واضح آرشیو وب فارسی:مهر: محمدي زاده اعلام كرد:كاهش 20 برابري آلايندگي خودروها با اجراي استاندارد يورو 4
كاهش 20 برابري آلايندگي خودروها با اجراي استاندارد يورو 4
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: با رعايت استاندارد يورو 4 در خودروها، سرانه آلايندگي در هر كيلومتر پيمايش اين خودروها از 50 گرم به كمتر از 2.7 گرم ميرسد كه بسيار مغتنم است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد محمدي زاده پيش از ظهر يكشنبه در همايش تجليل از صنعتگران سبز گفت: در اين هفته فعاليتهايي را جشن مي گيريم كه تصور مي شد وزارت نفت و صنايع تا سال 92 به اين نقطه از استانداردها دست يابند.
به گفته وي، در 300 سال اخير به دليل رشد شتابنده جمعيت و صنعتي شدن عوارض سهمگيني بر زندگي بشر تحميل شده كه اين امر ناشي از استفاده نا به جا از ذخاير و منابع طبيعي است.
محمدي زاده با بيان اينكه موضوع فسيل و انرژي فسيلي موجب بر هم خوردن تعادل در محيط شده است، تصريح كرد: نمونه اين بر هم خوردن تعادل را به وضوح مي توان در تهران و ديگر كلانشهرهاي دنيا مشاهده كرد.
وي با بيان اينكه سازمان محيط زيست اعتقادي به توقف چرخه توسعه ندارد، افزود: ما معتقديم بايد اين چرخه اصلاح شود و رويكرد سازمان محيط زيست بر اساس دستورات دولت تعامل فعال و سازنده با همه دستگاهها و همراه كردن همه تصميم گيرندگان براي داشتن اقتصادي سالم و مولد به همراه معيشتي سالم است.
وي با بيان اينكه اساساً تا سال 1382 استانداردي براي آلايندگي خودروها وجود نداشت و بعد از آن نيز تنها استاندارد يورو 2 رعايت مي شد، افزود: خوشبختانه در حال حاضر با اقداماتي كه انجام شده روز سه شنبه از خودروهاي با استاندارد يورو 4 رونمايي مي شود.
به گفته وي، سرانه آلايندگي در هر كيلومتر پيمايش اين خودروها از 50 گرم به كمتر از 2.7 گرم مي رسد كه بسيار مغتنم است.
محمدي زاده اظهار داشت: تا پايان سال 91 توليد خودرو با استاندارد يورو 5 يعني استانداردهاي روز دنيا به صورت جدي آغاز مي شود، يعني بعد از اين هر 20 ماشيني كه در كشور توليد مي شود، به اندازه يك خودرو در گذشته آلايندگي توليد مي كند.
رئيس سازمان محيط زيست با بيان اينكه براي اصلاح فرايند توليد تمام صنعتگران و قطعه سازان ساماندهي شدند، گفت: در حال حاضر با حذف سرب و رساندن ميزان سرب منتشر شده در هوا كه كمتر از نيم تن در طول سال اراده و عزم جدي در كشور و ظرفيتهاي موجود براي انجام تصميمات بزرگ نمايان است.
به گفته وي، ظرفيت و اراده و عزم موجود در كشور در مورد سوخت هم به همين شكل است و با توليد سوخت يورو 4 و 5 از اراك تهران و برخي نقاط ديگر انقلابي در فراورده هاي سوختي در كشور اتفاق مي افتد.
به گفته وي، مزاياي سوخت يورو 4 كاهش گوگرد از 400 ppm به 100 ppm از آنجايي كه گوگرد يكي از منابع اصلي و آلاينده هاي خطرناك براي سلامتي انسانهاست، اين دستاورد بزرگي است.
محمدي زاده تصريح كرد: با توليد سوخت يورو 4 ميزان بنزن، از 5 درصد حجمي در سوخت يورو 2 به يك درصد حجمي در سوخت يورو 4 كاهش مي يابد. كاهش در ميزان آروماتيك نيز به همين شكل در سوخت يورو 4 اتفاق مي افتد كه اين به نوبه خود توفيق بسيار بزرگي است.
به گفته وي، با آغاز توليد سوخت يورو 4 در تمام پالايشگاه هاي تهران شاهد توليد روزانه 20 ميليون ليتر سوخت با استاندارد قابل قبول خواهيم بود.
به گفته محمدي زاده، معاينه فني خودروها، پايش ميزان آلايندگي، توسعه فضاي سبز، مديريت ترافيك، مديريت سوخت و خروج خودروهاي اسقاطي همگي اقداماتي است كه در راستاي تسهيل عملياتي شدن برنامه جامع كاهش آلودگي هوا صورت گرفته است.
وي با اشاره به اينكه برنامه جامع كاهش آلودگي هوا در كميسيون زيربنايي دولت تصويب شد، افزود: امسال سال اول اين برنامه جامع است كه خوشبختانه بيش از اعلام دولت، همه دستگاه ها وارد عمل شده و زمينه براي اجراي اين طرح را فراهم كرده اند.
به گفته محمدي زاده، از 85 واحد صنعتي كه داراي گواهينامه بهره برداري هستند، تنها كمتر از 4 درصد داراي آلايندگي بوده و بيش از 96 درصد از اين صنايع حداقل استانداردها را رعايت مي كنند.
به گفته وي، صنايع كليدي و بزرگي مانند فولاد مباركه در يك سال و نيم گذشته براي حذف غبارات دودكش ها و فلزات آلاينده 220 ميليارد تومان هزينه كرده است اما از آنجايي كه اين غبارات دوباره تبديل به محصول مي شود، ظرف دو و نيم سال تمام اين هزينه ها به فولاد مباركه باز مي گردد.
به گفته رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در حال حاضر بين صنايع مختلف از مس تا فولاد مسابقه اي براي حفظ محيط زيست و رفع آلاينده ها آغاز شده است كه اين عطش صنايع براي حفظ محيط زيست، بالاترين دستاورد براي نظام است.
به گفته وي، اگرچه گواهينامه زيست محيطي براي صنعتگران نوعي حيثيت و اعتبار بين المللي محسوب مي شود، اما براي سازمان محيط زيست نشان دهنده نوع توليدي است كه اين سازمان بر مي تابد و در جهت رفاه و آسايش و سلامت جامعه است.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]