واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تدبير رضوي/تشيع بواسطه امام رضا(ع) جهاني شد
تشيع بواسطه امام رضا(ع) جهاني شد
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) گفت: رسمي كردن و رواج زيارت امامزادگان و بين المللي كردن تشيع و اثبات حقانيت مكتب اهل بيت(ع) در جلسات احتجاج از بهترين ميراث امام رضا(ع) است.
حجت الاسلام سيدمصطفي ميرلوحي عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد نقش و تأثير سفر تاريخي امام رضا(ع) در علاقمندي ايرانيان به مكتب اهل بيت و گسترش تشيع بويژه در ايران گفت: از ابتداي اسلام حب اهل بيت(ع) و محبت محمد و آل محمد(ص) در دل و جان ايراني ها بود و آنها با عشق و محبت به اهل بيت اسلام را پذيرفتند و لذا همواره در قيام هايي كه بر ضد ظلم و جنايات بني اميه و بني عباس مي شد ايراني ها پيشتاز بودند.
ميرلوحي اظهار داشت: تشريف فرمايي امام رضا(ع) به ايران از مسيري كه دشمن مي خواست حضرت با شهرهاي پرجمعيت و مناطق آباد آن روز روبرو نشود و ايشان را از مناطق جنوبي كشور و از طرف فارس و ابركوه و تا اندازه اي از بيراهه به نيشابور و از آنجا به مرو بردند و تلاش كردند ايراني ها حضرت را كمتر ببينند ولي با همه توطئه ها و تمهيداتي كه مأمون و دستگاه ظالم اجرا كردند آمدن حضرت و در سفر طولاني چند هزار كيلومتري موجي از عواطف تشيع را در ايران دامن زد.
عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) تصريح كرد: مشهور است در نيشابور حدود 100 هزار نفر از حضرت استقبال كردند و بين 16 تا 24 هزار قلم به دست و محدت و راوي حديث مشهور "سلسلة الذهب" را در نيشابور از زبان مبارك امام رضا(ع) شنيدند و نقل كردند كه موجي از حب به اهل بيت مجددا در ايران ايجاد شد.
وي گفت: همچنين ايشان در معرفي امامت و جايگاه رفيع ولايت كارهايي انجام دادند كه به يك معنا كارهاي ابداعي است. در ايران سابقه نداشته كه امام معصوم(ع) به زيارت امامزاده بروند، حضرت از فاصله چند فرسخي به نيشابور براي زيارت امامزاده محروق (شهيدي كه بدن مطهرش را سوزانده بودند كه اكنون هم زيارتگاه است) رفتند و حركت رفتن به زيارات امامزادگان را در ايران نهادينه كرد و اين را به عنوان يك سنت در ميان شيعه رواج دادند.
ميرلوحي تأكيد كرد: آمدن حضرت به خراسان باعث شد جمعي از امامزادگان و اولاد ائمه (ع) از طرف مدينه و حجاز و عراق به ايران و خراسان براي زيارت حركت كنند عده اي براي كمك و بيعت آمدند. در تاريخ آمده كه حضرت فاطمه معصومه(س) با كارواني آمدند كه در نزديكي ساوه و ايادي حكومت جلوي كاروان را گرفتند و تعدادي از اهل كاروان شهيد شدند و خود حضرت هم مصدوم شد و به قم رسيدند و بعد از هفده روز به شهادت رسيدند.
وي افزود: كاروان ديگري از برادران امام از طرف فارس آمدند احمد بن موسي (شاهچراغ) و برادرانش محمد و علاء الدين حسين(كودكي كه مظلومانه به شهادت رسيد). اين كاروان ها و اولاد ائمه(ع) موجي ايجاد كرد كه حركت اولاد امام علي(ع) و حضرت فاطمه(س) به ايران زياد شد. مأمون جلسات مناظره و احتجاج هايي را براي شكست دادن امام رضا(ع) در مقابل علماي مذاهب و اديان مختلف برگزار مي كرد كه حضرت از اين فرصت استفاده و حقانيت مدرسه اهل بيت را ثابت مي كردند كه از بهترين ميراث هاي امام رضا(ع) است.
ميرلوحي با بيان اينكه امام(ع) در سال 202 به خراسان آمدند و در سال 205 به شهادت رسيدند، گفت: اما در همين مدت كوتاه موجي از حب اهل بيت(ع) و توجه به امامزادگان و اولاد علي(ع) را در ايران ايجاد كرد كه ما معتقديم توسط امام رضا(ع) تشيع جهاني و بين المللي شد و نداي اهل بيت(ع) به مناطقي كه اصلا صدايي از اهل بيت(ع) به آنجا نرسيده بود رسيد.
وي يادآور شد: حضرت وقتي به مرو رسيدند به برخي مناطق شمال ايران فعلي و مناطق كشورهاي تازه استقلال يافته شوروي رفتند و مردم هم به زيارت ايشان مي آمدند و موجي از تشيع و معارف ناب اهل بيت(ع) به وسيله ايشان منتقل شد.
© 2003 Mehr News Agency .
دوشنبه|ا|26|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]