واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پانزدهمين همايش ساليانه باروري و ناباروري برگزار شد
پانزدهمين همايش ساليانه باروري و ناباروري توسط انجمن علمي-تخصصي باروري و ناباروري ايران و با همكاري مراكز درمان ناباروري سراسر كشور اعم از خصوصي و دولتي،دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور،سازمان نظام پزشكي،دفتر امور انجمن هاي وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي امروز 30 بهمن در سالن تلاش وزارت كار و امور اجتماعي آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران،دكتر محمدرضا نوروزي رئيس انجمن علمي-تخصصي باروري و ناباروري ايران در نشست خبري كه در حاشيه اين همايش با حضور خبرنگاران برگزار شد،گفت: به هر حال ناباروري بيماري شايعي است كه وجود آن آسيب هاي اجتماعي بسياري را براي خانواده ها به دنبال دارد كه از آن جمله مي توان به بحث طلاق به عنوان يكي از معضلات اجتماعي به علت بحث ناباروري اشاره كرد.
وي افزود: نزديك به 15 درصد زوج ها در كشور نابارور هستند ( تقريبا سه ميليون نفر) كه متاسفانه افزايش سن ازدواج و افزايش سن خواستن بچه به اين مسئله دامن زده است.به طوري كه هم اكنون سن ازدواج به 28 سال در بانوان رسيده و دوره انتظار نيز براي زايمان و به دنيا آوردن فرزند به سه تا چهار سال پس از ازدواج افزايش يافته و سن خواستن فرزند به 30 تا 32 سال رسيده است.
وي با بيان اين مطلب كه مواد شيميايي،آلاينده ها،استرس و عوامل روانيدر كاهش سن باروري چه در مردان و چه در زنان بسيار موثر است،اظهار داشت: متاسفانه اين امر در كشور ما در حال حاضر بسيار شايع است. به طوري كه زوجي كه ازدواج مي كنند در اوايل زندگي از طرف خانواده هايشان مورد سوال در خصوص فرزنددار شدن قرار مي گيرند كه اين فشار روحي معمولا روي باروري تاثير گذاشته و باعث بروز ناباروري در مردان و زنان مي شود.
دكتر نوروزي با تاكيد بر اين مطلب كه پيشرفت هاي صورت گرفته در كشورمان باعث شده كه بيش از 90 درصد زوج ها وارد پروسه درماني شده و بيش از 50 درصد از امكان تولد فرزند بهره مند شوند،بيان كرد: پيشرفت درمان ناباروري در مردان و زنان و همچنين تجهيزات آزمايشگاهي در كشورمان همپاي جهان است. اين پيشرفت اين قابليت را به وجود آورده است كه از اهداي جنين،اهداي تخمك و رحم جايگزين استفاده شود و در اين ميان بحث اخلاق،قوانين ارث و مسائل اجتماعي از جمله مسائل مهمي است كه بايد به آن توجه شود.
رئيس انجمن اورولوژي ايران با بيان اين موضوع كه در حال حاضر امكانات درماني در درمان ناباروري در كشور ما فراهم شده اما گران قيمت هستند،خاطرنشان كرد: درمان ناباروري در كشورمان از يك ميليون تا سه ميليون تومان براي زوج ها هزينه دارد و از آنجا كه شانس مراقبت 30 تا 40 درصد است و خانواده ها بايد هزينه بسيار زيادي را پرداخت كنند در اين نوع درمان ها هم بيماران متحمل هزينه زياد مي شوند و هم پزشكان دقت بسيار زيادي را براي درمان بيماري صرف مي كنند. بنابراين درمان ناباروري طوري بايد صورت پذيرد كه باعث آرامش مردم و كاهش فشار روي جامعه پزشكي شود.برخلاف تلاشهاي انجمن و مسئولان متاسفانه هنوز هزينه هاي ناباروري در بودجه درمان گنجانده نشده است.
ناباروري يكي از پنج علت افزايش طلاق در كشور
دكتر نوروزي در ادامه اين همايش با تاكيد بر اين موضوع كه هم اكنون ناباروري جزو پنج علت شايع طلاق در كشور و دنيا است،تصريح كرد: از اينجا از تمامي مسئولان درخواست مي كنم كه در لايحه بودجه امسال در بخش سلامت بودجه اي را نيز پيرامون موضوع ناباروري در نظر بگيرند.چون حدود 25 درصد زوج ها به خاطر هزينه ها قادر به درمان نيستند و به علت آن كه هزينه يك دوره درمان ناباروري 500 تا 600 هزار تومان است،پوشش بيمه اي اين هزينه ها مي تواند تاثير به سزايي در درمان واقع شود.
وي در پايان بيان داشت: ازدواج و تولد فرزند باعث پيوند زوج ها براي ادامه و بقاي زندگي مي شود كه متاسفانه ناباروري باعث شده است كه مسئله طلاق در كشورهاي مختلف از جمله كشور ما افزايش يابد./ب/
چهارشنبه|ا|30|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 280]