واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس خبر داد:موجودي 5 ميليارد دلاري صندوق ذخيره تا پايان سالافزايش 23 درصدي بودجه عمومي دولت نسبت به سال گذشته
تهران- خبرگزاري كار ايران
رضا عبدالهي گفت: بودجه عمومي دولت در لايحه بودجه سال 88، 890 هزار ميليارد ريال پيشبيني شده كه اين رقم نسبت به لايحه بودجه سال 87 كه 720 هزار ميليارد ريال بود، 23 درصد رشد داشته است.
به گزارش ايلنا، رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي در جمع مديران عامل گروه شركتهاي توسعه معادن روي افزود: بودجه كل كشور نيز براي سال آينده مبلغ 283 هزار ميليارد تومان پيشبيني شده كه نسبت به لايحه بودجه سال 87 رشد 4/1 درصدي را تجربه كرده است.
عبدالهي تصريح كرد: همچنين درآمدهاي پيشبيني شده در لايحه بودجه سال آينده 52 هزار و 700 ميليارد تومان ميباشد كه نسبت به سال قبل 8/56 درصد رشد داشته است.
رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه بر اساس لايحه بودجه سال آينده از محل افزايش قيمتها 34 ميليارد تومان درآمد حاصل ميشود، تصريح كرد: هشت هزار و 500 ميليارد تومان از اين مبلغ بايد به بودجه واريز شود و سهمي از آن نيز به بخش صنعت، كشاورزي و مردم و ... اختصاص مييابد.
وي اضافه كرد: توليد نفت در كشور با توجه به كاهش قيمتها در سال جاري چهار ميليون و 400 هزار بشكه بود كه در بودجه توليد سه ميليون و 875 بشكه نفت براي سال آتي پيشبيني شده است.
به گفته عبدالهي در لايحه بودجه سال گذشته حدود 70 ميليارد دلار از نفت در بودجه استفاده شده بود كه اين ميزان در لايحه بودجه سال 88 حدود 50 درصد كاهش يافته و به 37 ميليارد دلار رسيده است.
وي با اشاره به اينكه در لايحه بودجه سال آينده استفاده از درآمدهاي با منشاء نفت 40 ميليارد تومان پيشبيني شده است، بيان كرد: موجودي صندوق ذخيره ارزي تا پايان سال جاري 20 ميليارد دلار خواهد بود؛ در صورتي كه به بخش خصوصي براي اجراي طرحها از محل اين صندوق بيشتر از سه ميليارد دلار پرداخت نشود، با توجه به اينكه طبق لايحه بودجه 88 نيز پيشبيني شده كه 14 ميليارد دلار از آن برداشت شود با برداشتهاي فعلي پنج تا شش ميليارد دلار در اين حساب باقي خواهد ماند.
عبدالهي نبود فضاي كسب و كار در كشور را يكي از مشكلات بخش توليد دانست و عنوان كرد: در بيشتر كشورهاي توسعه يافته بين مصرف انرژي و توليد ناخالص تقريبا رابطه يك به يك وجود دارد؛ در حاليكه كشور ما 5/2 درصد انرژي دنيا را مصرف ميكند اما فقط 4/0 درصد توليد ناخالص دنيا متعلق به آن است كه اين نشاندهنده اتلاف انرژي در ايران است.
وي افزود: فضاي كسب و كار در كشور ما آماده نيست و از اين حيث بايد اصلاحات سنگيني در كشور انجام شود و رويكرد كشور بايد براي حمايت از توليد اصلاح شود كه در اين صورت بدنه دولت نيز كوچك خواهد شد.
رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در صورتي كه قيمتها آزاد شود و فعاليتها به بخش خصوصي واگذار شود توليد پا ميگيرد، خاطرنشان كرد: در بخشهايي كه كشور در آن براي توليد مزيت دارد بايد سرمايهگذاري صورت گيرد تا توليدي ايجاد شود كه هزينه كم بوده، كيفيت و سرعت بالايي داشته باشد.
وي اضافه كرد: همچنين بايد در كشور فضاي رقابت داخلي و خارجي ايجاد شود و هزينههاي سربار توليد را كاهش داد و كيفيت كالا و خدمات را افزايش دهيم تا هم قدرت خريد مردم بالا رود و كشور نيز رقابتپذير شود.
عبدالهي با اشاره به اينكه بحران اقتصادي جهان بيش از يك تا دو سال پايدار نخواهد بود، ابراز اميدواري كرد: صنعت و توليد كشور ما با قدمهاي محكمي كه از سوي دولت و مجلس براي حمايت از بخش خصوصي برداشته خواهد شد، در آينده وضع بهتري داشته باشد.
يادآور ميشود كه ششمين همايش برنامه و بودجه گروه شركتهاي توسعه معادن روي ايران به همت مديريت روابط عمومي اين گروه و در شرايط بسيار مطلوب و فضاي علمي در سالن تلاش وزارت كار و امور اجتماعي برگزار شد.
پايان پيام
كد خبر: 475569
جمعه|ا|2|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]