واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اربعين يادآور حسرت تاريخي ياري خورشيد به خون نشسته كربلا
40روز از واقعه سهمناك كربلا مي گذرد،در پگاه اربعين ديدگان اسيران كربلابه افقي درآن جهت خيره مانده است ،صحنه هاي شور وشيدايي حسين "ع"و يارانش فراموش نشدني است، گويي اين ديدگان نگران جهان است كه تاريخ آن خورشيد به خون نشسته را مي كاودو به اربعين كه مي رسد درحسرت ياري حسين "ع"بي تاب مي شود.
اربعين آمد و اشكم ز بصر ميآيد گوييا زينب محزون ز سفر ميآيد
باز در كرب و بلا شيون و شيني برپاست كز اسيران ره شام خبر ميآيد
عطش و آب ، لب و تب، علم و عباس، دست و فرات ، سر و نيزه ، مشك و اشك ، خيمه گاه و قتلگاه، اينها همه آن واژه هايي است كه يك به يك تصاويرشان از پيش ديدگانش مي گذرند و چهره اش را غرق اشك مي كند.
او نه تنها داغ عروج عزيزانش و اهل بيت رسول الله را بر دل دارد بلكه شهادت 72 تن از بهترين و پاكترين اوليا خدا به دست ظالمترين دشمنان اسلام كه در نهايت شقاوت و ناداني صورت گرفت، غمي سترگ را بر او مستولي كرده است.
يك اربعين از عاشورا مي گذرد اما گويي براي زينب كبري صدها اربعين گذشته است.
زينب، مستوره مصائب اولياء، آيينه رنج ام ابيها و در يك كلام وارث خصايص پنج تن آل عبا به تنهايي پيام آور واقعه خونين كربلاست كه در طول مدت اين چهل شبانه روز با افشاگريهاي خود پرده از جنايات يزيد سفاك بر مي دارد و غريو حق را فرياد مي كند.
اما پس از گذشت چهل شب آتش زير خاكستر شعله مي كشد تا مرهمي براي داغ زنان سوگوار و كودكان بي پدر باشد، گويي كربلا با اسرار نهفته در عدد چهل كه از ازل مكتوم مانده، به بلوغ رسيده است.
همزمان با چهلمين روز شهادت حسين بن علي "ع"- بيستم ماه صفر -، جابر بن عبداللّه انصاري و عطيه عوفي به عشق زيارت تربت سيدالشهدا در كربلا حاضر شدند و اين اقدام آغاز براي تكريم و تعظيم شعائر عاشورايي و حسيني شد.
محققان علوم اسلامي از اربعين به عنوان روزي نام برده اند كه اهل حرم امام حسين (ع) وارد مدينه شده يا از شام به سوي مدينه خارج شده است.
براين اساس نخستين زيارت امام حسين (ع) در نخستين اربعين، توسط جابر بن عبدالله انصاري صورت گرفته است و از آن پس ائمه اطهار عليهم السلام كه از هر فرصتي براي رواج زيارت امام حسين (ع) بهره ميگرفتند، آنروز را كه نخستين زيارت در آن انجام شده، به عنوان روزي كه زيارت امامحسين (ع) در آن مستحب است، اعلام فرمودند.
متن زيارت اربعين هم از سوي حضرت صادق عليه السلام انشاء شده و با داشتن آن مضامين عالي، شيعيان را از زيارتآن حضرت در اين روز برخوردار ميكند.
برخي مفسران در اهميت زيارت اربعين آورده اند:اهميت خواندن زيارت اربعين تاجايي است كه از علائم شيعه دانسته شده است.
تاريخ گواه آن است كه پاسداشت اربعين حسيني و عزاداري براي سرور و سالار شهيدان رمز استمرار عشق به سيدالشهداست و زمينه اي براي استحكام فرهنگ شيعه محسوب مي شود.
سالهاست كه عاشورا مي آيد و اربعين گرامي داشته مي شود ، شيعيان به ياد حسين مي گريند اما همگان كمتر منش و كردار حسيني را پيشه راه خود مي كنند.
" امر به معروف و نهي از منكر " فريضه اي بود كه حسين "ع" براي احياي آن جان خود را پيشكش درگاه حق كرد و حضرت زينب "س" نيز براي ادامه راه يادگار رسول خدا مصائب فراواني را به جان خريد.
اربعين براي آناني كه حسين "ع"را در كربلا تنها گذاردند، يادآور حسرت هميشگي آنهادر بي وفايي به حجت خدا در روي زمين شد كه اين داغ ننگ را تا ابد خواهند داشت و براي ياران با وفاي ايشان برخورداري از نعمات جاودانه الهي و سربلندي و افتخار ازلي.
و اين روز فرصتي است تا به خاطر بياوريم حسيني بودن را بايد از زينب بياموزيم كه به تنهايي در مصاف با ظلم ايستادگي كرد و مغلوب شيادان روزگار كه براي تحريف تاريخ تلاش مي كردند، نشد.
زينب شكوه حقيقت را بر بالاي ني ديد و در شهر شام سكوت تلخ زمانه را در هم شكست.
اربعين رسيد تا به تذكر و عبرت تاريخ دريابند عالميان كه سرور و سالار شهيدان ، چراغ هدايت و كشتي نجات شيعيان است، او كه هدايتش معونتي است تا در دنياي پر تزوير امروز يزيدي نباشيم و در حسرت ياري اش نمانيم .
//1599//1507
دوشنبه|ا|28|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]