واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كدام سينما ميزبان اهالي صنوف ميشود؟ دبير جشنوارهي فيلم فجر با اعلام ليست كامل فيلمهاي ايراني: بايد با 22 تا 25 فيلم بخش مسابقه را ميبستيم اما ...
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
دبير سيامين جشنواره بين المللي فيلم فجر با اشاره به فيلمهاي اين دوره گفت: بعضي از فيلمها را دوست داشتم كه در بخش اصلي حضور داشته باشند، اما دوست داشتن من شرط نيست و قواعد و چارچوبي وجود دارد كه بايد دست به انتخاب بزنيم.
محمد خزاعي با اعلام ليست كامل فيلمهاي ايراني جشنوارهي فجر در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار كرد: يكسري ميتوانند وارد اين انتخاب شوند و يكسري نميتوانند و بايد سعي كنيم قواعد بازي را بپذيريم، قرار نيست اگر خواسته ما تامين نشد سريع كنار بكشيم و بگوييم فيلم ما نخواهد بود.
وي افزود: ما در فضايي زندگي ميكنيم كه بايد هرچه ميتوانيم به هم كمك كنيم. من خيلي دوست داشتم مثلا فيلمي مانند «شير تو شير» در بخش اصلي باشد، احمد كاوري هم بيايد، فيلم روحالله حجازي هم باشد و همين طور فيلمهاي آقايان رافعي و عظيمي اما دوست داشتن من شرط نيست.
خزاعي با تقدير از زحمات هيات انتخاب در طي 16 روز گذشته گفت: شاهد بودم اين افراد گاهي تا اذان صبح مشغول ديدن فيلمها بودند و براي هر فيلم بحثهاي زيادي ميكردند تا به اين انتخابها برسند و بهترينها را انتخاب كنند. خوشبختانه هم فيلمهاي شاخصي براي بخشهاي مختلف جشنواره انتخاب شده است.
وي با بيان اينكه امسال بعد از مدتها تركيب هيات انتخاب سينمايي بود اظهار كرد: از انتخابهاي اين افراد و نوع نگاهشان تشكر ميكنم و خوشحالم در اين تضارب سليقههايي كه به وجود آمد رنگين كماني از لحاظ حضور فيلمسازان و تنوع موضوعي در جشنواره فجر شاهد خواهيم بود.
دبير جشنواره اظهار كرد: من همه فيلمها را نديدم اما سعي كردم آثاري كه حرف و حديث درباره شان مطرح است را ببينم. امسال از معدود دورههاي اخير است كه تنوع موضوعي حس ميشود. فيلمسازان مستقل داريم و فيلمهاي تجربي سياسي، اجتماعي، مذهبي، دفاع مقدس، تاريخي و حتي روشن فكري. در واقع تجميع آدمها با سلايق و نگرشهاي مختلف را در جشنواره سيام شاهد خواهيم بود.
وي يكي از نكات بارز كار هيات انتخاب را در نظر گرفتن همه سلايق عنوان كرد و گفت: مطمئن هستم براي بسياري از فيلمها مجبور خواهيم شد، سانسهاي فوق العاده بگذاريم و مردم رغبت زيادي براي ديدن فيلمها خواهند داشت.
خزاعي درباره انتخاب 32 فيلم براي بخش اصلي جشنواره با بيان اينكه استاندارد انتخابها نبايد بيشتر از 25 فيلم ميبود، اظهار كرد: ما بايد با 22 تا 25 فيلم اين بخش را ميبستيم اما پيشنهاد دوستان اين بود كه در آستانه سي و دومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و سيامين جشنواره فيلم فجر تعداد آثار بيشتر باشد و مجموعه بررسيهاي مجدد و موافقت هيات انتخاب باعث شد، شش فيلم ديگر اضافه شوند.
وي افزود:علي رغم اينكه فكر ميكنم اين تعداد زياد است اما بخش مسابقه فرصتي شده و همه احساس ميكنند اگر در اين بخش نباشند ضربهاي به آنها ميخورد. در حالي كه من اعتقادي به اين حرف ندارم و فيلم خوب در هر بخشي ديده خواهد شد و چشمها و جرياناتي هستند كه آثار خوب را دنبال ميكنند.
خزاعي تاكيد كرد: خيلي از وقتها فيلمهايي به بخش مسابقه راه پيدا نميكند اما آثار موفقي هستند و هميشه اين جريان بوده و خواهد بود.
دبير جشنوارهي فيلم فجر درباره سينماي صنوف در اين دوره به ايسنا گفت: در اين دوره، سينما «صحرا» به صنوف سينمايي اختصاص پيدا ميكند تا بتواند از برنامههاي جشنواره استفاده كنند و در كنار آن سينما «آفريقا» به تهيه كنندگان اختصاص خواهد داشت و يكسري از دوستان هم كه فيلم در بخشهاي مختلف جشنواره دارند مانند سالهاي گذشته برايشان كارت صادر ميشود تا در برج ميلاد بتوانند همه فيلمها را ببينند.
خزاعي درباره سيمرغي كه در دوره گذشته براي اهدا در دوره سي ام رونمايي شده بود، اظهار كرد: براي اين سيمرغ زحمات زيادي كشيده شد اما صحبتي كه با ابراهيم حقيقي و دوستاني كه طراح اصلي سيمرغ بودند داشتيم اين بود كه اين سيمرغ براساس نمادهايي كه طراحي شده نبايد شكلش تغيير كند و امسال تلاش شد اگر هم قرار است به صورت حجمي شود به شكل بلوري طراحي شود. همچنين پيگيريهايي هم با چند كشور انجام شد اما به برنامههاي امسال نميرسد و سيمرغ به شكل دورههاي گذشته خواهد بود.
وي افزود: سيمرغ بلورين حجمي هم كه توسط ابراهيم حقيقي طراحي شده است قرار است در يكي از كشورها اجرا شود تا اگر مناسب بود از سال بعد مورد استفاده قرار گيرد.
دبير جشنواره درباره نكوداشتهايي كه هرساله براي درگذشتگان سينما انجام ميشود، اظهار كرد: در مراسم افتتاحيه جشنواره فجر امسال هم يادي از اين عزيزان خواهيم كرد.
وي درباره انتخاب داوران جشنواره نيز گفت: رايزنيهايي انجام شده اما دغدغه ما بيشتر انتخابها بود كه به پايان رسيد و اسامي داوران هم همزمان با پيش فروش بليتها بسته خواهند شد.
خزاعي گفت: با برنامهريزي كه انجام داديم اميدواريم داوران از نهم بهمن بتوانند فيلمهاي جشنواره را ببينند تا به شبهاي آخر نرسد و فيلمها در شرايط عادلانه ديده شود و حجم كارها هم به گونهاي باشد تا فشار به داوران نيايد.
خزاعي تاكيد كرد: هيات داوران هم مثل هياتهاي انتخاب كه اعلام شد سعي ميشود تركيب خوبي از خانواده سينماي ايران باشد.
وي با تقدير از خانواده سينما براي همراهي با جشنواره فيلم فجر گفت: خوشبختانه اهالي سينما از همان ابتدا جريانات پيش آمده را با جشنواره فيلم فجر جدا كردند و در گفتوگوي خيلي از مديران، اهالي سينما، صنوف و دوستانمان در خانه سينما اعلام شد، جشنواره فجر يك جريان ملي و عيد سينماي ايران محسوب ميشود كه در اين نوروز همه بايد حضور داشته باشيم.
خزاعي اين نگرش و ديدگاه را قابل ستايش خواند و اظهار كرد: اميدوارم با همين نوع نگرش بتوانيم جشنواره را با كمك همه اهالي سينما برگزار كنيم و هرچه زودتر هم اختلافات حل شود و با پا درميانيهايي كه صورت ميگيرد آدمها با صلح و دوستي در كنار هم قرار بگيرند و فعاليتهاي صنفي دوباره آغاز شود.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]