واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ايران منطقهاي تهديدي براي آمريكا و اعراب نيست
به رغم مانورهاي اسرائيل در درياي مديترانه، اين عقيده وجود ندارد كه اسرائيل با فرستادن جنگندههاي خود به ايران، دست به عمليات انتحاري بزند؛ زيرا خلبانهاي اسرائيلي نميتوانند از حملات ايران جان سالم به در برده و سلامت به اسرائيل بازگردند. يكي ديگر از دلايل ناتواني اسرائيل در برابر ايران، جنگ سي و سه روزه و اعتراف تل آويو به خسارتهاي خود در اين جنگ بود.
سرويس بينالملل «تابناك» ـ مشاور رئيسجمهور اسبق آمريكا گفت: بر خلاف آنچه تصور ميشود، ايران تهديدي براي آمريكا و كشورهاي عربي به شمار نميآيد.
به نوشته شماره امروز روزنامه «الدستور»، چاپ اردن در همايشي كه توسط مؤسسه سلطنتي انگليس در روابط بينالملل به نام «چاتم هاوس» با عنوان «سي سال از انقلاب ايران گذشت» برگزار شد، گري سيك، مشاور جيمي كارتر، رئيسجمهور اسبق آمريكا گفت: بنا بر واقعيت سياسي و راهبردي در منطقه خاورميانه، بر خلاف آنچه كشورهاي ميانهرو ميگويند، ايران به عنوان كشور و قدرت منطقهاي، تهديدي براي آمريكا و حتي كشورهاي عربي به شمار نميآيد، زيرا سياست ايران بر پايه حمله به كشورهاي همجوار نيست.
به نقل از الدستور، سيك در اين همايش گفته است: كشورهاي محافظهكار عرب ميترسند كه دولت باراك اوباما روابطي متقابل و در سطح عالي با ايران برقرار كند.
مشاور جيمي كارتر در ادامه افزوده است: ايران زرادخانه نظامي را براي دفاع از خود در برابر تهديدهاي صدام ـ پس از جنگ دوم خليج فارس ـ ساخت و برنامه خود براي دستيابي به فنآوري هستهاي را در دهه نود قرن گذشته پايهگذاري كرده بود كه امروز به آن رسيده است.
گري سيك ميافزايد: پس از سقوط رژيم صدام حسين، موازنه راهبردي ايران با عراق به قدرتي تهديد كننده تغيير هويت داد كه ممكن است به سمت اسرائيل برود، به ويژه پس از اينكه مشخص شد صدام حسين، سلاح كشتار جمعي نداشته است.
او درباره حمله احتمالي اسرائيل به ايران گفت: تا زماني كه آمريكا به اسرائيليها اجازه ندهد، آنها نميتوانند به تاسيسات هستهاي ايران حمله كنند و حمله اسرائيل به ايران بدون اجازه آمريكا غير ممكن است؛ زيرا تل آويو از نظر راهبردي نميتواند اين عمليات را اجرا كند؛ چرا كه اين عمليات نيازمند كمكهاي هوايي گسترده و سوختگيري هوايي جنگندههاي اسرائيلي است.
الدستور افزود: مشاور رئيسجمهور اسبق آمريكا در پايان سخنانش گفت: به رغم مانورهاي اسرائيل در درياي مديترانه، اين عقيده وجود ندارد كه اسرائيل با فرستادن جنگندههاي خود به ايران، دست به عمليات انتحاري بزند، زيرا خلبانهاي اسرائيلي نميتوانند از حملات ايران جان سالم به در برده و سلامت به اسرائيل بازگردند.
گري سيك افزود: يكي ديگر از دلايل ناتواني اسرائيل در برابر ايران جنگ سي و سه روزه و اعتراف تل آويو به خسارتهاي خود در اين جنگ بود.
وي ادامه داد: اگر آمريكا و اسرائيل، اقدام نظامي غافلگيركننده عليه ايران انجام دهند، خطري سخت همه طرفها را تهديد خواهد كرد.
در همين حال، جيمي كارتر شنبه در مصاحبه با شبكه خبري «بي.بي.سي» كه پيرامون طرح دوباره موضوع مذاكره دو كشور با قدرتگيري اوباما و چشمانداز آينده اين مذاكره انجام شد، گفته است: چهار علت سبب افزايش قدرت منطقه اي ايران و در نتيجه لزوم طرح مذاكره با اين كشور براي اوباما شده است.
كارتر چهار دليل يادشده را چنين برشمرد: يك؛ حمله جسورانه آمريكا به عراق كه بدون هيچ ضمانتي براي پيروزي و دستيابياش به اهداف در نظر گرفته، انجام شد كه خود عاملي براي ايجاد وجهه قدرتمندي براي ايران در منطقه شد تا به وسيله آن خود را به رخ آمريكا كشاند. دو؛ خلأ همكاري و حمايت آمريكا در مسائل مربوط به فلسطينيان، كه ايران از فرصت فراهم آمده استفاده كرده و به حمايت از حقوق فلسطينيان پرداخت كه به افزايش قدرت و نفوذ آن در خاورميانه منجر شد. سه؛ ترس ايران از مورد حمله قرار گرفتن از سوي آمريكا و اسرائيل كه اين كشور را به تقويت بنيه دفاعي خود كشاند. و سرانجام، چهار؛ ناديده گرفتن نفوذ و قدرت ايران در معادلات منطقه خاورميانه.
كارتر در پايان به «بي.بي.سي» گفته است: بايد نگراني احتمال حمله به ايران را از بين برد و با ايران به مذاكره مستقيم وارد شد و همچنين بايد آمريكا به مذاكرات اروپاييها با ايران بپيوندد تا به برقراري صلح در خاورميانه كه خود من هم پيگير آن هستم، دست يابيم.
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]