گذشته را بالغ بر 58هزار عنوان كتاب ذكر كرد و يادآور شد كه آمار انتشار كتاب نسبت به سال گذشته 5درصد افزايش يافته است.
او در پايان در پاسخ به سوالي كه آيا بالاخره ايران به نمايشگاه كتاب فرانكفورت غرامت55 هزار يوريي را پرداخت خواهد كرد يا نه گفت:«بگذاريد خسارت را به ما اعلام كنند و ضمن اينكه بايد بگويم اگر اعلام هم كنند خسارتي پرداخت نخواهد شد.»
57244
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]