واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 65 درصد اشتغال كشورهاي توسعه يافته از طريق بنگاه هاي كوچك است
بيش از 55 درصد توليد ناخالص داخلي و 65 درصد اشتغال در كشورهاي توسعه يافته از طريق بنگاه هاي كوچك و متوسط تامين مي شود.
به گزارش روز شنبه ايرنا به نقل از ماهنامه "كار و جامعه" كه از سوي موسسه كار و تامين اجتماعي انتشار مي يابد، بنگاه هاي كوچك و متوسط در كشورهاي در حال توسعه مسئول ايجاد اشتغال و كاهش فقر مي باشند.
بنگاه هاي اقتصادي كوچك و متوسط، به دليل انعطاف پذيري مي توانند به تنوع توليد محصولات و خدمات در كشورها، منجر شوند.
بنگاه هاي يادشده نقش ارزنده اي در توسعه صادرات كشورهاي عضو سازمان همكاري هاي اقتصادي (OECD) داشته باشند به طوري كه سهم صادارت محصولات كشورهاي شرق آسيا نظير تايوان 56 درصد، چين بيش از 40 درصد و هند بيش از 31 درصد است.
شكي نيست بنگاه هاي اقتصادي كه در زمينه توليد مي توانند فعال باشند، رقابت آنها در سطوح ملي، خرده ملي و فراملي سنجيده مي شود و ضروري است كه بنگاه هاي اقتصادي در زمينه منابع انساني، مالي و فناوري هاي نوين خود را همواره توانمند سازند.
طبق اين گزارش فعاليت بنگاه هاي كوچك و متوسط از طريق صادرات مي تواند جهاني شود
و فعاليت آنها در شبكه جهاني سازي نظير فعاليت هاي فرامرزي، سرمايه گذاري هاي بين المللي و مشاركت در پيمان هاي راهبردي، مشاركت در ترتيبات شبكه بندي و تحقيق و توسعه محصول و توزيع آن، صورت پذيرد.
برخي از بنگاه هاي كوچك و متوسط كه داراي دانش و تخصص بالايي هستند جايگاه ويژه اي در بازار و ارائه توليدات با كيفيت دارا مي باشند و خريداران خارجي همواره تمايل دارند كه كالاهاي خود را از طريق اين بنگاه ها، تامين كنند.
شكي نيست كه بنگاه هاي يادشده به علت استفاده از دانش و فناوري هاي نوين به صادر كنندگان جهاني، تبديل شده اند.
براساس اين گزارش، كشورهايي نظير كره جنوبي و تايوان بدون اتكا به شركت هاي فرامليتي قادر هستند در صادرات محصولات صنعتي موفق باشند.
در اين گزارش با اشاره به خط مشي هايي براي توسعه رقابت صادراتي بنگاه هاي كوچك و متوسط آمده است: بازارهاي خصوصي و راهبردهاي مبتني بر صادرات مي تواند به رشد صنعتي و اقتصادي كشورهاي در حال توسعه و در كنار آن رشد و توسعه بنگاه هاي كوچك و متوسط، كمك كند.
اين گزارش ادامه مي دهد: همچنين براي افزايش رقابت ضروري است بخش هاي دولتي و خصوصي و همچنين جامعه بين الملل در اين مهم، سهيم باشند.
خط مشي هايي كه دولت ها مي توانند براي توسعه بنگاه هاي كوچك و متوسط در پيش گيرند شامل تعهد دولت ها در قبال صادرات محصولات اين بنگاه ها، اتخاذ چارچوبي از خط مشي هاي منسجم و مرتبط با يكديگر، دادن فرصت مناسب به اين بنگاه ها به منظور انطباق با شرايط و سياست هاي جديد، ايجاد محيطي دوستانه براي تجارت و كسب و كار بنگاه ها، تسهيل سياست ها و مراحل صادرات و واردات، مبارزه با فساد و رشوه خواري، ايجاد زير ساخت هاي عمومي مناسب به ويژه در بخش حمل و نقل، انرژي، مخابرات و ديگر زيرساخت هايي كه براي تجارت داخلي و خارجي امتياز است و در نهايت ايجاد مشوق هاي مالي و يا ارائه تسهيلات در جهت حمايت از صادرات اين بنگاه ها است.
در اين گزارش با اشاره به توصيه هايي به بخش خصوصي درباره حمايت از بنگاه هاي كوچك
و متوسط آمده است، تاسيس شركت هايي كه كانال هاي توزيع و داد و ستد تجاري را كنترل كنند، تاسيس شركت هاي فرامليتي كه رقابت را در عرصه توليد افزايش دهند و در نهايت بانك هاي تجاري و گروه ها و موسسات اعتباري غيررسمي از جمله فعاليت هاي صورت گرفته در حمايت از بنگاه هاي زودبازده است.
توصيه هايي كه به جامعه بين المللي در حمايت از بنگاه هاي كوچك و متوسط مي شود شامل حمايت جامعه بين الملل به بنگاه هاي كوچك و متوسط از طريق وام هاي كوتاه و بلند مدت و همچنين ارائه برنامه هاي آموزشي جهت ارتقا ظرفيت هاي موجود جهت تبديل شدن آن بنگاه به يك بنگاه صادراتي است.
اين گزارش تاكيد كرده است: هدف برنامه هاي يادشده نه تنها كمك به بنگاه هاي شركت كننده در اين نوع برنامه ها جهت تعديل به يك بنگاه صادراتي است بلكه مهندسي دائم تحول در استراتژي و چشم انداز بنگاه است. مجموعه اين فرآيند 18 تا دو سال زمان نياز دارد و شامل سه مرحله تشخيص ،برنامه صادرات و اجراي برنامه و كنترل آن است.
شكي نيست برنامه هاي توسعه هزاره كه بر محو فقر و محروميت تاكيد دارد مسئوليت مهمي را بر عهده تمام كشورهاي جهان به ويژه كشورهاي پيشرفته قرار داده است. حمايت از بنگاه هاي كوچك و متوسط كه مي تواند نقش ارزنده اي در توسعه اشتغال داشته باشد يكي از مهمترين راهكارهاي محو فقر و محروميت از كشورهاي در حال توسعه است.
اقتصام ** 9123 ** 1558
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]