واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: وزير ارتباطاتبرخي آنتيويروس هاي خارجي جاسوس هستند
ايتنا - تقيپور: بيترديد يكي از ماموريتهاي موتورهاي جستوجو اين است كه براي عده خاصي اطلاعات كسب كنند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به شناسائي يك بدافزار مخرب جديد در مبادي ورودي كشور گفت: البته هنوز ردي از آن را در داخل كشور نگرفتهايم.
به گزارش ايتنا رضا تقيپور در گفتوگو با فارس در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه امسال شاهد دو حمله بدافزاري اينترنتي "ويروس استاكسنت و استار" بودهايم، سيستمهاي داخلي هشدار دهنده و اطلاع دهنده امنيتي تا چه ميزان براي شناسايي اين حملات آمادگي دارند، گفت: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بارها اعلام كرده كه اينترنت امن نيست.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: بيترديد يكي از ماموريتهاي موتورهاي جستوجو اين است كه براي عده خاصي اطلاعات كسب كنند.
تقي پور امنيت را حداقل در ۳ لايه تعريف كرد و گفت: يك لايه، لايه كاربر است و كاربرها نيز بايد ضمن آشنايي با قواعد كار در اينترنت، آنها را رعايت كنند.
تقيپور در خصوص بحث ضدويروس و بدافزار، گفت: در حال حاضر يك سري ضدبدافزار در كشور توليد شده و توانايي توليدكنندگان داخلي نيز در اين زمينه بد نيست و بهتر نيز خواهد شد.
وي تاكيد كرد: البته نكته اينجا است كه آنتيويروس هائي نيز كه بعضاً توسط خارجيها نوشته ميشوند چندان قابل اعتماد نبوده و برخي از آنان خود جاسوس هستند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات توضيح داد: لايه دوم، لايه شبكه است كه در قالب آن دستورالعملهاي لازم را حداقل به دستگاههاي دولتي ابلاغ كردهايم و قرار است سيستم ISMS (نما) را راهاندازي كند و مراقبتهاي لازم را در دست خود داشته باشند.
وي ادامه داد: لايه سوم، لايه درگاه است كه با فايروالهايي كه داريم از شبكه مراقبت ميكنيم؛ شاهد مثال اين گفته نيز اين است كه عليرغم تمام تلاشها، هيچگاه شبكههاي اصلي ما دچار مشكل نشده است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تاكيد كرد: در لايه شبكه و كاربر، مراقبتها كم است، آموزشها بايد ارتقا پيدا كند و محصولات امنيتي توسعه يابد و اغلب تهديدها و صدمات نيز عمدتا از اين ۲ لايه بوده است.
اعلام عمومي عامل امنيتي، يك اقدام ضدامنيتي است
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص دلايل عدم توضيح و اطلاعرساني كافي وزارت ارتباطات در رابطه با برخي حملات گفت: اعلام عمومي يك عامل امنيتي، يك اقدام ضدامنيتي است؛ زيرا ترس بيدليلي را ايجاد خواهد كرد و اين كار توصيه نميشود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: بنابراين شبكهاي در دولت براي اطلاعرساني اين موارد داريم؛ همچنين مركزي براي آموزش اين موارد به دستگاهها و نيز مركزي براي كمك بلافاصله به دستگاهها در مواقع مورد نياز داريم.
آغاز مميزي دستگاهها براي صدور گواهي مديريت امنيت با اندكي تاخير
تقي پور خاطر نشان كرد: در برنامه داشتهايم كه براي ۳ ماهه چهارم سال جاري، براي مميزي دستگاهها جهت صدور گواهي مديريت امنيت، (ISMS) اقدام كنيم.
وي ادامه داد: اين كار تا چند وقت ديگر، با قدري تاخير، آغاز خواهد شد؛ عليرغم تمام اين موارد، ايران جزو امنترين كشورها بوده است.
وي تصريح كرد: امروز برخي كشورها، پشت بدافزارها قرار دارند؛ ما نيز مسيرهاي حمله به ايران را مشخص كردهايم و تا حدوي نيز ميدانيم كه حملات از چه كشورهايي انجام ميشود، اما اين موارد را بايد سيستم امنيتي كشور اعلام كند.
شناسايي يك بدافزار جديد
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اظهار داشت: اخيرا نيز شاهد يك بدافزار جديد بوديم كه البته هنوز رد آن را در داخل كشور نگرفتهايم، اما در مبادي ورودي به آن برخوردهايم.
تقي پور افزود: همچنين گونههاي ديگري نيز گزارش شده كه در حال بررسي است.
وي توضيح داد: كار اين بدافزار اين است كه بخشهايي از فايل را خراب ميكند و از كاربر ميخواهد كه كامپيوتر را Restart كند؛ سپس تمام حافظه را پاك ميكند و به اين ترتيب كل سيستم و شبكه از كار ميافتد.
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]