واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نماينده دالايي لاما در اروپا: وضعيت تبت همچنان هشدار دهنده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
نماينده دالايي لاما در اروپا معتقد است كه وضعيت تبت در حال حاضر هشدار دهنده و تهديد كننده است و به گفته مقامهاي امنيتي دولت چين هر فردي در تبت كه با خارج در ارتباط باشد، مظنون است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كلزانگ گوالتسن، نمايندهي دالايي لاما، رهبر معنوي تبت در اروپا در گفتوگو با پايگاه اينترنتي شبكهي آلماني دويچه وله گفت: وضعيت تبت همچنان تاسف آور است.
آنچه در ذيل ميآيد متن اين گفتوگو است:
دويچهوله: در مارس سال 2008 يعني از يك سال گذشته نگاه تمام جهان به تبت بود. اكنون وضعيت اين منطقه به طرز آشكاري آرامتر شده است. شما وضعيت فعلي تبت را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
نماينده دالايي لاما: وضعيت تبت همچنان بسيار تكان دهنده و تهديد كننده است، در اين منطقه فضايي از تحكم ارتش و پليس وجود دارد. تبت همچون سابق از بقيه دنيا جداست و واقعا نميداند كه در دنياي خارج چه ميگذرد. ما تبتيها احساس ميكنيم كه تمام منطقه تبت زنداني بزرگ است. اكثر تبتيها حق استفاده از تلفن همراه و كامپيوتر را ندارند و انسانهايي نيز كه دوست و يا خويشاوند در خارج از كشور دارند جرات برقراري ارتباط با آنها را ندارند. در تبت نيز تبليغاتي وجود دارد كه هدف آن ايجاد جدايي و فاصله بين مردم تبت است.
به نظر من تبتيهاي تبت در شرايط فعلي از بدترين نوع اعمال فشار و ستم از زمان انقلاب فرهنگي رنج ميبرند. به نظر من در شرايط فعلي قضاوت در مورد تاثيرهاي اعتراضاتي كه از مارس 2008 در مورد سياست چين در تبت صورت گرفت زود و عجولانه نيست. ما تبتيها بر اين عقيدهايم كه جامعه بينالمللي در برابر ملت چين و دولت چين بسيار موضعگيري كردهاند، يكي از موارد اين موضعگيري غيبت يا عدم حضور بسياري از افراد برجستهي بينالمللي در مراسم گشايش المپيك چين بود. دولت چين بايد اكنون حقوق بشر را در چين جدي بگيرد و در حل پايدار مشكلات تبت سهيم باشد.
دويچه وله: چين در كنفرانس سران اتحاديه اروپا شركت نكرد چرا كه در رياست اتحاديهي اروپا كه به عهده فرانسه بود و نيكولا ساركوزي، رياست اين اتحاديه با دالايي لاما ديدار كرده بود. شما اين اقدام پكن را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
نماينده دالايي لاما: بسياري از دولتهاي اروپايي بايد در مورد رفتار خود در اين ارتباط تجديدنظر كنند. جورج بوش، رييس جمهور سابق آمريكا در مورد مسايل تبت نسبت به كلينتون بسيار قويتر و فعالتر عمل كرد، بوش نه تنها با دالايي لاما ديدار كرد و از او استقبال نمود كه از او با دادن مدال طلا نيز تقدير كرد. اين اقدام وي به طور زنده از سوي شبكههاي خري بي.بي.سيو سي.ان.ان به طور زنده پخش شد. ما تبتيها مخالف روابط اروپا و چين نيستيم. اما ما معتقديم كه بايد به گونهاي پايدار و استوار بر سر اصول و ارزشها باقي ماند. اجازه نداريم كه موضوعاتي چون حقوق بشر و يا مساله تبت را قرباني روابط با چين كرد.
دويچه وله: انتظار شما به طور شفاف از اتحاديه اروپا و از آلمان چيست؟
انتهاي پيام
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]