واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رحيمپور ازغدي: حزب الله و حماس نماد واقعي شيعه و سني در برابر جبهه ظلم و كفر هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: تقريب مذاهب
يك استاد دانشگاه گفت: در جبهه سياسي ظلم و كفر، شيعه و سني در يك سنگرند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسن رحيمپور ازغدي، در پنجمين همايش همانديشي علماي اهل سنت و شيعه استان فارس كه پنجشنبه در لارستان برگزار شد، در سخناني با اشاره به تاريخ 200 ساله اخير خاطرنشان كرد: متأسفانه در طول ساليان اخير اكثر سران كشورهاي اسلامي، منتصب به استكبار و استعمار غرب هستند و كمتر تفكر اسلامي در آنها مشاهده ميشود به گونهاي كه حتي ظواهر اسلامي را رعايت نميكنند.
وي با بيان اين كه امروز نزاع اسلام با كفر و استكبار مطرح است، به تاريخ روشنفكران جهان اسلام و حركتهاي بيداري مجدد بين علماي مجاهد شيعه و سني اشاره كرد و ادامه داد: آن چه امروز بين شيعه و سني مطرح است، تنها يك نزاع طلبگي است كه فقط بين شيعه و سني نيست، بلكه بين خود اهل سنت و يا اهل شيعه هم اختلاف نظرهايي وجود دارد.
به اعتقاد اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مباحث درون اسلام نه تنها هيچ صدمهاي به اسلام و مسلمين نميزند بلكه منجر به شكوفايي ابعاد مختلف اسلام ميشود به شرط آن كه اولاً برادرانه و خارج از ادبيات تكفيري و ثانياً علمي و عالمانه مطرح شود.
اين پژوهشگر علوم ديني با بيان اين كه هيچ دو نفري وجود ندارد كه اختلاف نظر نداشته باشند، ابراز عقيده كرد: كتمان كردن اختلافات فقهي و تاريخي و كلامي ضرورتي ندارد و حتي بيان آنها براي دين مفيد است اما بحثهاي طلبگي نبايد به كوچه و خيابان و بين مردم كشانده شود، چرا كه اگر داوري در مورد مباحث دين آسان نبود، تحصيل 20 ساله علماي اسلام مفهومي نداشت.
رحيمپور ازغدي بر ضرورت جلوگيري از ادبيات تكفيري و توجه به ادبيات اخلاقي در مباحث علمي تأكيد كرد و افزود: استكبار و استعمار هميشه به دنبال ايجاد يك خط فكري اختلاف برانگيز در جهان اسلام است؛ اما بيداري اسلامي پس از انقلاب ايران تلاش كرده با حفظ وحدت داخلي خود بين شيعه و سني، توطئههاي دشمن را كه حول اختلافات قومي و مذهبي است، خنثي كند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به كشتار مذهبي در عراق و پاكستان خاطرنشان كرد: عمده بمبهايي كه در عراق و پاكستان ملت مسلمان را به خاك و خون ميكشاند، از اتاقهايي خارج مي شوند كه اصلاً صاحبان آنها مسلمان نيستند.
او ادامه داد: از جريان سكولار و لاييك كه در جهان اسلام به اسم روشنفكري فعاليت ميكنند، تا سخنان پاپ كه به پيامبر اسلام اهانت ميكند، همه از سياستهايي است كه استكبار عليه جهان اسلام دنبال ميكند.
وي همچنين به بخشي از اهانتها عليه اسلام در دانمارك اشاره كرد و افزود: در سميناري در دانمارك از رسانهها و كاريكاتوريستهايي كه به پيامبر (ص) اهانت كرده بودند، دعوت به مناظره كرديم، نه تنها كسي شركت نكرد، بلكه حتي يك دقيقه از اين سمينار در رسانهها منعكس نشد.
رحيمپور ازغدي خاطرنشان كرد: امروز بيشترين نامي كه در بيمارستانهاي پايتخت دانمارك روي بچههاي تازه تولد شده ميگذارند، «محمد» و «فاطمه» است. در آمريكا و انگليس هم وضع به همين منوال است و اسامي اسلامي در رديف دوم قرار دارد.
اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اين كه تاريخ عزت اسلام مجدداً تكرار ميشود، ادامه داد: از نظر پيامبر اسلام (ص)، حكما و علماي اسلام اگر داراي تقوا و شعور باشند، جامعه هم مطابق آنها رشد ميكند و انحطاط علما و امرا و انحطاط جامعه را به دنبال دارد؛ بنابراين نقش علما در موضوع بيداري و وحدت اسلامي بسيار حساس است.
به باور اين پژوهشگر علوم ديني، اختلاف نظر فقهي، تاريخي و كلامي بين علماي شيعه و سني بايد به روش علمي و با اخلاق به دور از هرگونه تنش و تكفيري حل شود.
او با اشاره به برخي از انديشههاي امامان چهارگانه اهل سنت يادآور شد: جنابان ابوحنيفه، مالك و شافعي از امامان اهل سنت، در موضوعاتي چون ظلم و عدل در صف اهل بيت قرار ميگيرند و خود را در مقابل اموي و عباسي قرار ميدهند.
به اعتقاد رحيمپور ازغدي ابوحنيفه و شافعي به لحاظ سياسي، علوي بودهاند.
وي ادامه داد: ما در صف اسلام آمريكايي هم شيعه و هم سني داريم؛ همان گونه كه در صف اسلام ناب محمدي، هم شيعه و هم سني داريم.
اين استاد دانشگاه با انتقاد از برخي فتواها عليه حزب الله و شيعه در عربستان و پاكستان افزود: مشكل اين افراد سني و شيعه نيست. مگر در غزه شيعه ميجنگيد؟ در غزه زن و كودك سني كشته شدند و رهبري شيعه دفاع از آنان را واجب كرد. امام همانان كه فتوا به قتل شيعه دادند، در غزه خفه شده و حاضر به دفاع از اهل سنت در اين جنگ نشدند.
او معتقد است، بحث شيعه و سني بهانه است. اين اسلام مبارز و بيدار است كه شيعه و سني را در كنار هم قرار داده و از نظر استكبار، چنين اسلامي بايد كوبيده شود.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه دشمن هميشه با كمك مسلمين بر جهان اسلام حاكم شده است، ادامه داد: امروز ضروري است مرز بين شيعه و افراطيگري و مرز بين سني و وهابيگري پررنگ شود؛ آنچنان كه مرز اسلام و كفر پر رنگ شده است.
اين محقق علوم ديني از وهابيت و بهاييت به عنوان دو دسيسه انگليس در بين اهل سنت و شيعه ياد كرد و با اشاره به دعاي مرزداران امام سجاد (ع) گفت: در اين دعا بحث شيعه و سني مطرح نيست؛ بلكه امام چهارم شيعيان براي همه كساني كه در صف اسلام و عليه دشمنان اسلام مي جنگند، دعا ميكند ولو شيعه اهل بيت نباشند و هر كس به «محمد و قرآن» مومن است، بايستي به دنبال اقتدار اسلام، ممانعت از تسخير سرزمينهاي اسلام و پيروزي مجاهدان اسلام باشد.
وي حزب الله و حماس را نماد واقعي شيعه و سني در برابر يك جبهه سياسي مقابل ظلم و كفر دانست و افزود: در جبهه سياسي ظلم و كفر، شيعه و سني در يك سنگرند بنابراين صفبنديهاي علمي، فقهي و تاريخي نبايد شيعه و سني را به جاي همدلي در برابر ظلم و كفر، رودروي همديگر قرار دهد.
انتهاي پيام
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]