واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: لاريحاني در ديدار با عبدالله گل عنوان كرد: همكاري ايران و تركيه زمينه ساز صلح و ثبات در منطقه
رئيس مجلس شوراي اسلامي و رئيس جمهور تركيه رايزنيهاي بين ايران و تركيه را موجب كمك به صلح و ثبات منطقه دانستند.
علي لاريجاني در ديدار با عبدالله گل با ابراز خرسندي از گسترش روابط اقتصادي ايران و تركيه، تصريح كرد: رابطه تجاري ايران و تركيه نشانگر بالا بودن روابط دو كشور در همه زمينههاست و اين همكاريها در آينده بيشتر خواهد شد.رئيس مجلس شوراي اسلامي ايران با اشاره به سفر اخير داوود اوغلو، وزير امورخارجه تركيه به تهران، آن را داراي دستاوردهاي خوبي دانست و گفت: در جريان اين سفرمذاكرات مفيدي ميان دو كشور صورت گرفت.
رئيسجمهور تركيه نيز در اين د?دار تصريح كرد: ارتباط دولتها مهم است اما آنچه تاثيرگذارتر است، ارتباط پارلمانها با يكديگر است.
عبدالله گل تاكيد كرد: ايران و تركيه به تداوم رايزنيهابا يكديگر درباره مسائل دو جانبه و منطقهاي نياز دارند.
وي در پايان با ابراز خرسندي از روابط رو به گسترش تهران ـ آنكارا بيان كرد: تركيه تلاش ميكند در بخش خصوصي با ايران روابط بهترو گستردهتري داشته باشد.
* ديدار لاريجاني با نخست وزير تركيه
رئيس مجلس شوراي اسلامي و نخستوزير تركيه بر ضرورت تلاش براي خاتمه دادن به بحرانهاي كشور سوريه تاكيد كردند.
علي لاريجاني و رجب طيب اردوغان در اين نشست در باره سپر موشكي مستقر در تركيه، نگاه منطقي ايران به موضوع انقلابهاي مردمي و اسلامي منطقه و مشتركات آن با دولت تركيه و همچنين تلاش دو كشور براي خاتمه دادن به بحرانهاي كشور سوريه به بحث و تبادل نظرپرداختند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي و نخستوزير تركيه در پايان بر ضرورت تداوم گفتوگوها جهت رسيدن به فهم مشترك با مراعات مصالح كشورهاي منطقه و عربي با نگاه مردممحور تاكيد كردند.
* لاريجاني: مذاكره تنها راه حل موضوع هستهاي ايران است
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه حقوق ايران در مساله هستههاي قابل معامله نيست، گفت: اشكال اصلي بر گروه1+5 اين است كه اين گروه به مذاكرات به عنوان ابزار نگاه ميكند در حالي كه ايران معتقد است مسائل هستهاي از طريق مذاكرات قابل حل است.
علي لاريجاني در گفت وگو با خبرگزاري آناتولي با اشاره به روند مذاكرات هستهاي و نقش تركيه در اين ارتباط، بيان داشت:نقش تركيه در اين زمينه ميانجيگري نبوده است، اشكال اصلي بر گروه1+5 اين است كه اين گروه به مذاكرات به عنوان ابزار نگاه ميكند در حالي كه ايران معتقد است مسائل هستهاي از طريق مذاكرات قابل حل است؛ فكرميكنم اگر1+5 نگاه دقيقتري به موضوع داشته باشد و به صورت ابزاري به مذاكرات نگاه نكند و مذاكرات را محملي براي حل مسائل بداند، ايران در اين زمينه ميتواند گامهاي قويتر و موثرتري بردارد.
وي تاكيد كرد: البته بايد اشاره كرد كه حقوق ايران در مساله هستهاي قابل معامله نيست زيرا ايران در چارچوب ان پي تي فعاليت ميكند و از حقوقي برخوردار است كه همه كشورهاي عضو ان پي تي از آن برخوردارند، مهمترين مساله اين است كه؟+؟ دست از بهانههاي واهي خود بردارند تا مذاكرات هستهاي جنبه روشنگري داشته باشد.
لاريجاني در ادامه به مساله تحريمها و تهديدها عليه ايران اشاره كرد و گفت: پس پيروزي انقلاب اسلامي كه منجر به فرار ديكتاتور وابسته به آمريكا شد، اعمال تحريمها عليه ايران آغاز شد، اين تحريمها بيش از آنكه ماهيت ملموس داشته باشد بيشتر نشان دهنده يك ژست سياسي است؛ آنها در ظاهر ميگويند ما طرفدار دموكراسي و حقوق بشر هستيم اما زماني كه ملت ايران ديكتاتوري را از كشور اخراج كردند، با اين اقدام ملت شروع به ستيز كردند.
رئيس مجلس در پايان سفر به تركيه به تهران بازگشت.
شنبه|ا|24|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]