تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831422529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

استرس ‌شغلي، ويروسي ‌مخرب


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استرس ‌شغلي، ويروسي ‌مخرب
خبرگزاري فارس: يكي از راه‌هاي مقابله با عوامل فشار، شهامت برخورد با واقعيات است. احترام به احساسات و آرزوهاي افراد، فراهم كردن محيط فيزيكي مناسب، هماهنگي كار و مسووليت و پرهيز از بردن كارهاي اداري به منزل، از مواردي است كه به كاهش استرس در محيط كار كمك مي‌كند.


وقتي رئيس‌تان از شما درباره مساله‌اي سوال مي‌كند، چگونه پاسخ وي را ميدهيد؟ با خيالي راحت و آسوده از پس سوالات وي برمي‌آييد يا هنگام پاسخ دچار تپش قلب، اضطراب، عرق سرد و افزايش تعريق مي‌شويد؟ اگر پاسخ‌تان بروز چنين حالاتي است، به طور قطع در محيط كاريتان دچار استرس و اضطراب هستيد.
همه ما ميدانيم قسمت عمده‌اي از زندگي روزانه هر شخص صرف اشتغال به كار مي‌شود و فعاليت‌ كاري از نظر سلامت رواني شخص، فعاليت مهمي به حساب مي‌آيد و مي‌توان از آن به عنوان وسيله‌اي براي استقلال فرد ياد كرد كه رشد عزت نفس او را مساعد مي‌كند.
تحقيقات نشان مي‌دهد خشنودي شغلي با شادكامي مرتبط است ولي گاهي اوقات نيز عوامل متعددي در فشارهاي رواني افراد سهيم هستند كه مي‌توان از اين ميان به عوامل محيطي و فيزيكي (سر و صدا، ازدحام و نور و صوت نامناسب) و عوامل انساني (تعارض با افراد ديگر) اشاره كرد. لذا آشنا شدن با روش‌هاي مقابله موثر با فشارهاي رواني (استرس‌ها) و غلبه بر فرسودگي شغلي مي‌تواند به ارتقاي بهداشت رواني و افزايش اثربخشي و بهره‌وري نيروي انساني كمك كند.

فشارهاي رواني محل كار
بيشتر افراد فشارهاي رواني (استرس) در كار را به گونه‌اي تجربه كرده‌اند. اين همان احساس فرسودگي است كه سبب مي‌شود فرد طي آن سردرد، عرق سرد و تپش قلب ناخودآگاه پيدا كند.
براي آن كه از اين فشارها در امان بمانيم، بهتر است به شيوه‌اي صحيح زندگي كرد و تمرينات ورزشي، خواب مناسب و كافي و غذاي متعادل را فراموش نكرد.
بررسي‌ها نشان مي‌دهند حركت‌هاي ورزشي هوازي سبب مي‌شود ما نيرويي را كه ممكن است سبب فشار رواني شود، تخليه كنيم و با خواب كافي تجديدقوا كرده و از عهده مشكلات برآييم و با تغذيه‌اي صحيح‌ (مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها) آب بدن خود را تامين كنيم و با قدم زدن، دراز كشيدن و... شرايط كاهش استرس را هموار كنيم، چراكه فرسودگي شغلي يا (كارزدگي) به سبب فشارهاي رواني كار ايجاد مي‌شود و شخص توان مقابله با آن را ندارد.
از پيامدهاي زيانبار فرسودگي شغلي، مي‌توان به كاهش نيروي ذخيره در بدن فرد، پايين آمدن سطح مقاومت فرد نسبت به بيماري، افزايش نارضايتي و بدبيني، سوءمصرف مواد و داروها و مشكلات بين فردي و كناره‌گيري را ذكر كرد كه با مديريت استرس از آنها كاسته خواهد شد.
گفته مي‌شود در شرايط فعلي جهان، هيچ شغلي دائمي نيست و حفظ شغل و بقاي آن بستگي به ميزان فعاليت خود فرد دارد و همين ترس از كنار گذاشته شدن و بازنشستگي، يكي از فشارهاي رواني است. ترس از تنزل مقام يا كنار گذاشته شدن در افرادي كه مي‌دانند به مدارج بالا و بالاترين سطح پيشرفت در كار خود رسيده‌اند، بسيار شديدتر است.
كاهش نيروي ذخيره در بدن پايين آمدن سطح مقاومت فرد نسبت به بيماري، افزايش نارضايتي و بدبيني ‌و‌ سوءمصرف ‌مواد و داروها ‌‌از پيامدهاي ‌فرسودگي ‌شغلي استاين افراد به پركاري مي‌پردازند تا همچنان خود را در اوج نگه دارند و در عين حال كوشش آنها بر اين است كه احساس عدم امنيت شغلي خود را مخفي كنند و به اين ترتيب بيش از پيش در معرض استرس قرار مي‌گيرند.
نور (عدم نور كافي در كارگاه‌ها)، سروصدا، دما، ارتعاش و حركت، ديگر عوامل استرس در محيط كار هستند كه گاه باعث مي‌شوند كاركنان براي تخليه عصبانيت، در محيط كار خود دست به رفتارهاي غيرخشونت‌آميزي همچون خرابكاري، كارشكني، دزدي و ويروس‌هاي رايانه‌اي بزنند‌‌كه سالانه ميلياردها دلار به اقتصاد جهاني ضرر مي‌رساند.
عصبانيت در محيط كار باعث شكاف بين كاركنان و ايجاد محيطي ناسالم مي‌شود كه اولين گام در ايجاد يك محيط سالم، ارائه سبكي از مديريت بر پايه اصول انساني است.

دفع استرس
يكي از راه‌هاي مقابله با عوامل فشار، شهامت برخورد با واقعيات است. احترام به احساسات و آرزوهاي افراد، فراهم كردن محيط فيزيكي مناسب، هماهنگي كار و مسووليت و پرهيز از بردن كارهاي اداري به منزل، از مواردي است كه به كاهش استرس در محيط كار كمك مي‌كند. اگر استرس بخوبي درمان يا كنترل نشود، مي‌تواند به بيماري‌هاي ناشي از استرس منجر شود كه در بسياري از افراد، آمادگي ابتلا به برخي از بيماري‌ها وجود دارد و استرس، بروز علائم آنها را بيشتر مي‌كند كه البته عوامل ديگري نيز همچون وراثت، محيط، رژيم غذايي، بهداشت، عادات زندگي، چاقي، سيگار كشيدن و... در اين خصوص نقش موثري دارند.
معمول‌ترين اشكال بيماري كه به استرس مربوط مي‌شوند‌ عبارتند از: حمله‌هاي قلبي، فشار خون، سكته مغزي، آنژين، ميگرن، سردرد، پشت درد مزمن، ديابت، انواع زخم‌ها، بيقراري، سرطان، آلرژي، آرتروز و ناهنجاري‌هاي جنسي. كارشناسان چندين راه را براي مقابله با استرس پيشنهاد كرده‌اند از جمله تفكر درباره ماوراء‌الطبيعه يا مديتيشن فوق طبيعي.
‌اين روش در كشور آمريكا اثر فوق‌العاده‌اي بر محيط كار و كارمندان گذاشته و عادات و روش‌هاي كاري آنها را بهبود بخشيده است.
همچنين برخي از شركت‌ها مرخصي اجباري غيرقابل تغيير و تبديل براي كارمندان در نظر مي‌گيرند و كارمندان ملزم به استفاده از آنها هستند. بنابراين ميتوانند استراحت و تجديد قوا كنند و با علاقه و كارايي بيشتر در محل كار خود حاضر شوند و در پايان به علت اين‌كه سازمان‌ها از وجود محيط‌هاي عاري از استرس سود و بهره‌ زيادي مي‌برند، بايد درخصوص پيشگيري از استرس، به هر نحو ابتكار عمل داشته باشند.
ابزار و برنامه‌هاي پيشگيري از استرس بايد به عنوان سرمايه محسوب شود و نه هزينه‌هاي اضافي، زيرا هنگامي كه استرس در روابط بين افراد و كارمندان به حداقل مي‌رسد، احتمال موفقيت سازمان افزايش چشمگيري پيدا مي‌كند.

نويسنده: ليلا طاهر

..........................................................................................................................
منبع: جام جم
انتهاي پيام/

شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن