تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849951121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشروح گفتگو با سرداركماليتا ۱۵درصد، معافيت هاي سربازي زياد مي شودممنوعيت پرداخت يارانه و وام به غايبان


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مشروح گفتگو با سرداركماليتا ۱۵درصد، معافيت هاي سربازي زياد مي شودممنوعيت پرداخت يارانه و وام به غايبان
قانون جديد سربازي، هنوز اجرا نشده است، اما سوالات زيادي براي پسران مشمول بوجود آورده است.اميد كريمي-زهرا تالاني: براي پاسخ به اين سوالها، از سردار موسي كمالي، جانشين اداره منابع انساني ستاد كل نيروهاي مسلح دعوت كرديم.


آفتاب: قانون جديد سربازي، هنوز اجرا نشده است، اما سوالات زيادي براي پسران مشمول بوجود آورده است.اميد كريمي-زهرا تالاني: براي پاسخ به اين سوالها، از سردار موسي كمالي، جانشين اداره منابع انساني ستاد كل نيروهاي مسلح دعوت كرديم.

او معتقد است قانون جديد راه هاي دور زدن سربازي را بسته است و البته بسيار مناسب تر از قانون قبلي است. به كفته سردار كمالي، قانون جديد بر خلاف تصورها اصلا سخت گيرانه نيست و حتي 10 تا 15 درصد معافيتها را افزايش مي دهد. او همچنين گفت: "در قانون جديد به سربازان غايب علاوه بر اينكه گواهينامه پايان دوره تحصيلي داده نمي‌شود يا حق ادامه تحصيل و استخدام ندارد يا نمي‌تواند گواهينامه رانندگي بگيرد،بانكها هم حق دادن تسهيلات را ندارند و حتي ممكن است يارانه هم نگيرند."
در دو روز گذشته چند خبر از اين گفتگو منتشر شد. اكنون مشروح گفت وگوي خبرآنلاين با سردار كمالي را بخوانيد:

يك سوال هميشه درباره سربازي وجود داشته است؛ چرا سربازي در ايران حرفه اي نمي شود؟ برخي مي گويند در زمان صلح مي توان قانون را به گونه اي تغيير داد كه سربازي مانند كشورهاي ديگر حرفه اي شود.

پس از انقلاب فرانسه كه دموكراسي مطرح شد، ارتش كه جزيي از طبقه اشراف بود، مردمي شد، به همين دليل سربازي را عمومي كردند. دليل هم اين بود كه در زمان جنگ، عده خاصي، مردم را بسيج مي كردند تا به جنگ بروند و كشته شوند، در زمان صلح هم آن طبقه اشراف نظامي، مردم را غارت مي كردند. به همين دليل نظام را عمومي كردند. پس از آن هم سربازي به ايران وارد شد. بنابراين سربازي مانند بسياري از علوم و تكنولوژي، از كشورهاي ديگر به ايران وارد شد. كشورهاي اروپايي تا زماني كه احتمال حمله نظامي زميني مي دادند، سربازي عمومي داشتند و حتي در آن زمان اروپايي ها از كشورهاي عربي و آفريقايي مي خواستند كه ارتش مردمي داشته باشند و به آنها انتقاد مي كردند. پس از جنگ سرد و اطمينان از وجود نداشتن جنگ زميني، 40 كشور تصميم گرفتند سرباز حرفه اي داشته باشند.

اما در آمارهايي كه منتشر مي شود، حدود 120 كشور، سرباز حرفه اي دارند.
بسياري از كشورها، هيچ گاه زير بار ارتش عمومي نرفتند و به همين دليل اصلا سربازي به معناي عام نداشتند كه بخواهند حرفه اي كنند. اما در ايران امكان حرفه اي شدن سربازي وحجود ندارد. متاسفانه برخي مي گويند در ايران هم بايد سربازي را حرفه اي كرد. كشور ما از نظر سوق الجيشي و تهديدات و راهبرد دفاعي از اساس با ديگر كشورها تفاوت دارد. استراتژي دفاعي ما مردمي است و مي دانيم كه اگر دشمن بخواهد تعرض كند و جنگي تعيين كننده باشد، به هر حال بايد از زمين ورود پيدا كند. به همين دليل است كه مي بينيم دشمن به بسيج به عنوان پشتيبان اصلي نيروهاي مسلح، هجمه مي كند و به سربازي انتقاد مي كند. بنابراين در ايران مثل برخي از كشورها كه نيروهاي نظامي را جدا كردند و طبقه اشرافي نظامي بوجود آوردند، نخواهيم داشت و نيروهاي مسلح ما مردمي هستند.

در اين صورت بايد انتظار داشت براي خوشايند شدن سربازي بايد كاري كرد.

اين كه بگوييم به سربازان پول مي دهيم تا اين دوران را برايشان خوشايند كنيم هم يك شعار است چون تسهيلات تنها لازمه بها دادن به سرباز و سربازي نيست. مطمئنم اگر باز هم كشور ما با خطر مواجه شود قطعا جوانان ما به ميدان مي آيند. بنابراين رسانه هاي ما بايد در مورد سربازي و شرايط آن فرهنگ سازي كنند تا اين دوران دوست داشتني و خوشايند شود.

سردار، بحثهاي زيادي درباره تغيير قانون سربازي مطرح مي شود و برخي اين قانون جديد را سختگيرانه مي دانند. چه ضرورتي براي تغيير قانون سربازي وجود داشت؟

در نظام جهوري اسلامي ايران قانون خدمت وظيفه عمومي در سال 63 تصويب و در سال 64 اجرايي شد. تا سال 64 آخرين قانوني كه در زمينه خدمت سربازي جاري بود مربوط به سال 1350 مي‌شد لذا در زمان جنگ ضرورت‌هايي مشاهده شد تا تغييرات اساسي در قانون و آيين نامه‌هاي اجرايي ايجاد شود.

از آن سال به بعد قانون بالغ بر 54 بار مورد اصلاح قرار گرفت. اما تعدد قوانين مثل سرباز معلم، سرباز جهاد كشاورزي، قانون هيئت علمي، قانون واگذاري سرباز به قوه قضائيه و غيره باعث پيچيدگي كار شد، لذا تصميم گرفته شد تا قانون سربازي مصوب سال 64 با تحولي اساسي روبه‌رو شود. لذا ما لايحه اي تنظيم كرديم و در در سال 86 به مجلس پيشنهاد داديم. بعد چند بار حذف و اضافه، طرح اصلاح موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي مهر 88 در 84 ماده در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيد، اما پس از آن شوراي نگهبان در 2 نوبت در آبان و اسفند 88 موضوع را بررسي و ايراداتي به آن وارد كرد؛ ايراداتي كه از سوي شوراي نگهبان بر اين قوانين وارد بود در 3 دسته ورود به اختيارات فرمانده كل قوا، بار مالي و ايراد شكلي آنها تعريف مي‌شد. بر اين اساس22 آبان امسال براي سومين بار مجلس درصدد اصلاح ايرادات مورد نظر شوراي نگهبان برآمد و قرار شد اجراي موادي كه بار مالي دارد، منوط به تامين بار مالي آن باشد.

براي اينكه ما يك قانون به روز داشته باشيم و براي اينكه بتوانيم به صورت يكنواخت عمل كنيم نيازمند اين قانون بوديم. ما با قانون جديد به دنبال تحكيم و تقويت بنيان‌هاي خدمت سربازي هستيم. به توسط اين قانون با افرادي كه از سربازي فرار مي‌كنند و نسبت به آن تمكين نمي‌كنند سخت‌گيري‌هاي لازم صورت مي‌گيرد. كساني كه تخلف مي‌كنند در قانون جديد مجازات‌هاي لازم قانوني در نظر گرفته شده و به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است. اما در قانون جديد براي كساني كه دوره سربازي را در زمان مورد نظر انجام مي‌دهند، سخت‌گيري‌اي صورت نگرفته است، اما براي كساني كه به قوانين احترام نمي‌گذارند، سخت‌گيري‌هايي اعمال شده كه به نظر عادلانه هم مي‌رسد.

پس شما قوانين جديد را سختگيرانه نمي دانيد؟ چون كاربران ما مي گويند قرار بود با اين قانون سربازي خوشايند شود، اما آنها اعتقاد دارند چنين نشده است.

به هيچ وجه اين قانون سختگيرانه نيست. ما در قانون جديد تسهيلات بيشتري براي مشمولان در نظر گرفتيم. بهنظر ما تسهيلات اين نيست كه بگوييم جوانان سربازي نرند. يك مثال مي زنم از بهتر شدن قانون جديد؛ در قانون قبلي زني كه شوهر نداشت اگر ازدواج مي كرد ديگر فرزندش معاف نمي شد اما در قانون جديد حتي اگر مادر ازدواج كند و همسرش يا خودش نيازمند مراقبت باشد فرزندش معاف مي شود. يا مثلا ما قانون كفالت مادر مطلقه را داشتيم كه به دليل افزايش طلاق و آسيب هاي فراواني كه داشت لغو شده بود؛ مادري آمده بود پيش ما و مي گفت به طور توافقي براي معاف شدن فرزندش، از همسرش طلاق گرفته، مهر و همه چيز را بخشيده، اما شوهرش ديگر مراجعه نمي كند. نشسته بود تا تكليفش را مشخص كنيم. به همين دليل اين قانون لغو شد و براي معافيت، به 5 سال رسيد. اكنون شده 30 ماه از تاريخ متاركه پدر و مادر، پسر معاف مي شود.در كل برخلاف تصورها، ما پيش بيني مي كنيم كه با اجراي قانون جديد سربازي 10 تا 15 درصد آمار معافيت افزايش يابد.چون علاوه بر معافيتهاي قبلي براي خانواده هايي كه تحت پوشش بهزيستي و كميته امداد هستند هم معافيتهايي درنظر گرفتيم.

درباره اين معافيتها بيشتر توضيح مي دهيد؟
ببنيد در قانون قبلي يكي از فرزندان ذكور خانواده اي كه تحت پوشش كميته امداد بود معاف مي شد اما در قانون فعلي تعداد فرزندان ذكور مهم نيست و تمام آنها معاف مي شوند.همچنين براي فرزند مادر تحت پوشش بهزيستي هم معافيت در نظر گرفتيم و امداد جويان تحت پوشش اين دو نهاد هم اگر 3 فرزند دختر داشته باشند،فرزند ذكورشان معاف مي شود. براي خانواده هاي شهدا و مفقودالاثر هم تصويب كرديم كه تمام فرزندان ذكورشان معاف شوند.در قانون قبلي آزادگاني كه 3 سال سابقه اسارت داشتند يك فرزندشان معاف مي شد اما در قانون جديد با 24 ماه هم دو فرزندشان معاف مي شوند. ما همچنين قانون معافيت طلاق را هم اصلاح كرديم و مطابق قانون جديد اگر از طلاق مادر 30 ماه متوالي گذشته باشد، تك فرزند پسر معاف مي شود.

قوانين جديد از چه زماني اجرايي مي شود؟ چون برخي مشمولان منتظر اعلام شرايط جديد هستند.
قوانين عادي، معمولا تا 15روز بعد از وصول ابلاغ رئيس‌جمهور اجرايي مي‌شوند، يعني زمان اجراي اين قانون قاعدتا بايد 10 ديماه باشد كه گذشت. اما درخصوص قوانين نيروهاي مسلح از آنجا كه منوط به اذن فرمانده كل قواست، بايد منتظر دستور معظم له باشيم. براين اساس پيش‌بيني مي‌شود تا اواخر دي ماه بخش‌هايي از اين قانون كه صراحت دارد و نياز به آيين‌نامه اجرايي ندارد، به مرحله اجرا برسد. ما اقدامات لازم را به انجام رسانده‌ايم و قانون جديد تقديم مقام معظم رهبري شده است. براي اينكه مردم در بلاتكليفي نمانند ما از 10 دي شروع به ايجاد بسترهاي لازم براي اجراي قانون كرده‌ايم و آن مواردي را كه تفاوت ماهوي با قوانين قبلي نداشت را در حال اجرا داريم.

منظورتان چه نوع آمادگي است؟
يكي از آنها پيدا كردن سازو كار معافيت هاي تحصيلي است؛ در قانون فعلي افراد مي‌توانند تا 24 سالگي تمام در مدارس درس بخوانند اين در شرايطي است كه در قانون جديد اين سن تا 20 سالگي تمام كاهش يافته است. و يا معافيت هاي تحصيلي براي مقاطع بالاتر. وقتي دانش اموز يا دانشجويي به هر دليل مظابق قانون قبلي و بيش از مهلت قانون جديد، از معافيت تحصيلي استفاده كرده، نمي توان گفت شما از همين امروز مشمولي و اگر نيايي، غيبت مي خوري. بايد مطابق فرمولي، مهلتي داد تا درسش تمام شود. موضوعات مانند اين بايد بررسي شود و فعاليت‌ها بر اساس اين تغييرات شكل بگيرد. چون قانون عطف به گذشته نمي‌شود لذا بايد به سازمان‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها شرايط جديد ابلاغ شود و از اين طريق تمام بسترها را ايجاد كرد تا اجراي قانون هرچه صحيح‌تر صورت گيرد. همانطور كه گفتم در قانون جديد آمده كه از زمان اجرا، بانك‌ها و موسسات مالي اگر بخواهند به فردي تسهيلات ارائه دهند بايد تكليف نظام وظيفه فرد برايشان مشخص شده باشد، لذا بايد مكاتبات لازم صورت گيرد و بانك‌ها را در اين زمينه آماده كرد. ما براي انجام اين دسته از اقدامات نياز داريم تا از نظر سخت افزاري در سازمان وظيفه عمومي ناحا، تجديد نظرهايي صورت گيرد و تا حدودي از نظر نرم افزاري برنامه‌هاي جديدي تنظيم شود تا از اين طريق وضعيت فرد از نظر تحصيلي، معافيت پزشكي، كفالت و غيره به راحتي مشخص شود.

مشمولان مطابق قانون جديد چقدر فرصت دارند خودشان را معرفي كنند تا غيبت نخورند؟
در قانون جديد زمان اعزام مشمولان قبلاً بر اساس سال صورت مي‌گرفت. يعني اگر فردي متولد اسفند ماه سال 73 بود بايد از اول فروردين سال 90 سرباز مي‌شد در حالي كه مطابق قانون جديد اين فرد از اسفندماه سال 90 سرباز محسوب خواهد شد و قانون به او 6 ماه فرصت مي‌دهد تا بعد از اين تاريخ خود را به سازمان نظام وظيفه معرفي كند.

برخي كاربران درباره غيبت سربازي سوال داشتند و مي خواستند بدانند كه در قانون جديد با مشمولان غايب چگونه برخورد مي شود؟
در بحث مشمولان غايب در حال حاضر، قوانين كمي ناعادلانه است. به اين ترتيب كه اگر فردي يك روز يا 10سال غيبت داشته باشد، ‌مجازاتش يكي است، اما در قانون جديد اين مساله متفاوت است و اگر كسي تا 3 ماه غيبت كند، تا 3 ماه اضافه خدمت دارد، اگر از 3 ماه تا يك سال غيبت كند، 6 ماه اضافه خدمت خواهد داشت و از يك‌سال بالاتر، ديگر سرباز فراري محسوب مي‌شود و علاوه بر مجازات اضافه خ به دادگاه معرفي و دادگاه مجازاتي علاوه بر مجازات موردنظر را تعيين خواهد كرد.
همچنين كارفرماياني كه يك سرباز فراري را استخدام كنند بايد هزينه سالانه يك سرباز را پرداخت كنند و اگر از يك نفر بيشتر شود بايد هزينه سالانه 3 سرباز را بدهد.

بسياري از كاربران ما نوشته اند چرا گرفتن گواهينامه بدون كارت پايان خدمت، معافيت تحصيلي و برگه نظام وظيفه امكان ندارد. پيش از اين هم گفته شده بود براي گواهينامه شرط تعيين تكليف نظام وظيفه حذف شود.

در ماده 10 قانون خدمت وظيفه عمومي آمده است به سرباز غايب، گواهينامه پايان دوره تحصيلي داده نمي‌شود يا سرباز غايب حق ادامه تحصيل و استخدام ندارد يا نمي‌تواند گواهينامه رانندگي بگيرد. قانون جديد اين موارد تغيير نكرده است. علاوه بر اين موارد حالا در قانون جديد مورد ديگري هم اضافه شده است كه مطابق آن بانك‌ها حق ندارند به سربازان غايب وام بدهند يعني با اجراي قانون جديد براي ارائه وام از سوي بانك‌ها يكي از مدارك لازم وضعيت سربازي گيرنده وام است. حتي ممكن است برنامه اي تصويب كنيم كه اين افراد يارانه هم نگيرند. البته هنوز اين مورد مشخص نيست.

بسياري از نظراتي كه براي ما ارسال شده مربوط به قانون كفالت است. بسياري از جوانان به اميد استفاده از قانون كفالت، سالهاست كه از سربازي غيبت كرده اند و براي زندگيشان برنامه ريزي داشته اند؛ زن و زندگي دارند و به هر حال تشكيل خانواده داده اند.

متاسفانه برخي مشمولان درصدد هستند كه قانون را دور بزنند. در واقع اين دست از افراد مي‌خواهند به قانون حيله بزنند. مثلا در حال حاضر فردي كه وارد مدرسه مي‌شود معمولا دوران اوليه تحصيلي را در 12 سال مي‌گذراند و به 18 سالگي و سن سربازي مي‌رسد، اما برخي افراد سعي مي‌‌كنند دوران تحصيلي را طول بدهند تا مثلا پدرشان به 60 سالگي برسد و به هر حال بتوانند از يكي از موارد معافيت استفاده كنند، اما قانون جديد مي‌گويد همه بايد تا 20 سالگي دوران تحصيلي مدرسه را تمام كرده و با ورود به 21 سالگي نسبت به وضعيت خدمت وظيفه اقدام كنند. ببينيد يكي از اهداف ما در اصلاح قانون نظام وظيفه درنظر گرفتن عدالت بود تا قوانين عادلانه، منطقي و عقلايي اجرا شود. در اين معافيت نيز مسائلي وجود داشت مثلا پدري كه سنش 59 سال و 11 ماه و 25 روز بود و تك‌فرزند ذكورش در سن سربازي قرار مي‌گرفت، نمي‌توانست از اين معافيت بهره ببرد. از طرفي شرايط استفاده از اين معافيت براي مشمولي كه داراي پدر متمولي كه صاحب چند كارخانه بود و در سلامت كامل به سر مي‌برد با مشمولي كه پدري مريض و ناتوان داشت، يكسان محاسبه مي‌شد و هر دو معاف مي‌شدند، اما در قانون جديد تصميم گرفته شد تا به شكلي عادلانه هر پدري كه نيازمند مراقبت باشد و توانايي لازم براي اداره امور خود را ندارد، يگانه فرزند ذكورش بتواند از سربازي معاف شود. بر اين اساس هر پدري در هر سني با توجه به شرايط جسمي و روحي اگر توانايي انجام امور زندگي‌اش را ندارد و دچار بيماري و مشكلي است، مي‌تواند از اين قانون استفاده كند و به اين ترتيب اين قانون، عادلانه‌تر و منطقي‌تر به نظر مي‌رسد. پس خانواده‌ها نگران اين موضوع نباشند و بدانند كه در صورت تاييد كميسيون پزشكي اگر مشخص شود پدري نيازمند كمك است، مطابق قانون، يگانه فرزند ذكور بالاي 18 سال‌‌شان از سربازي معاف مي‌شود.

اما برخي از مشمولاني كه شامل قانون معافيت كفالت فعلي مي شوند معتقدند اين انصاف نيست و بايد قانون جديد كفالت مثلا از پايان سال اجرا شود تا مهلتي وجود داشته باشد براي پيگيري معافيت كفالت.

قوانيني كه ما اجرا مي‌كنيم از يك قاعده حقوقي پيروي مي‌كند و عطف به گذشته نمي‌شود به همين دليل درمورد مشمولاني كه تا روز اجراي اين قانون پرونده تشكيل دادند و پرونده شان بررسي شده و برايشان حكم صادر شده است بر اساس قانون قبلي اقدام مي شود. اما در مورد مشمولاني كه مدارك داده‌اند اما پرونده شان رسيدگي نشده و هنوز موضوعشان در حال بررسي است از زمان ابلاغ قانون جديد از سوي مقام معظم رهبري ضوابط جديد براي آنها در نظر گرفته مي شود. هر زمان قانون جديد ابلاغ شود كار بر اساس قانون جديد ادامه پيدا خواهد كرد مگر اينكه قبلاً پرونده رسيدگي شده باشد و حكم نهايي صادر شده باشد.

بسياري از كاربران از تفاوت زمان رسيدگي به پرونده هاي كفالت در تهران و شهرستان ها نوشته اند؛ اينكه در شهرستان ها تا 15 روز پاسخ معافيت كفالت مشخض مي شود و در تهران تا 60 روز طول مي كشد

نه، اينچنين نيست. نحوه رسيدگي به پرونده ها به صورت آنلاين پس از ثبت نام در پليس +10 انجام مي شود و ربطي به شلوغي حوزه ندارد.

آيا براي غايبيني كه به اميد قانون كفالت، سالهاست سربازي نرفتند، تسهيلاتي در نظر گرفته ايد؟

هيچ گونه بخششي براي غايبيني كه منتظر معافيت كفالت بوده اند، پيش بيني نشده است و همه آنها بايد به سربازي بروند. طبق قانون جديد همه مشمولان متولد سال 1355 به بعد، بايد به سربازي بروند و هيچ عفو و معافيتي غير از آنچه كه در قانون جديد وجود دارد، براي آنها اعمال نمي شود. اما براي اين مشمولان يك عفو 6 ماهه پيش بيني شده است. از زمان اجراي قانون جديد نظام وظيفه، مشمولان غايب در هر سني كه باشند (متولدين سال 1355 به بعد) 6 ماه فرصت دارند تا خودشان به نظام وظيفه را معرفي كنند و البته هيچ مجازاتي اعم از اضافه خدمت و معرفي به مراجع قضايي برايشان وجود ندارد. اما پس از اين مهلت قانوني، غيبت برايشان محسوب مي شود و علاوه بر اضافه خدمت، بايد به دادگاه هم بروند.

در قانون جديد معافيت هاي تحصيلي به چه صورت است؟
تحصيلات تكميلي در دوره كارداني، بايد تا دو و نيم سال به پايان برسد. مگر در شرايط خاص كه در قانون به آن اشاره شده و قابل اغماض است و تا دو ترم به فرد مورد نظر فرصت ادامه تحصيل داده مي‌شود. در كارشناسي و كارشناسي ارشد هم به ترتيب 5 و 6 سال به فرد فرصت تحصيل داده مي شود و در غير اين صورت فرد مشمول، غايب محسوب مي‌شود. براي دوره دكتري و تخصص هم اين مدت به ترتيب 6 و 5 سال در نظر گرفته شده است.

آيا امكان خريد سربازي وجود دارد و ممكن است كه در آينده اين موضوع دوباره اجرا شود؟
درخصوص فروش سربازي يك تفكر ارزشي وجود دارد كه معتقد است تفاوتي بين افراد پولدار و غيرپولدار نيست و قوانين تدوين شده درخصوص نظام وظيفه نيز بايد قوانين ارزشي باشد و فرقي بين طبقات مختلف جامعه قائل نشود. زماني كه فروش سربازي اجرا مي‌شد، برخي از افراد جامعه مجبور شدند براي تهيه پول، وسيله نقليه يا منزل خود را بفروشند و مشكلات زيادي به همراه داشت. عده اي هميشه دنبال اين موضوع هستند كه خودشان را از ديگران جدا كنند براي همين در سال 75 خريد سربازي را آزاد كردند و جو سازي كردند كه در شرايط صلح كشور نياز به پول سربازي دارد و حدود 2 سال هم اين طرح را اجرا كردند.اما بالاخره ستاد كل نيروهاي مسلح موفق شد كه جلوي اين طرح را بگيرد. بنابراين پرونده فروش سربازي كلا بسته شد و اين بحث كاملا منتفي است و هيچ‌كس منتظر فروش سربازي نباشد.

چه تصميمي براي معافيت سه برادري و دوبرادري در قانون جديد گرفته ايد؟
سالانه با توجه به مواليد ذكوري كه آماده سربازي هستند و نياز كشور به سرباز، درخصوص به‌كارگيري مشمولان، تصميماتي گرفته و مشخص مي‌شود چقدر نيروي سرباز مازاد وجود دارد يا چقدر با كمبود مواجه هستيم. در چند سال اخير، خصوصا در متولدين دهه 60 و بالا، تعداد سربازان به نسبت نياز كشور بيشتر بود، براي همين ستاد تصميم گرفت به كساني كه نياز به توجه خاص دارند و از سوي خود يا خانواده‌شان خدمتي از پيش ارائه شده باشد، مورد معافيت قرار گيرند. براي همين براي افراد تحت پوشش كميته امداد، خانواده شهدا، رزمندگان، ايثارگران، جانبازان و نخبگان تسهيلاتي براي معافيت فراهم شد و تصميمي در همين راستا گرفته شد؛ خانواده‌هايي كه 3 فرزندشان خدمت سربازي را انجام داده‌اند، يكي از فرزندان از خدمت سربازي معاف شود. در زماني كه بررسي طرح اصلاح قانون نظام وظيفه در مجلس شوراي اسلامي مورد بحث بود، نمايندگان مجلس پيشنهاد دادند كه قانون دو برادري هم مورد بررسي قرار گيرد كه از سوي ستاد كل نيروهاي مسلح مورد تاييد قرار نگرفت، چراكه پيش‌بيني مي‌شد در صورت اجراي قانون دو برادري با مشكلاتي درخصوص كمبود سرباز مواجه شده و مثلا مجبور به افزايش مدت سربازي شويم. در نهايت شوراي نگهبان نيز نظر ستاد كل نيروهاي مسلح را پذيرفت و مجلس اعلام كرد تصميم‌گيري در مورد معافيت دو برادري به ستاد كل نيروهاي مسلح واگذار شود و ستاد كل نيز موضوع را بررسي و اعلام كرد كه فعلا معافيت دو برادري قابل اجرا نيست و پيش‌بيني مي‌شود حداقل تا10 سال آينده نيز قابل اجرا نباشد.

براساس قانون فعلي، مهلت اجراي قانون سه برادري تا پايان سال 90 است كه معمولا در ماه‌هاي دي و بهمن بررسي‌هايي از سوي ستاد كل نيروهاي مسلح انجام مي‌شود و در نهايت اسفند مشخص مي‌شود كه اجـراي قانون سه برادري تداوم خواهد داشت يا خير.

عده اي از كاربران نسبت به فروش سربازي براي كساني كه خارج از كشور بودند گلايه داشتند و حتي برخي عنوان كرده بودند كه چرا اين تسهيلات بايد براي آنها وجود داشته باشد؟

براي برخي از كساني كه در خارج از كشور هستند تسهيلاتي در نظر گرفتيم كه بتوانند به كشور مراجعه كنند. بسياري از آنها به دليل نداشتن كارت پايان خدمت و مشمول بودن، امكان مراجعه به كشور نداشتند و بعضا از خانواده دور افتاده بودند. براي همين ما تصميم گرفتيم شرايط ورودشان را آسانتر كنيم. ضمن اينكه مشمولان ساكن در خارج از كشور زماني در شمول مقررات خريد خدمت قرار مي‌گيرند كه قبل از 29 اسفند سال 82 از كشور خارج شده باشند و نيز حداقل 2 سال در خارج از كشور اقامت و سكونت داشته باشند. البته حضور غيرمستمر كمتر از 9 ماه در خارج از كشور جزو اقامت و سكونت در خارج از كشور محسوب نمي‌شود و سكونت 2 ساله فرد در خارج از كشور بايد پس از 13 سالگي او باشد. زمان اجراي اين معافيت تا پايان سال 1390 و مبلغي كه براي صدور اين معافيت در نظر گرفته شده 10 ميليون تومان است. براي سالهاي بعد هم بايد تصميم گيري كنيم.

در قانون جديد، پيش بيني شده است كه سربازي 24 ماه باشد، در حالي كه اكنون معافيت هايي براي كم شدن طول سربزاي وحود دارد. با اجراي قانون، سربازي 24 ماه مي شود و يا همان 18 ماه باقي مي ماند؟
در قانون فعلي آمده بود كه شوراي عالي دفاع تعيين كننده ميزان خدمت وظيفه است اما در قانون جديد ستاد كل نيروهاي مصلح با اخذ مجوز از محضر مقام معظم رهبري مي‌تواند اين مدت را كاهش يا افزايش دهد. اين نكته را تاكيد مي‌كنيم كه اگر خدمت وظيفه اضافه شود مشمول كساني نخواهد شد كه در حال گذراندن خدمتشان هستند. اگر قرار باشد خدمت سربازي اضافه شود ان‌شاالله براي اواخر سال 92 صورت خواهد گرفت و اجراي آن حدوداً 18 ماه بعد در دستور كار قرار خواهد گرفت. به هر حال اكنون همان 18، 16 و 14 ماه طول خدمت سربازي است.

در سال هاي گذشنه بسيار گقته شده كه حقوق سربازان زياد مي شود. اما هنوز اين اتفاق نيفتاده است. آيا با قانون جديد حقوق سربازي افزايش مي يابد؟

با توجه به بار مالي كه طرح افزايش حقوق سربازان داشت، مجلس تصميم گرفت موادي كه داراي بار مالي است در سالهاي بعد در صورت داشتن اعتبار اجرايي شود. بر اين اساس ماده هاي 30، 38، 40، 74، 78 و 81 كه داراي بار مالي هستند اجرايي نمي شوند كه نتيجه آن افزايش نيافتن حقوق سربازان است. اگر قرار بود حقوق ها افزايش پيدا كند، بايد كمترين حقوق 250 هزار تومان مي شد و بيشترين بالاتر از 500 هزار تومان. اين درحالي است كه امكان پرداخت چنين حقوقي براي نظام وظيفه و دولت وجود ندارند. حقوق ويژه اي نيز براي مناطق عملياتي و محروم و آموزش سربازان در اوقات فراغت در نظر گرفته نمي شود. تنها هزينه خوراك،پوشاك،بيمه و زيست را براي سربازان در نظر گرفتيم.

برخي سوالها هم مربوط به نحوه گرفتن معافيت پزشكي بود. مشمولان چگونه مي توانند براي گرفتن اين معافيت اقدام كنند؟

يكي از محسنات قانون جديد سربازي اين است كه سربازاني كه فراخوان مي شوند اگر فارغ التحصيل دانشگاه باشند يك سال و ديپلمه ها6 ماه فرصت دارند تا براي سربازي اقدام كنند و در همين مدت اگر مشمول معافيت پزشكي باشند مي توانند اقدام كنند. البته اين براي پيش از اعزام است. معافيت پزكشي پس از اعزام هم در دو صورت امكان دارد؛ بيماري كه در حين سربازي بوحود بيايد و يا اينكه بيماري آنها در زمان سربازي بدتر شود.

موضوع كسري خدمت در قانون جديد چگونه ديده شده است؟ يعني آيا كسر خدمت براي بسيجيان داريم؟

كسر خدمت بسيجيان مصوبه مجلس نبود و مقام معظم رهبري اين مصوبه را ابلاغ كرده بودند و تا پايان سال 90 مهلت داشت اما براي اجراي آن درسالهاي آينده بايد ايشان تصميم بگيرند. در كل تا سال 89 يك فرد مي توانست تا 15 ماه هم كسر خدمت بگيرد كه براي امسال حدكثر 9 ماه شد.به هر حال كسر خدمت به تعداد مشمولان اعزامي و نياز نيروهاي مسلح و دستگاههاي دولتي كه به سرباز نياز دارند بستگي دارد.

آيا تمام مشمولان به سربازي مي روند. چون برخي از خوانندگان ما معتقدند كه مثلا فرزندان مسئولان و روحانيون به سربازي نمي روند؟

اين موضوع اصلا صحت ندارد. حتي فرزند شخص اول مملكت هم به جبهه رفته اند.قانون سربازي در كشور ما براي همه يكسان است.روحانيون هم به سربازي مي روند و متناسب با سطح تحصيلات حوزي كسر خدمت دارند.يك روحاني كه درجه اجتهاد داشت به سربازي اعزام شده بود و در گلاسهاي قرآني نسبت به برخي مسائل ديني اعتراض داشت چون آنها را اشتباه مي دانست و براي بيان اعتراض به من مراجعه كرد اما من به او گفتم "كه تو در آنجا سرباز هستي و او مافوق تو هست و بايد پيروي كني. "

البته اگر با مازاد نيرو مواجه شديم فرزندان شهدا،جانبازان،نخبگان و امدادجويان را معاف مي كنيم.همچنين مشمولان فوق به بالا اگر پروژه اي بدهند كه مربوط به نيروهاي مسلح باشد و با موفقيت اجرايي شود هم 2 تا 18 ماه كسري خدمت مي گيرند.
دو نماينده مجلس دنبال معافيت براي پسرانشان بودند و حتي از ديوان عدالت هم حكم گرفتند اما معافيت شامل فرزندان آنها نمي شد و براي همين مجبور به اعزام شدند. از نظر ما همه در برابر قانون سربازي مساوي هستند و هيچ نفاوتي ندارند و براي همين هم قانون خريد سربازي را حذف كرديم.

آيا آماري وجود دارد كه تعداد مشمولان غايب چند نفر هستند؟

آماري كه نه. اما از تعداد مواليد ذكور 3 درصد غايب هستند چون ما كساني كه فراخوان مي شوند اما بعدا مراجعه مي كنند را جزو غايبين حساب نمي كنيم و سرباز فرار از نظر ما كسي است كه اصلا برزاي سربازي مراجعه نمي كند.

كد مطلب : 142859

پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 619]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن